Άλλα αθλήματα

Αναχώρησε για Βουδαπέστη η ελληνική αποστολή

Με προσδοκίες για σημαντικές διακρίσεις και επίτευξη επιπλέον ορίων πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, αναχώρησε το πρωί για τη Βουδαπέστη η εθνική ομάδα κολύμβησης, που θα συμμετάσχει στο 35ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου, από τη Δευτέρα 17 έως την επόμενη Κυριακή 23/5.

Με προσδοκίες για σημαντικές διακρίσεις και επίτευξη επιπλέον ορίων πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, αναχώρησε το πρωί για τη Βουδαπέστη η εθνική ομάδα κολύμβησης, που θα συμμετάσχει στο 35ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου, από τη Δευτέρα 17 έως την επόμενη Κυριακή 23/5. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από συνολικά 18 αθλητές/τριες και θα έχει συμμετοχή σε όλα τα αγωνίσματα ανδρών, στα περισσότερα των γυναικών, καθώς και συνολικά σε πέντε ομαδικά, εκ των οποίων το ένα μικτό (4Χ100μ. μικτή ομάδική).

Αρχηγός αποστολής είναι το μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΕ, Νίκος Ξυλούρης, ο οποίος στην ίδια πόλη (αλλά σε άλλο κολυμβητήριο, το ιστορικό “Άλφρεντ Χάγιος”) είχε κατακτήσει το 2006 το χάλκινο μετάλλιο στα 4Χ200μ. ελεύθερο. «Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης θα είναι από τα καλύτερα των τελευταίων ετών, βάσει των συμμετοχών. Όλες οι χώρες της Ευρώπης στέλνουν στη Βουδαπέστη την αφρόκρεμα της κλασικής κολύμβησης. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τρεις μεγάλες και παραδοσιακές ευρωπαϊκές δυνάμεις, η Ουγγαρία, η Ιταλία και η Μεγάλη Βρετανία, θα λάβουν μέρος στην διοργάνωση με περισσότερους από 160 κολυμβητές και κολυμβήτριες. Το γεγονός αυτό δεν ανησυχεί τους Έλληνες αθλητές, αλλά αντίθετα τους δίνει μεγάλη ώθηση για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στην συγκεκριμένη διοργάνωση» δήλωσε λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής ο υπεύθυνος κολύμβησης της διοίκησης.

«Με ευχαριστεί ιδιαίτερα το κλίμα που υπάρχει ανάμεσα σε αθλητές και προπονητές. Είναι το καλύτερο εχέγγυο για τα επόμενα χρόνια που θα έρθουν, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για νέα παιδιά που έχουν το μέλλον μπροστά τους. Είναι μία από τις μεγαλύτερες αποστολές της Ελλάδας σε Ευρωπαϊκούς αγώνες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρόεδρο της ΚΟΕ, Κυριάκο Γιαννόπουλο, που εξάντλησε όλα τα περιθώρια που είχε και έδωσε τη δυνατότητα σε περισσότερα παιδιά να πάνε στην Βουδαπέστη. Η συγκεκριμένη αποστολή έχει πολλές φιλοδοξίες για σημαντικές επιτυχίες. Εύχομαι το μετάλλιο που είχα κατακτήσει εγώ στη Βουδαπέστη πριν από 15 χρόνια να φέρει γούρι και τύχη στους Έλληνες κολυμβητές και να έχουμε στην συγκεκριμένη διοργάνωση όσο το δυνατόν περισσότερες επιτυχίες» κατέληξε ο Νίκος Ξυλούρης.

Ο Τάσος Καράμπελας, ένας εκ των πέντε ομοσπονδιακών προπονητών που συνοδεύουν την αποστολή, δήλωσε: «Πρόκειται για τους πρώτους μεγάλους αγώνες μετά από παρέλευση ενάμιση χρόνου, που τους περιμένουμε πως και πως, κι εμείς οι Έλληνες αλλά και όλοι οι Ευρωπαίοι. Είναι το πρώτο δυνατό τεστ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα ακολουθήσουν στο Τόκιο. Η Εθνική ομάδα είναι μία μίξη έμπειρων και νέων, αλλά ταλαντούχων αθλητών. Αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δεν θα είναι σαν τα προηγούμενα. Θα είναι τρομερά ανταγωνιστικό. Είναι χρόνια Ολυμπιακών Αγώνων, δεν υπήρχαν άλλοι ποιοτικοί αγώνες πριν και όλες οι χώρες κατέρχονται με υπερπλήρεις ομάδες. Είμαστε πανέτοιμοι. Η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες. Ευελπιστούμε για το καλύτερο».

Αναφορά στην συμμετοχή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έκανε και ο έτερος υπεύθυνος του αθλήματος στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας, Γιάννης Νάτσιος, τονίζοντας: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πολυπληθή και ποιοτική αποστολή της Βουδαπέστης. Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους αθλητές, όπως είναι ο Γκολομέεβ, ο Βαζαίος, ο Δημητριάδης και η Δράκου που έχουν από τέσσερις συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, αλλά και από νέα παιδιά με μεγάλες δυνατότητες. Δείχνουμε εμπιστοσύνη στους έμπειρους αθλητές και δίνουμε ευκαιρίες στους νεότερους. Θέλουμε να συντηρούμε τα όνειρα των αθλητών. Έχουμε ελπίδες για σημαντικές διακρίσεις».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button