Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Καράτε: Η Χατζηλιάδου κυνηγά μετάλλιο και… ranking στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κροατίας

Την επόμενη εβδομάδα διεξάγεται το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε στην Κροατία, με την Ελένη Χατζηλιάδου να ελπίζει σε ένα μετάλλιο

Την επόμενη εβδομάδα διεξάγεται το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε στην Κροατία, με την Ελένη Χατζηλιάδου να ελπίζει σε ένα μετάλλιο

Το διάστημα 19-23 Μαϊου θα διεξαχθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε στην Κροατία, με την Ελένη Χατζηλιάδου να έχει διπλό στόχο.

Ο ένας -και αυτονόητος- μια θέση στο βάθρο. Ως παγκόσμια πρωταθλήτρια είναι λογικό να επιδιώκει άλλη μία μεγάλη διάκριση εξάλλου. Ο δεύτερος, είναι οι βαθμοί στην παγκόσμια κατάταξη όπου κυνηγάει ένα… θαύμα για να περάσει απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για να το καταφέρει αυτό από Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θα πρέπει να πάρει το χρυσό μετάλλιο (διόλου απίθανο) στα +68κ., αλλά την ίδια ώρα η Τουρκάλα Ακιόλ να αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο.

Με δεδομένο πως αυτό είναι αρκετά δύσκολο (από την στιγμή που δεν εξαρτάται από την ίδια την Χατζηλιάδου), η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα εστιάσει σε μια θέση στο βάθρο και μετά ακολουθεί το προολυμπιακό τουρνουά όπου θα κυνηγήσει το ένα από τα τρία εισιτήρια που θα την στείλουν στο Τόκιο, στην πρώτη παρουσία του καράτε σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Χατζηλιάδου στο Gazzetta: Πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρω
«Στην Κροατία θα πρέπει να γίνει ένα θαύμα καθώς θα πρέπει να χάσει στον πρώτο αγώνα η Τουρκάλα. Στο Παρίσι όπου θα γίνει το προολυμπιακό τουρνουά θα πρέπει να διεκδικήσω την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς. Πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρω», ανέφερε στο gazzetta.gr η Χατζηλιάδου που βρίσκεται ακριβώς μια θέση κάτω από αυτή που δίνει μέσω ranking εισιτήριο για το Τόκιο. Βέβαια, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να πάρει ένα εισιτήριο με wild card αν χρειαστεί καθώς φαντάζει… αδιανόητο η παγκόσμια ομοσπονδία και η ΔΟΕ να μην θέλουν μία παγκόσμια πρωταθλήτρια (και σχεδόν… μόνιμη πελάτισσα στο βάθρο σε μεγάλους αγώνες) στους Ολυμπιακούς.

Οσον αφορά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θα ξεκινήσει στις 19 Μαϊου στο Πόρετς της Κροατίας, με την αποστολή να αποτελείται από τους εξής αθλητές:

ΞΕΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΡΧΟΝΤΙΑ Female Kata (Γ)
ΚΑΒΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Female Kumite (Γ) -55κ.
ΣΤΟΛΗ ΜΑΡΙΑ Female Kumite (Γ) -61κ.
ΠΑΝΕΤΣΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Female Kumite (Γ) -68κ.
ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΗ Female Kumite (Γ) +68κ.
ΚΑΨΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Male Kata (A)
ΞΕΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Male Kumite (A) -60κ.
ΞΕΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Male Kumite (A) -67κ.
ΛΙΤΟΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ Male Kumite (A) -75κ.
ΤΖΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Male Kumite (A) -84κ.
ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Male Kumite (A) +84κ.
ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Team Kumite Male
ΣΕΡΕΜΕΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Team Kumite Male
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Team Kumite Male
ΚΥΔΩΝΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ Team Kumite Female

Διαβάστε επίσης

Back to top button