Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Δύο αγωνιστικές… αίμα κι άμμος στην SL 2

Με τον κίνδυνο της διακοπής να είναι ορατός μετά τις δηλώσεις Χαρδαλιά, η Superleague 2 έχει πάρει φωτιά, σε ένα χιτσκοκικό φινάλε ακατάλληλο για καρδιακούς.

Με τον κίνδυνο της διακοπής να είναι ορατός μετά τις δηλώσεις Χαρδαλιά, η Superleague 2 έχει πάρει φωτιά, σε ένα χιτσκοκικό φινάλε ακατάλληλο για καρδιακούς. Τόσο για την άνοδο, όσο και την παραμονή.
Δύο αγωνιστικές απέμειναν για το φινάλε των πλέι οφ/άουτ της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας και μπορεί τη συγκεκριμένη στιγμή να υπάρχει ένα πέπλο μυστηρίου αναφορικά με τη συνέχεια του πρωταθλήματος, λόγω της πρόθεσης του υπουργού Πολιτικής Προστασίας να εισηγηθεί τη διακοπή λόγω παραβίασης του υγειονομικού πρωτοκόλλου, σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο όμως επικρατεί ο… κακός χαμός.

Αναμφίβολα το φινάλε τόσο για την άνοδο, όσο και την παραμονή είναι ακατάλληλο για καρδιακούς, καθώς υπάρχουν τέσσερις ομάδες που διεκδικούν με σοβαρές πιθανότητες την απευθείας άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, ενώ άλλες τρεις βρίσκονται σε απόσταση δύο βαθμών και παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Αρχίζοντας από τη μάχη των πλέι οφ, το μεγάλο διπλό της Ξάνθης στη Νίκαια, ήταν αυτό που έβαλε για τα καλά φωτιά στο πρωτάθλημα, αφού για πρώτη φορά οι Ακρίτες σκαρφάλωσαν στην κορυφή και… τσάκισαν το +8 που είχε ο Ιωνικός δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας. Οι Νικαιώτες μετρούν 3/3 ήττες στα πλέι οφ, μόλις ένα βαθμό στα τέσσερα τελευταία τους και κάπως έτσι πλέον γκρεμίστηκαν στην 3η θέση, κάτω κι από τον Λεβαδειακό στην ισοβαθμία, αφού υστερούν κατά δύο γκολ. Ποιος όμως μπορεί να ξεγράψει και τον Εργοτέλη, που δείχνει από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του τελευταίου διαστήματος, με απολογισμό 4-1-0 και 3/3 νίκες στα πλέι οφ.

Πάμε όμως να δούμε και το πρόγραμμα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Η πρωτοπόρος Ξάνθη είναι βεβαίως αυτή που κρατάει απόλυτα την τύχη στα χέρια της, αλλά η αποστολή της είναι εξαιρετικά επικίνδυνη στα εναπομείναντα παιχνίδια. Αρχικά φιλοξενεί τον Εργοτέλη, ο οποίος αν την κερδίσει την περνάει και στην ισοβαθμία, ενώ την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον Λεβαδειακό.

Οι Βοιωτοί από την πλευρά τους πριν πάνε στα Πηγάδια, θα φιλοξενήσουν την προσεχή εβδομάδα τα Χανιά, εφόσον βεβαίως δεν υπάρξει διακοπή του πρωταθλήματος. Ο Ιωνικός δίνει must win παιχνίδι στη Ρόδο με τον αδιάφορο βαθμολογικά Διαγόρα και ακολούθως θα παίξει εντός με τον Εργοτέλη, που έχει δύο εξαιρετικά δύσκολες εκτός έδρας αποστολές για το… θαύμα.

Σφαγή και στα πλέι άουτ

Εξαιρετικά αμφίρροπη όμως είναι η κατάσταση και στην ουρά, με τρεις ομάδες ουσιαστικά να παλεύουν για μία θέση. Η Ιεράπετρα υποβιβάστηκε και μαθηματικά μετά την ήττα της από τον Απόλλωνα, όμως το μεγάλο διπλό με ανατροπή του Καραϊσκάκη στη Δράμα, έβαλε… φωτιά. Οι Αρτινοί μπορεί να παραμένουν εντός της επικίνδυνης ζώνης, αλλά πλησίασαν στο -1 τη Δόξα, ενώ μόλις δύο βαθμούς περισσότερους έχουν τα Τρίκαλα που έχασαν από την Παναχαϊκή.

Τι γίνεται όμως στις δύο τελευταίες αγωνιστικές; Τα Τρίκαλα δίνουν “τελικό” εντός έδρας με τη Δόξα, ενώ ο Καραϊσκάκης δοκιμάζεται στη Λάρισα κόντρα στον Απόλλων, που είναι αρκετά άνετος στο +5, αλλά όχι αδιάφορος, αφού με ήττα μπορεί να μπλέξει κι εκείνος.

Στην τελευταία αγωνιστική ο Καραϊσκάκης θα υποδεχτεί τον αδιάφορο βαθμολογικά ΟΦΙ, τα Τρίκαλα θα φιλοξενούν τον Απόλλωνα που λογικά κι αυτός δεν θα έχει κάποιο κίνητρο, ενώ η Δόξα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Παναχαϊκή που εξ αρχής είχε τον ρόλο ρυθμιστεί.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button