Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Η επόμενη μέρα επτά ομάδων, μετά το φινάλε του «Survivor» της Super League

Όλα τα δεδομένα για τους προπονητές, τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν το καλοκαίρι, τους φευγάτους, τους «δεμένους» ποδοσφαιριστές καθώς κι όσους παραμένουν μετέωροι.

Όλα τα δεδομένα για τους προπονητές, τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν το καλοκαίρι, τους φευγάτους, τους «δεμένους» ποδοσφαιριστές καθώς κι όσους παραμένουν μετέωροι.

Τυπική διαδικασία απέκτησε η τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο (15/5) καθώς και το εξ αναβολής παιχνίδι (19/5) ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης

Το τοπίο ξεκαθάρισε στο μίνι πρωτάθλημα, με την ΑΕΛ να΄ναι η ομάδα που υποβιβάζεται απευθείας στην Super League 2 και τον Παναιτωλικό να οδηγείται στο μπαράζ της παραμονής.

Κάτι που σημαίνει πως πλην της αγρινιώτικης ομάδας που θα παίξει τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς στο ραντεβού που έρχεται με τον δεύτερο της τελικής κατάταξης στη Super League 2, οι υπόλοιπες επτά ομάδες (Βόλος, ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητος, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης, ΟΦΗ και ΑΕΛ) καταστρώνουν τα πλάνα τους εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Το SDNA αναλύει όλα τα δεδομένα με φόντο τους πάγκους των ομάδων, τις αλλαγές προπονητών που θα γίνουν ή δεν θα γίνουν, τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους το καλοκαίρι, τους «φευγάτους», τους «δεμένους» κι αυτούς που παραμένουν μετέωροι.

ΒΟΛΟΣ
«Δένει» παίκτες, ψάχνει προπονητή

Η θεσσαλική ομάδα μπήκε στα πλέι άουτ έχοντας καθαρά διακοσμητικό ρόλο, από την στιγμή που καθάρισε την…μπουγάδα της παραμονής στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κι αυτό είχε ως αποτελέσμα να σηκωθούν πρόωρα τα μανίκια στον Παγασητικό με φόντο τον προγραμματισμό εν όψει της νέας σεζόν.

Ο Ισπανός κόουτς, Μιγκέλ Άνχελ Λόπεθ, αποχώρησε από τον πάγκο πριν από την ολοκλήρωση των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων και αναζητείται εδώ και μέρες νέος προπονητής.

Μπορεί ο Ισπανός, Γκονζάλο Γκαρσία να ήρθε στο Βόλο και να παρακολούθησε δια ζώσης την αναμέτρηση (8/5) κόντρα στην ΑΕΛ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει a priori πως θα πάρει το χρίσμα του νέου τεχνικού.

Στις εσωτερικές υποθέσεις οι Νίνης, Γκρίλο, Φεράρι, Μήτογλου και Κλέιμαν υπέγραψαν νέα συμβόλαια και μένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τους Γκαραβέλη, Κιάκο, Ντεντάκη, Τέκιο, Μπουένο, Μαρτίνεθ (έχει οψιόν ανανέωσης για έναν χρόνο) τα συμβόλαια των οποίων λήγουν το καλοκαίρι.

Παρελθόν αποτελούν οι Ροντρίγκο Κολόμπο και Ρενάτο Σάντος, ενώ ο Τάσος Δουβίκας θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ουτρέχτη.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Το μεγάλο ερωτηματικό
και ο…φορτωμένος κατάλογος
των προσεχών ελεύθερων

Η πιο «καυτή» (εσωτερική) υπόθεση στον ΠΑΣ Γιάννινα ακούει στο όνομα, Αργύρης Γιαννίκης.

Ο ομογενής κόουτς που επανέφερε τον «Άγιαξ της Ηπείρου» στη Super League και απέκτησε πολλά «likes» για το όμορφο ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα του την φετινή σεζόν στα γήπεδα της μεγάλης κατηγορίας, καθώς και για την εξαιρετική πορεία της μέχρι τους «4» του Κυπέλλου δεν έχει απαντήσει στην πρόταση για την επέκταση της συνεργασίας με τον ΠΑΣ.

