Άλλα αθλήματα

Αλόνσο: Το 100% μου δεν φτάνει για να περάσω τον Οκόν

Ο Ισπανός πρωταθλητής δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα πλήρως στην Alpine σε αντίθεση με τον ομόσταβλό του

Ο Ισπανός πρωταθλητής δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα πλήρως στην Alpine σε αντίθεση με τον ομόσταβλό του

Η επιστροφή του Φερνάντο Αλόνσο στη Formula 1 με την ομάδα της Alpine είναι ένα από τα πιο “καυτά” θέματα της φετινής σεζόν, ωστόσο ο Ισπανός δεν έχει ακόμα αρχίσει να εκπληρώνει τις προσδοκίες που δημιούργησε αυτή η επάνοδος. Στους τέσσερις αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής ο Αλόνσο βρεθεί πίσω από τον Εστεμπάν Οκόν στους τρεις τελευταίους τόσο στις κατατακτήριες δοκιμές όσο και στον αγώνα, με τη διαφορά τους να τονίζεται ακόμα περισσότερο με μια ματιά στον πίνακα της βαθμολογίας, του Πρωταθλήματος. Εκεί ο Οκόν βρίσκεται στην 9η θέση με 10 βαθμούς ενώ ο Αλόνσο είναι 11ος με 5 μόλις βαθμούς.

Είναι θέμα προσαρμογής

Ο Αλόνσο αποδίδει τη διαφορά αυτήν στον εγκλιματισμό στην ομάδα, που για τον ίδιο είναι μια διαδικασία εν εξελίξει ενώ ο Οκόν διανύει τη 2η χρονιά του στην Alpine και είναι σαφώς πολύ καλύτερα εξοικειωμένος με το μονοθέσιο και τις λοιπές λειτουργίες της ομάδας. Παρ’ όλα αυτά, ο Αλόνσο εγκωμιάζει τον νεαρό Γάλλο για την καλή δουλειά που κάνει φέτος και τονίζει ότι σε αυτήν τη φάση ο ίδιος δίνει το 100% σε κάθε αγώνα αλλά αυτήν τη στιγμή αυτό δεν είναι αρκετό για να τον φτάσει.

Μιλώντας για τον Οκόν, ο Αλόνσο είπε: “Όλοι βλέπουμε ότι είναι καλός. Έχει πολύ καλή φόρμα αυτήν τη στιγμή και είναι πλήρως ενσωματωμένος στην ομάδα. Πέρυσι στο Μπαχρέιν ανέβηκε στο βάθρο και φέτος κάνει τέλειους αγώνες και αυτό είναι πολύ καλό. Αυτά που πετυχαίνει τώρα είναι πολύ εντυπωσιακά. Εγώ δίνω το 100% και προφανώς δεν είναι αρκετό για να φτάσω στο επίπεδό του αυτήν τη στιγμή, οπότε πρέπει να συνεχίσω να βελτιώνομαι”.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button