Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

«Καρδιοχτύπησε» αλλά έφυγε νικητής από τη Ριζούπολη ο ΠΑΟΚ!

Μπήκε δυνατά, προηγήθηκε, προσγειώθηκε αλλά αντέδρασε κι έφυγε νικητής. #SuperLeague1 #αγώνας #αντίπαλοιΠΑΣΛαμία #Απόλλων_Σμύρνης #ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε κούραση, αλλά έκανε το 3/3 με Γκαρσία στον πάγκο και συνεχίζει με τη σωστή νοοτροπία περνώντας με 3-1 από την έδρα του Απόλλωνα.

Αν έχεις Σβαμπ… διάβαινε. Ο Αυστριακός εξελίσσεται σε λίρα εκατό για τον ΠΑΟΚ, εκτοξεύοντας τα νούμερά του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα. Απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, και μετά από μια υποδειγματική αντεπίθεση, ο Σβαμπ έφτασε τις συνολικά εφτά ασίστ, περνώντας μια εξαιρετική κάθετη πάσα που έφερε τον Σφιντέρσκι απέναντι στον Βέρχουλστ, με τον Πολωνό να «εκτελεί» για το 0-1 στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης στο «Γ.Καμάρας». Ο φορ του ΠΑΟΚ πήρε σε ένα ακόμη παιχνίδι πρωταθλήματος φανέλα βασικού από τον Πάμπλο Γκαρσία και έδειξε πως έχει τον τρόπο να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη στον Ουρουγουανό.

Παρά τη ψυχρολουσία του τέρματος που δέχθηκαν, οι γηπεδούχοι κάθε άλλο παρά πτοήθηκαν. Με το… καλημέρα, ο Απόλλωνας Σμύρνης «στόχευσε» στα αριστερά του ΠΑΟΚ, θέλοντας να πιέσει το νεαρό Λύρατζη που αντικατέστησε τον τραυματία Γιαννούλη. Από εκεί προήλθε και η σημαντικότερη ευκαιρία της ομάδας του Γιώργου Παράσχου από στατική φάση, με την κεφαλιά του Ιωαννίδη να περνά δίπλα από το δοκάρι του Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Με το γκολ του Σφιντέρσκι να χωρίζει τις δύο ομάδες, Απόλλων και ΠΑΟΚ οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ωστόσο, οι φωνές του Πάμπλο Γκαρσία από τον πάγκο, κάνοντας διαρκώς παρατηρήσεις στους παίκτες του κυρίως μεσοεπιθετικά, ζητώντας διαρκώς κίνηση στο χώρο, «αφύπνισαν» τους Θεσσαλονικείς που έγιναν περισσότερο απειλητικοί στο φινάλε του α΄μέρους, καταγράφοντας σημαντικές ευκαιρίες.

Με την έναρξη του β΄μέρους, ο ΠΑΟΚ -με υπογραφή Αντρίγια Ζίβκοβιτς- έδειχνε να βάζει τις βάσεις για το… τρίποντο, ωστόσο, το VAR είχε διαφορετική άποψη, ακυρώνοντας το τέρμα του Σέρβου ως οφσάιντ. Δεδομένης της πίεσης προς τον Λύρατζη, ο Γκαρσία άλλαξε πλευρές στα μπακ του. Η εσωτερική αλλαγή του τεχνικού του Δικεφάλου, ωστόσο, δεν στάθηκε ικανή για να περιορίσει τα λάθη των «ασπρόμαυρων», γεγονός που έδινε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον Απόλλωνα να «κυνηγήσει» το γκολ της ισοφάρισης.

Ο επιμένων νικά… και η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δικαιώθηκε μέσα από μια στατική φάση στο 63΄ όταν ο Τσαμπούρης εκτέλεσε το κόρνερ, ο κορυφαίος για τους γηπεδούχους, Τσιλούλης, πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, πρόλαβε τον Σβαμπ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ για το 1-1!

Ο Στέφαν Σβαμπ, όμως, δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του λέξη και θέλοντας να διορθώσει τη… μουτζούρα της προηγούμενης φάσης, ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι που καταλόγισε ο Παπαπέτρου στο 75′ για το πάτημα του Λισγάρα πάνω στον Σβιντέρσκι μέσα στην περιοχή. Ο έμπειρος χαφ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βέρλχουρστ για το 1-2. Στην εκπνοή του παιχνιδιού, ο Ντόουγκλας Αουγκούστο έγραψε με τη σειρά του, το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, μετά το εύστοχο χτύπημα πέναλτι καθώς προηγήθηκε χέρι του Μπρούτσιτς.

Το 1-3 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του ματς παρά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλλε μέχρι τέλους ο Απόλλων Σμύρνης, με τον Γιώργο Παράσχο να τα παίζει όλα για όλα. Μια νίκη αγχωτική για τους Θεσσαλονικείς που έκαναν το 3Χ3 με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο τους. «Καίγονται» βαθμολογικά οι γηπεδούχοι…

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button