Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Τζέλη: «Πίστεψα στην πρόκριση στο Τόκιο και έμεινα συγκεντρωμένη»

Η Φένια Τζέλη δήλωσε παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο εξασφαλίζοντας την πρόκριση μέσω του Προ-Ολυμπιακού Τουρνουά ταεκβοντό της Σόφιας το Σάββατο (8/5).

Η Φένια Τζέλη δήλωσε παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο εξασφαλίζοντας την πρόκριση μέσω του Προ-Ολυμπιακού Τουρνουά ταεκβοντό της Σόφιας το Σάββατο (8/5).

Η νεαρή πρωταθλήτρια αισθάνεται δικαιωμένη, αφού όπως δήλωσε «παλεύαμε εδώ και σχεδόν δύο χρόνια για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα». Η πρόκριση στον τελικό της κατηγορίας των 57κ. ήταν αυτή που της χάρισε το εισιτήριο για το μαγικό ταξίδι στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. «Πίστεψα ότι θα έρθει αυτό το μετάλλιο, όταν πήρα τον τρίτο πόντο στον ημιτελικά. Το πίστεψα και έμεινα συγκεντρωμένη. Από την αρχή της διοργάνωσης ένιωθα ότι τα πάντα θα πάνε καλά σήμερα. Και δικαιώθηκα μέσα από νίκες απέναντι σε ποιο έμπειρες αντιπάλους,» επισήμανε πασιχαρής η Φένια Τζέλη.

Συγκεκριμένα, η Φένια Τζέλη επισήμανε μετά τη νίκη της επί της «χάλκινης» στην κατηγορία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016: «Είναι μοναδική αυτή η στιγμή. Η χαρά μου είναι μεγάλη. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Παλεύαμε εδώ και σχεδόν δύο χρόνια για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Και ήρθε μέσα από δυσκολίες. Τώρα σχεδιάζουμε το Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχω βιώσει ξανά την ατμόσφαιρα Ολυμπιακών Αγώνων (Νέων). Το συναίσθημα το 2018 στο Μπουένος Άιρες ήταν παρόμοιο. Όμως τώρα είναι μια διαφορετική διοργάνωση και το επίπεδο μεγαλύτερο και φυσικά πιο δύσκολο. Πίστεψα ότι θα έρθει αυτό το μετάλλιο, όταν πήρα τον τρίτο πόντο στον ημιτελικά. Το πίστεψα και έμεινα συγκεντρωμένη. Από την αρχή της διοργάνωσης ένιωθα ότι τα πάντα θα πάνε καλά σήμερα. Και δικαιώθηκα μέσα από νίκες απέναντι σε ποιο έμπειρες αντιπάλους».

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω την ομοσπονδία, τους προπονητές της Ολυμπιακής ομάδας και φυσικά του σωματείου μου που εδώ και χρόνια έχουν σκύψει από πάνω μου για να καλύπτουν όλες μου τις ανάγκες. Θα κρατήσω στην καρδιά μου όλη αυτήν τη διαδρομή με την προΟλυμπιακή ομάδα. Ζήσαμε σπουδαίες στιγμές και είναι κρίμα που δεν πήραμε και άλλες προκρίσεις. Τις αξίζαμε» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θοδωρής Ζηνέλης, σχολίασε: «Τεράστια διάκριση για το ελληνικό ταεκβοντό. Η πρόκριση ήταν αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς όλων εκείνων που συμμετείχαν σε αυτήν την προΟλυμπιακή ομάδα. Με την οικονομική συμβολή της ομοσπονδίας, πραγματοποιήσαμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Φάνηκε να το θέλει πολύ, συνεργαστήκαμε άψογα και βγήκε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ προσωπικά στην Ομοσπονδία γιατί μας πρόσφερε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες προετοιμασίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον έτερο προπονητή της προΟλυμπιακής ομάδας, Χρήστο Αλμασίδη αλλά και στους Αποστόλη Τεληκωστόγλου, Νάσια Μητσοπούλου και Κώστα Χαμαλίδη για τις στιγμές που ζήσαμε».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button