Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Κακό απόγευμα… και ήττα για την Στυλίδα!

Σε πολύ κακή ημέρα βρέθηκε ο ΑΟ Στυλίδας, ο οποίος έπαιξε για την 5η αγωνιστική της Football League στον Αλμυρό απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν σε 18 λεπτά να «κλειδώσουν» την υπόθεση νίκη με τρία τέρματα. Αρχικά, ο Φλίγκος έδωσε φτερά στα πόδια των γηπεδούχων, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 3’ με κοντινό πλασέ. Στο 19’ ο Ζγκούρι με άψογο κοντινό πλασέ έκανε το 2-0, ενώ ο Σερτζίνιο στο 21’ ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-0.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, καθώς πραγματοποιήθηκαν οκτώ αλλαγές, ενώ πολλές επιθέσεις των «ερυθρόλευκων» σταματούσαν, διότι οι παίκτες του Ολυμπιακού υποδεικνύονταν σε θέση οφσάιντ. Όμως, στο 90’ ο Φλίγκος διαμόρφωσε το τελικό 4-0 με κοντινό σουτ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ολυμπιακού Βόλου επί της Στυλίδας.

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου:

Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Περικλής Αμανατίδης, παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με διάταξη 4-2-3-1. Θέση κάτω από τα δοκάρια της εστίας πήρε ο Γιακουμής. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Παπουτσογιαννόπουλος και το αριστερό ο Μπουτζίκος. Τα κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Λεάντρο και Οικονομόπουλος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Ναζίμ και Ρόκας, που είχαν μπροστά τους στον άξονα σε ρόλο «δεκαριού», τον Λώττα. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Ζγκούρι από τη δεξιά πλευρά και ο Σερτζίνιο από την αριστερή. Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Φλίγκος.

Πώς παρατάχθηκε η Στυλίδα:

Ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Κωνσταντίνος Αλεξίου, παρέταξε τους «κυανόλευκους» με την ίδια ακριβώς διάταξη (σ.σ. 4-2-3-1). Τερματοφύλακας ήταν ο Σκιαθίτης. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά ξεκίνησαν οι Τέγος, Ζωγράφος, Α. Κουφιώτης και Καββαδίας. Το κεντρικό δίδυμο της μεσαίας γραμμής αποτέλεσαν οι Α. Βαρυπάτης και Κ. Κουφιώτης. Κεντρικός επιθετικός μέσος ήταν ο Καραλής, ο οποίος είχε δίπλα του σε ρόλο ακραίων μεσοεπιθετικών τους Μανιά (δεξιά) και Στυλιανό (αριστερά). Επίσης, κεντρικός επιθετικός ήταν ο Λέντας.

«Έβγαζε» φωτιές ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος

Μόλις στο 3’ οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν, 1-0 με κοντινό πλασέ του Φλίγκου μέσα από τη μικρή περιοχή, έπειτα από παράλληλη σέντρα του Μπουτζίκου από την αριστερή πλευρά. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν με σουτ του Ζωγράφου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γιακουμή.

Στο 19’ ο Λώττας έβγαλε μόνο του τον Ζγκούρι απέναντι από τον Σκιαθίτη, με τον δεξιό μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού Βόλου να μην αστοχεί μέσα από την αντίπαλη περιοχή, καθώς με ψύχραιμο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να πιέζει και μετά από 2’ κατάφερε να κάνει τρία τα τέρματά του. Ο Οικονομόπουλος έβγαλε υπέροχη κάθετη μπαλιά στον Σερτζίνιο και εκείνος με όμορφο σουτ από κοντά, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Σκιαθίτη, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ σε 3-0.

Στο 27’ ο Φλίγκος έβγαλε ωραία παράλληλη σέντρα από τη δεξιά πλευρά, με τον Ζγκούρι να αστοχεί μέσα από την μικρή περιοχή και σε κενή εστία, χάνοντας το «άχαστο». Έντεκα λεπτά αργότερα, ο Καραλής επιχείρησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ να νικήσει τον Γιακουμή, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου.

Στο 39’ ο Ζγκούρι δοκίμασε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σκιαθίτη. Τρία λεπτά αργότερα, ο Λέντας χρίστηκε σκόρερ, αλλά το γκολ του, που προήλθε από κοντινό πλασέ, δεν μέτρησε, καθώς υποδείχθηκε σε αντικανονική θέση.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους στο 45’, ο Ζγκούρι αναγκάστηκε να αποχωρήσει, λόγω διάτασης του δεξιού του ποδιού και αποχώρησε προληπτικά για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Έτσι, ο Ολυμπιακός Βόλου έφυγε για τα αποδυτήρια με προβάδισμα τριών τερμάτων.