Αρκετοί είναι εκείνοι που τον θεωρούν «φευγάτο», ωστόσο από πλευράς ΠΑΣ υποστηρίζουν πως το θέμα θα ξεκαθαρίσει μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

Από ανανεώσεις συμβολαίων μετά τον νεαρό αμυντικό, Σταύρο Πήλιο, εσχάτως υπέγραψε για έναν ακόμα χρόνο ο Γιούρι Λοντίγκιν, ο οποίος έκανε απόσβεση της μεταγραφής του υπερπασπιζόμενος με επιτυχία την εστία του ΠΑΣ.

Ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλοί προσεχώς ελεύθεροι παίκτες τα συμβόλαια των οποίων λήγουν στις 30 Ιουνίου κι αυτοί είναι οι Παμλίδης (πολύ δύσκολα θα συνεχίσει), Ελευθεριάδης, Καρτάλης, Κρίζμαν, Εραμούσπε, Μπρένερ, Χουτεσιώτης και Οικονομόπουλος.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Ο εξοδούχος Παντελίδης,
ο…αμετάθετος Αγγελόπουλος
και οι εκκαθαρίσεις

Θερμό καλοκαίρι προβλέπεται στο Περιστέρι, με πολλές αλλαγές στο κάδρο της ομάδας της δυτικής όχθης.

Για τον κόουτς, Σάββα Παντελίδη, παρότι δεν έχει «καεί» η προοπτική να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης ώστε να…χτίσει το προσεχές καλοκαίρι τη νέα ομάδα, οι πιθανότητες να συνεχίσει δεν φαίνεται να΄ναι με το μέρος του.

Ο τεχνικός διευθυντής, Γιάννης Αγγελόπουλος, εφόσον δεν αλλάξει κάτι δραματικά θα συνεχίσει…αμετάθετος στο πόστο του τεχνικού διευθυντή και θα ασχοληθεί με τις υποθέσεις των συμβολαίων που λήγουν.

Οι προσεχώς ελεύθεροι, Χριστοδουλόπουλος, Ενσικουλού, Γιακουμάκης κατά τα φαινόμενα δεν θα κληθούν να υπογράψουν νέα συμβόλαια, ενώ όλα είναι ανοιχτά για τους Μανούσο, Χαρίση, Γκάλο, Γκαλβάο, Αγκάγιεφ και Νταβιώτη.

Ο Γούτας θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ, ο 39χρονος Ούμπιδες αναμένεται να ρίξει τίτλους τέλους στην καριέρα του, ενώ οι δανεικοί Γιαννιώτης, Μάτιτς και Εντονμβόνγι, θα επιστρέψουν στις ομάδες όπου ανήκουν τα δικαιώματά τους.

ΛΑΜΙΑ
Ο Γρηγορίου…2023 και
οι πολύτιμοι Επασί – Μπεχαράνο

Προπονητής που κερδίζει δεν αλλάζει. Μπορεί μαγικά ραβδάκια να μην κυκλοφορούν εν έτει 2021, ωστόσο ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε το…θαύμα του και πιστώνεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό την παραμονή των Φθιωτών στη Super League.

Κι έτσι άλλωστε αμέσως μετά την οριστικοποίηση της σωτηρίας, ο Έλληνας κόουτς κλήθηκε να υπογράψει νέο διετές συμβόλαιο.

Στα ανοιχτά…μέτωπα με επίκεντρο τους ποδοσφαιριστές, οι Επασί και Μπεχαράνο των οποίων τα συμβόλαια λήγουν, έκαναν αμφότεροι πολύ καλή σεζόν και θα γίνει προσπάθεια να παραμείνουν στο ρόστερ, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Άνχελ Μαρτίνεθ ο οποίος έχει οψιόν ανανέωσης.

