Άλλα αθλήματαΒόλεϊ

Παίρνει Παπαφωτίου ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός έφτασε σε οριστική συμφωνία με την 32χρονη πασαδόρο Αθηνά Παπαφωτίου, η οποία θα ντυθεί στα πράσινα μετά από 10 χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε σε οριστική συμφωνία με την 32χρονη πασαδόρο Αθηνά Παπαφωτίου, η οποία θα ντυθεί στα πράσινα μετά από 10 χρόνια.

Άλλη μια κίνηση από το πάνω ράφι από τον ΑΟ, με την οποία η ομάδα αλλάζει επίπεδο και ξεκινάει το επόμενο πρωτάθλημα από την ίδια αφετηρία με τον Ολυμπιακό.

Παίκτρια του Παναθηναϊκού πρέπει να θεωρείται η πολύπειρη πασαδόρος, Αθηνά Παπαφωτίου. Η 32χρονη πλέον αθλήτρια επιστρέφει στο τριφύλλι μετά από μια δεκαετία και οι πράσινες γίνονται πανίσχυρες ενόψει της νέας σεζόν.

Οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμφωνία αργά χθες το βράδυ και πλέον ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια ξεκινάει από την ίδια αφετηρία με τον Ολυμπιακό, με στόχο φυσικά την επιστροφή στους τίτλους.

Η Αθηνά Παπαφωτίου μαζί με την Στέλλα Χριστοδούλου θεωρούνται οι κορυφαίες Ελληνίδες πασαδόροι, σε μία θέση άκρως νευραλγική για μία ομάδα βόλεϊ.

Η 32χρονη πασαδόρος μετά από χρόνια καριέρας στο εξωτερικό και πολλές συμμετοχές σε σπουδαίους συλλόγους επιστρέφει στην χώρα μας για λογαριασμό του τριφυλλιού, μετά από συζητήσεις αρκετών εβδομάδων μεταξύ των δύο πλευρών.

Η Παπαφωτίου ξεκίνησε την βολεϊκή της καριέρα από τα Ιλίσια, αγωνίστηκε σε Αγία Παρασκευή και Πανιώνιο ενώ τη σεζόν 2010-11 αγωνίστηκε στο τριφύλλι, όπου κατέκτησε και τίτλο. Από το 2011 μέχρι το 2014 φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ ενώ στη συνέχεια έπαιξε στο εξωτερικό με τη φανέλα των Στουτγκάρδης, Μουλχάουζ, Κονιελάνο και Κομερκέκον.

Πλέον ο σχεδιασμός διευκολύνεται αφάνταστα, καθώς σε όλες τις θέσεις ο Παναθηναϊκός είναι πολύ δυνατός. Το γεγονός ότι η πασαδόρος είναι Ελληνίδα, πρακτικά σημαίνει ότι η διοίκηση του ΑΟ θα κινηθεί για ξένη κεντρική.

Όσον αφορά την κεντρική, η Τρινκόβα είναι μια από τις βασικές υποψήφιες, αλλά στο πράσινο στρατόπεδο εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση η κεντρική θα είναι από το πάνω ράφι, όπως είναι και οι μέχρι τώρα προσθήκες του τριφυλλιού.

Θυμίζουμε ότι οι πράσινοι έχουν ήδη αποκτήσει τις Γκροθούες,Στεπανένκο αλλά και την Μανωλίνα Κωνσταντίνου ενώ παρέμεινε για άλλη μία σεζόν η Χαντάβα.

Ο Παναθηναϊκός φτιάχνει μία ομάδα που θα πρωταγωνιστεί και θα έιναι η καλύτερη των τελευταίων ετών. Οι κινήσεις αυτές δείχνουν και την τάση που υπάρχει σε όλο τον Ερασιτέχνη για πρωταθλητισμό στα δημοφιλή ομαδικά σπορ.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button