«Φλί-γκολ» στο δεύτερο ημίχρονο

Στην πρώτη καλή φάση του πρώτου μέρους, που πραγματοποιήθηκε στο 55’, ο Λώττας σούταρε εκτός εστίας από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στο επόμενο λεπτό, ο Φλίγκος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, σουτάροντας δυνατά, αλλά ο Σκιαθίτης απόκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 64’ ο Λώττας πλάσαρε από κοντά, με τη μπάλα να βρίσκει σε πόδι αντίπαλου αμυντικού και να καταλήγει εκτός εστίας. Επτά λεπτά αργότερα, ο Φλίγκος σούταρε μέσα από την αντίπαλη περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας, ενώ στο 73’ σούταρε πάνω στον Σκιαθίτη από κοντά, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να μπλοκάρει.

Στο 88’ ο Παπουτσογιαννόπουλος σούταρε από πλάγια θέση, με τον πορτιέρο της Στυλίδας να διώχνει σε κόρνερ. Στην τελευταία καλή φάση του αγώνα, ο Φλίγκος βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή, πλασάροντας τον Σκιαθίτη για το τελικό 4-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ολυμπιακού. Επίσης, μετά το τέλος της αναμέτρησης ο κόσμος του Ολυμπιακού ζήτησε νίκη στο ερχόμενο «κλάσικο» με τη συμπολίτισσα.

«Βλέπει» Νίκη από την κορυφή

Μετά από 5 αγώνες, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 5 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, φτάνοντας τους 15 βαθμούς. Οι ποδοσφαιριστές του Περικλή Αμανατίδη βρίσκονται στην κορυφή του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και πλέον «βλέπουν» το παιχνίδι με τη συμπολίτισσα Νίκη. Ο Ολυμπιακός Βόλου βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα των παιχνιδιών, που έχει δώσει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Έτσι, θα αναμετρηθεί εκτός έδρας, με τους «κυανόλευκους», με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, έχοντας διατηρήσει παράλληλα το αβαντάζ των +2 βαθμών της προηγούμενης αγωνιστικής.

«Παρών» και στον Αλμυρό, ο «12ος παίκτης» του Ολυμπιακού

Ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου ταξίδεψε στο γειτονικό Αλμυρό για να ενισχύσει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Περικλή Αμανατίδη, με τη φωνή και τα τραγούδια του. Οι φίλαθλοι των «ερυθρόλευκων» έγιναν σε ακόμη ένα παιχνίδι, ο 12ος παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς βοήθησαν την αγαπημένη τους ομάδα από την κερκίδα του δημοτικού σταδίου Αλμυρού «Αθανάσιος Ραγάζος». Επίσης, μετά το τέλος της αναμέτρησης έμειναν ευχαριστημένοι τόσο από την προσπάθεια, όσο και από το αποτέλεσμα του αγώνα του Ολυμπιακού, με την ομάδα της Στυλίδας.

Ευχαριστήρια ανακοίνωση Ολυμπιακού σε κόσμο και Γ.Σ. Αλμυρού

Ο Ολυμπιακός Βόλου ανακοίνωσε πριν την έναρξη της αναμέτρησης του με τη Στυλίδα πως η διοίκηση της ομάδας ευχαριστεί τόσο τον κόσμο του Ολυμπιακού, που έδωσε το «παρών» στον Αλμυρό για να στηρίξει τους «ερυθρόλευκους», όσο και τη διοίκηση του Γ.Σ. Αλμυρού για τη συνεργασία των δύο ομάδων στο θέμα της παραχώρησης του δημοτικού σταδίου Αλμυρού «Αθανάσιος Ραγάζος» για το παιχνίδι με τη Στυλίδα.

Σκόρερ: 3’, 90’ Φλίγκος, 19’ Ζγκούρι, 21’ Σερτζίνιο.

Διαιτητής: Λεωνίδας (Τρικάλων).
Βοηθοί
: Μάνασης, Παπαγεωργόπουλος (Τρικάλων). 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Παπουτσογιαννόπουλος, Μπουτζίκος, Λεάντρο, Οικονομόπουλος, Ρόκας (46’ Ευθυμιάδης), Σερτζίνιο (63’ Μαργαρίτης), Ναζίμ (46’ Κόλα), Φλίγκος, Λώττας, Ζγκούρι (46’ Σκοπελίτης).

ΣΤΥΛΙΔΑ: Σκιαθίτης, Τέγος (59’ Κολντρέου), Καββαδίας (54’ Μπουσάι), Ζωγράφος, Α. Κουφιώτης, Στυλιανός, Καραλής (75’ Χαλαστάνης), Κ. Κουφιώτης, Λέντας, Βαρυπάτης, Μανιάς (69’ Καμίδης).

ΠΗΓΗ: goalpost

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button