Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Σε πλήρως αποστειρωμένο περιβάλλον η επιστροφή των Ελβετών στο γήπεδο!

Τα δύο σενάρια που εξετάζει η ομοσπονδία για την επιστροφή στη δράση.

Μία από τις πιο γνωστές εφημερίδες της Ελβετίας παρουσιάζει το πλάνο που εξετάζει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας για το restart στο ποδόσφαιρο. Η βασική προϋπόθεση είναι το νέο περιβάλλον να εξασφαλίζει στον μέγιστο βαθμό την ασφάλεια, των ποδοσφαιριστών, των τεχνικών επιτελείων αλλά και όσων δουλεύουν γύρω από τις ομάδες.

Η Blick λοιπόν παρουσιάζει ένα πλάνο που το τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού θα μπει για τα καλά στη ζωή όλων. Στους αγώνες, που φυσικά θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ δεν αποκλείεται να διεξαχθούν σε μόνο ένα γήπεδο, όλοι θα κάνουν τεστ την ημέρα της αναμέτρησης. Η είσοδός τους στο γήπεδο θα γίνεται σε γκρουπ, ενώ όλοι θα μπαίνουν σε αυτό έχοντας ειδική κάρτα που θα τους χορηγείται από την ομοσπονδία.

Σε πρώτη φάση οι προπονήσεις θα γίνονται σε ευέλικτα γκρουπ και με αυστηρή τήρηση των αποστάσεων, τόσο στα αποδυτήρια, όσο και κατά την διάρκεια της άθλησης. Παράλληλα χαρακτηριστικός της αυστηρότητας των μέτρων είναι και ο αριθμός των ατόμων, χωρίς τους ποδοσφαιριστές, που έχει το δικαίωμα μια ομάδα να έχει την ίδια ώρα στο προπονητικό. Μόλις επτά, αυστηρά οκτώ: Mέλος τεχνικού επιτελείοu, φυσιοθεραπευτής. φροντιστής και βοηθός, αποθηκάριος, γιατρός, 1-2 καθαριστές. Όσοι πηγαίνουν στα προπονητικά κέντρα θα πρέπει να χρησιμοποιούν το δικό τους όχημα. Για την περίπτωση που κάποιοι δεν έχουν δικό τους Μέσο Μεταφοράς εξετάζεται σενάριο ώστε να μισθωθούν μικρά βαν, στα οποία θα είναι υποχρεωτική φυσικά η χρήση μάσκας όπως και η τακτική απολύμανση του οχήματος. Σε ότι έχει να κάνει με την πρώτη συγκέντρωση των ομάδων για προπόνηση ΑΠΑΝΤΕΣ θα υποβληθούν σε τεστ και στη συνέχεια θα τους δοθεί ειδική «πράσινη» κάρτα που θα αναφέρει τις ημερομηνίες των ελέγχων που έχουν υποβληθεί.

To χρονοδιάγραμμα

Οι προπονήσεις σε ευέλικτα γκρουπ θα ξεκινήσουν στις 27 Απριλίου και θα διαρκέσουν είτε 7 είτε 14 μέρες. Στη συνέχεια (4 ή 11 Μαΐου) θα ξεκινήσουν οι ομαδικές προπονήσεις. Αντίστοιχα υπολογίζεται και επιστροφή στη δράση (είτε 20 είτε 30 Μαΐου). Για τα την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος απομένουν 13 αγωνιστικές και μαζί με τα πλέι-οφ ανόδου/υποβιβασμού αλλά και το Κύπελλο οι Ελβετοί υπολογίζουν πως θα έχουν ολοκληρώσει τη σεζόν έως τις 2 Αυγούστου.

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button