Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Μια ενδεκάδα ελεύθερων για… τίτλο

Έχουμε μπει στον Ιούνιο και ήδη κάποιοι σύλλογοι έχουν πραγματοποιήσει τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις τους.

Βέβαια, ως τις 31 Αυγούστου έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και σίγουρα αρκετά «μπαμ» θα ακουστούν από τους κορυφαίους συλλόγους που θα δαπανήσουν εκατοντάδες εκατομμύρια για να αποκτήσουν τα αστέρια που θέλουν.

Βέβαια, υπάρχουν και πολλοί ποδοσφαιριστές που στις 30 Ιουνίου μένουν ελεύθεροι και ήδη από τις αρχές του 2018 μπορούν να διαπραγματευτούν μόνοι τους το επόμενο συμβόλαιο και «σταθμό» στην καριέρα τους. Με βάση τα ονόματα που κυκλοφορούν ελεύθερα στην αγορά, μπορεί κάλλιστα κανείς να «χτίσει» μια ενδεκάδα που θα «χτυπούσε» τίτλο σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Σε σύστημα 4-3-3 έχουμε και λέμε:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ
Τζιανλουίτζι Μπουφόν: Έπειτα από 17 χρόνια προσφοράς στη Γιουβέντους, είπε «αντίο» στη «Γηραιά Κυρία». Αν και στα 40, ο Μπουφόν έχει ήδη προτάσεις από Παρί Σεν Ζερμέν και Λίβερπουλ, ενώ, φυσικά, είναι ανοιχτός ο δρόμος για την Άπω Ανατολή ή και την Αμερική.

ΔΕΞΙΟΣ ΜΠΑΚ
Ασράφ Χακίμι: Δύσκολη η επιλογή, αφού διαθέσιμοι είναι και ο Ματιέ Ντεμπισί και ο Στέφαν Λιχτστάινερ. Ωστόσο, προτιμήθηκε ο 19χρονος Μαροκινός, «προϊόν» των ακαδημιών της Ρεάλ Μαδρίτης που έχει πλούσιες παραστάσεις και τρόπαια, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Τζιόρτζιο Κιελίνι: Η άμυνα χρειάζεται εμπειρία και ο 33χρονος Κιελίνι είναι ο δεύτερος «Γιουβεντίνος» που μένει ελεύθερος σε λίγες εβδομάδες. Τα λόγια περισσεύουν για τον πολυ-τροπαιούχο Ιταλό διεθνή στόπερ.

Ντιέγκο Ρέγες: Στο πλάι του χρειάζεται κάποιον πιο νεαρό και γρήγορο και ο 25χρονος άσος της Πόρτο φαντάζει ιδανική επιλογή. Ο Μεξικανός, ο οποίος πανηγύρισε φέτος το πρωτάθλημα στην Πορτογαλία, έχει πολλές παραστάσεις και από την Ισπανία.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚ
Λουκ Σο: Μπορεί να φαίνεται παράδοξο, ωστόσο ο Λουκ Σο μένει ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εκτός κι αν οι «κόκκινοι διάβολοι» ενεργοποιήσουν την οψιόν για έναν επιπλέον χρόνο. Ο 22χρονος Άγγλος διεθνής ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, ωστόσο και μόνο ότι κόστισε 37,5 εκατομμύρια ευρώ το 2014 λέει πολλά.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΧΑΦ
Εμρέ Τσαν: Οριακά προλαβαίνει κανείς να… χαλάσει τις διαπραγματεύσεις του 24χρονου Τσαν με τη Γιουβέντους. Ο Γερμανός διεθνής μέσος αφήνει τη Λίβερπουλ μετά από μια τετραετία, αναζητώντας νέες περιπέτειες, πιθανότατα στην Ιταλία.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΧΑΦ
Μαρουάν Φελαϊνί: Η μία θέση «καπαρώνεται» από τον 30χρονο Βέλγο, ο οποίος αφήνει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με… γλυκόπικρες αναμνήσεις. Δεν προσέφερε όσα περίμενε ο Ζοσέ Μουρίνιο, ωστόσο δεδομένα δεσπόζει στη μεσαία γραμμή με τα 194 εκατοστά του.
Μαξ Μάιερ: Ή που θα επέλεγε κανείς τον Μάιερ ή που θα προτιμούσε τον Τζακ Γουίλσιρ. Επειδή, όμως, ο Άγγλος έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, η θέση πηγαίνει στον 22χρονο Γερμανό που μένει ελεύθερος από τη Σάλκε. Πιθανότερος προορισμός του η Πρέμιερ Λιγκ, εκτός κι αν…

ΔΕΞΙΟΣ ΕΞΤΡΕΜ
Κεϊσούκε Χόντα: Είναι το πιο «βαρβάτο» όνομα. Μετά τη θητεία του στη Μίλαν, ο 31χρονος Ιάπωνας διεθνής δοκίμασε την τύχη του στο Μεξικό και την Πατσούκα. Πλούσιος σε εμπειρίες και εξαιρετικός στα στημένα, είναι μια εγγυημένη λύση.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΞΤΡΕΜ
Μπάλαζ Ντζούντζακ: Ο 31χρονος Ούγγρος, όπως και ο Χόντα, μετά από πολύχρονη θητεία στην Ευρώπη (Αϊντχόφεν, Ανζί Μαχάτσκαλα και Ντιναμό Μόσχας μεταξύ άλλων) επέλεξε τα… πετροδόλαρα της Αλ-Γουάχντα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αρχηγός στην εθνική Ουγγαρίας, έχει ακόμη να δώσει πολλά.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ
Μάριο Μπαλοτέλι: Ο «τρελο-Μάριο» φαίνεται πως επέστρεψε στα καλύτερά του μετά τη διετή θητεία του στη Νις. Γι’ αυτό άλλωστε και επέστρεψε στην εθνική Ιταλίας. Στα 27 του, σίγουρα δεν του λείπει το ταλέντο, ούτε η εμπειρία. Αν δεν του… γυρίσουν τα μυαλά, τότε είναι εγγύηση για κάθε ομάδα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button