Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Η ακτινογραφία της 3ης αγωνιστικής των Play Οff και Play Οut

Η Ξάνθη για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ η ΑΕ Καραϊσκάκης… απογείωσε το ενδιαφέρον στα Play-out της Super League 2.

Η Ξάνθη για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ η ΑΕ Καραϊσκάκης… απογείωσε το ενδιαφέρον στα Play-out της Super League 2.

Η Ξάνθη σε θέση οδηγού!

Η νίκη της Ξάνθης στη Νεάπολη έριξε τον Ιωνικό από την κορυφή, όπου βρισκόταν από τις 21 Μαρτίου, έχοντας μάλιστα φτάσει να είναι και οκτώ βαθμούς μπροστά. Ο Ιωνικός υποχώρησε στην τρίτη θέση, ωστόσο έχει ακόμη στο χέρι του τουλάχιστον την δεύτερη θέση, αν κερδίσει τα δύο παιχνίδια που το απομένουν. Αν μάλιστα το ντέρμπι Ξάνθης – Λεβαδειακού τελειώσει ισόπαλο, μπορεί να είναι και πρώτος. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί τις τρεις ομάδες πλέον χωρίζει ένας βαθμός.

Ο Ιωνικός με τρεις ήττες στα Play-off υποχώρησε, ενώ πλέον υπολογίζεται και ο Εργοτέλης, που με τρεις νίκες στα Play-off, βρίσκεται και αυτός στη διεκδίκηση των προνομιούχων θέσεων. Ωστόσο οι αγώνες που του απομένουν είναι εκτός έδρας με την Ξάνθη και τον Εργοτέλη!
Οι δύο αγωνιστικές που απομένουν είναι πλέον εξαιρετικά ενδιαφέρουσες!

Ο Ιωνικός έχει στα Play-off τρεις ήττες, όσες έκανε συνολικά στα 22 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας!  Ήταν η πρώτη φορά που δεν σκόραρε στην έδρα του από τις 22 Δεκεμβρίου 2019, 0-0 με τη Βέροια τότε. Είχε σκοράρει και στα 17 παιχνίδια του στη Νεάπολη!

Η Ξάνθη έφτασε τα 15 παιχνίδια χωρίς ήττα, ρεκόρ πλέον στην ιστορία της, που μπορεί να επεκτείνει στα δύο παιχνίδια που απομένουν στην έδρα της. Έχει απόλυτα την τύχη στα χέρια της, αφού με δύο νίκες επιστρέφει στη Super League. Ακόμη η Ξάνθη διατήρησε μια παράδοση που χτίζει από το 2005, καθώς έφυγε αήττητη από τη Νεάπολη για πέμπτο παιχνίδι στη σειρά, με δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Ο Λεβαδειακός νίκησε με το ευρύ 4-0 τον Διαγόρα και έφτασε τα 39 γκολ, έχοντας πλέον αυτός την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Είναι η τέταρτη φορά φέτος που ο Λεβαδειακός νικά με αυτό το σκορ, τις δύο μάλιστα νίκες τις πέτυχε επί του Διαγόρα. Η ομάδα της Ρόδου μπήκε τελευταία στα Play-off και δυσκολεύεται να ακολουθήσει τη μάχη της κορυφής.

Ο Εργοτέλης έκαμψε την αντίσταση της ΠΑΕ Χανιά, που για τρίτη φορά μόλις δέχτηκε περισσότερα από ένα γκολ σε αγώνα του φετινού πρωταθλήματος. Αν και ο Κουτζαβασίλης δεν επέτρεψε στον Κόνραντ να σκοράρει με πέναλτι ο φορμαρισμένος τελευταία Γιώργος Μανουσάκης σφράγισε τη νίκη του Εργοτέλη. Ο 23χρονος επιθετικός με επτά γκολ στα οκτώ  τελευταία παιχνίδια του, έφτασε τα 10 και είναι ο μοναδικός μετά τον Κάστρο με διψήφιο αριθμό γκολ στην κατηγορία.

Η ΑΕ Καραϊσκάκη “ζέστανε” το πρωτάθλημα

Αν και έχανε στη Δράμα με 2-1 ως το 80′, η ΑΕ Καραϊσκάκης πέτυχε τρία γκολ σε πέντε λεπτά και πλησίασε στο βαθμό τη Δόξα Δράμας και στους δύο βαθμούς τα Τρίκαλα. Μάλιστα, με δεδομένο ότι αυτές οι δύο ομάδες παίζουν μεταξύ τους, η ΑΕ Καραϊσκάκης έχει για πρώτη φορά φέτος την τύχη στα χέρια της.  Με δύο νίκες θα προσπεράσει σίγουρα τουλάχιστον μια από αυτές. Η ομάδα της Άρτας έχει κάνει την καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή και είναι η μοναδική με δύο νίκες σε αυτή τη φάση.

Τα Τρίκαλα περίμεναν το δώρο από τη Δόξα, αφού γνώρισαν την ήττα στην Πάτρα από την Παναχαϊκή, το δώρο δεν ήλθε και τώρα το επόμενο παιχνίδι είναι καθοριστικό για τους Θεσσαλούς. Η Παναχαϊκή εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη θέση στα Play-out με την πρώτη νίκη της σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα όπου πάντως είναι αήττητη.

Ο ΟΦ Ιεράπετρας πάλεψε στη Λάρισα, αλλά δέχτηκε νωρίς ένα γκολ, που έκρινε το αποτέλεσμα και πλέον η ομάδα από την Κρήτη δεν μπορεί να αποφύγει μια από τις δύο τελευταίες θέσεις. Παράλληλα ο Απόλλων Λάρισας με τους 28 βαθμούς πήρε μεγάλη ανάσα, αν και θέλει ακόμα ένα βαθμό, για να μην μπλέξει σε σενάριο που μπορεί να τον αφήσει προτελευταίο. Έτσι το παιχνίδι του με την ΑΕ Καραϊσκάκης είναι πλέον καθοριστικότατο. Βέβαια αν δεν νικήσει η Δόξα στα Τρίκαλα, ο Απόλλων δεν χρειάζεται τίποτε για να αποφύγει τις δύο τελευταίες θέσεις.

Οι αριθμοί της αγωνιστικής

200 αγώνες στα πρωταθλήματα έφτασε ο Χρήστος Μπάτζιος. Ο 30χρονος αμυντικός του Εργοτέλη έχει 99 αγώνες στην Β’ κατηγορία και 101 στην Γ’, με τρεις ομάδες. Τον Έβρο Σουφλίου, την Καβάλα και τον Εργοτέλη.

100 αγώνες πρωταθλήματος στην καριέρα του συμπλήρωσε ο Δημήτρης Σουλιώτης. Ο 26χρονος αμυντικός των Τρικάλων έχει 99 αγώνες στη Β’ κατηγορία και ένα στη Super League.

Διαβάστε επίσης

Back to top button