Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Δύο γκολ ο Σιατούνης και «πατάει» κορυφή η Σαμπντόρια!

Ο 18χρονος μέσος που σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα έχει κλείσει στη Μόντσα, είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της ομάδας Νέων της «Σαμπ».

Ο 18χρονος μέσος που σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα έχει κλείσει στη Μόντσα, είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της ομάδας Νέων της «Σαμπ».

Αν και αγωνίζεται ως «6άρι» έφτασε τα 6 γκολ και 4 ασίστ, ενώ η εν γένει συνεισφορά του στην ομάδα είναι τόσο μεγάλη, που ο προπονητής Φελίτσε Τουφάνο του έχει δώσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Τα γκολ που πέτυχε σήμερα εναντίον της Μίλαν του Νίκου Μιχελή (ο 20χρονος σέντερ μπακ έπαιξε σε όλο το 90λεπτο) ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο. Το πρώτο με αριστερό φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής και το δεύτερο με «ρουκέτα» από τα 25 μέτρα! Έτσι, η Σαμπντόρια ανέβηκε ξανά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 49 βαθμούς σε 26 αγώνες, όσους έχει και η Ίντερ η οποία αντιμετωπίζει τη Γιουβέντους (3η με 47).

 

Η ομάδα του Σιατούνη θα κλείσει την κανονική σεζόν εναντίον της Ρόμα, της Κάλιαρι, της Φιορεντίνα και της Τορίνο με αντικειμενικό στόχο μία από τις δύο πρώτες θέσεις που εξασφαλίζει απευθείας συμμετοχή στον (μονό) ημιτελικό των play off.

Το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας της Primavera έχει πολύ μεγάλο συντελεστή δυσκολίας και συνήθως κυριαρχούν οι παραδοσιακές δυνάμεις στο χώρο των υποδομών. Αυτές είναι η πρωταθλήτρια των τελευταίων δύο ετών, Αταλάντα μέσα από την οποία αναδείχθηκαν παίκτες όπως ο Ντέγιαν Κουλουσέφκσι και ο Αντρέα Κολπάνι, η εννέα φορές πρωταθλήτριες Ίντερ και Τορίνο, η Ρόμα με τους οκτώ τίτλους.

Η Σαμπντόρια έχει μόνο έναν πριν από 13 χρόνια (2008) και τώρα οι οπαδοί της έχουν βάσιμες ελπίδες ότι εκείνος ο θρίαμβος μπορεί να επαναληφθεί.

 

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button