Όλα είναι ανοιχτά για τους Θεοδωρόπουλο, Βασιλακάκη, Τζανετόπουλο, Μπιάρνασον που επίσης μένουν ελεύθεροι, ενώ προς «διαζύγιο» οδευέι η κατάσταση με τον Αραμπούλι, καθώς και τους δανεικούς Μπα, Τζέιμς, Γκαζαριάν που θα επιστρέψουν στις ομάδες τους.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
Ίδιος πάγκος,
πολλές αποχωρήσεις

Ο Μάκης Χάβος θα συνεχίσει και του χρόνου στον πάγκο της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», έχοντας αναλάβει το τιμόνι της μετά το επεισοδιακό διαζύγιο με τον Γιώργο Παράσχο και κοουτσάροντας σε 5 παιχνίδια για τα πλέι άουτ.

Ο Δήμος Μπαξεβανίδης άνοιξε το «χορό» των ανοιξιάτικων ανανεώσεων συμβολαίων και θα ακολουθήσουν οι άτυχοι (τραυματίες) της φετινής σεζόν, Αντίλ Ράιλι και Βασίλης Βιτλής.

Έντονες οσμές ανανεώσεων αναδύονται στην ατμόσφαιρα και για τους Τσαμπούρη, Χουχούμη, ενώ θα γίνει προσπάθεια να συνεχιστεί η συνεργασία με τους Φατιόν, Μπεντινέλι.

Προς την πόρτα της εξόδου βαδίζουν οι Μπρούσιτς, Ντομίνγκες, Κότσαρης, Γιαννακόπουλος, Κάλισιρ, Κολ, Κιτοκό, Λαγός, Βάρκας, Μουνιέ, Καραγκούνης.

Αμφίβολο παραμένει αν θα ενεργοποιηθεί ή όχι η οψιόν ανανέωσης στο συμβόλαιο του Μαρκ Φερνάντεθ, ενώ όλα είναι ανοιχτά για τον Ντάουντα παρότι έχει συμβόλαιο που…τρέχει και για την επόμενη σεζόν.

ΟΦΗ
Ο «αντι – Νιόπλιας»
και οι ανοιχτές υποθέσεις

H ομάδα του Ηρακλείου πήρε την απόφαση να αλλάξει προπονητή μια αγωνιστική πριν από το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Ο Γιώργος Σίμος αντικαταστάθηκε από τον Νίκο Νιόπλια ο οποίος πήρε εσωτερική μετάθεση και μεταφέρθηκε από το πόστο του συντονιστή ποδοσφαίρου στο ρόλο του προπονητή.

Κι αν η παραμονή των Ομιλητών στη Super League είχε την υπογραφή του Νιόπλια, μάλλον δύσκολα θα συνεχίσει και του χρόνου στο κοουτσάρισμα του ΟΦΗ.

Πέντε συμβόλαια ποδοσφαιρισρτών λήγουν το καλοκαίρι με τον Ναμπί να υπάρχει διάθεση εδώ και καιρό για την ανανέωσή του παρά τον σοβαρό τραυματισμό του, ενώ θετικό είναι το κλίμα και για τον Ντε Γκούζμαν που προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες. Όλα είναι ανοιχτά για τους Σακόρ, Σουρνάνη, Βαζ και Σολίς.

ΑΕΛ
Το exitτου Φέστα και
ο «κορμός» της νέας σεζόν

Ο υποβιβασμός της θεσσαλικής ομάδας στη Super League 2 έφερε χωρίς καμία χρονοτριβή το διαζύγιο με τον Ιταλό τεχνικό, Τζιανλούκα Φέστα.

O μεγαλομέτοχος των «βυσσινί», Αλέξης Κούγιας έχει ανακοινώσει πως όσοι παίκτες συμπεριληφθούν στην αποστολή του επερχόμενου (τελευταίου) αγώνα των πλέι άουτ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα θα αποτελέσουν τον «κορμό» της επόμενης χρονιάς μαζί με τους τραυματίες, Γκράουρ, Ζίζιτς και Γλυνό.

Κάτι που σημαίνει πως θα υπάρξουν και αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών που έχουν συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button