Τοπικές Ειδήσεις

Σαρηγιάννης: «Δεν είμαστε σε πτωτική πορεία στα κρούσματα – Έχουμε μείωση στις ΜΕΘ και τους θανάτους»

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας αλλά και την άρση των μέτρων του lockdown μίλησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας αλλά και την άρση των μέτρων του lockdown μίλησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε με σύνεση το άνοιγμα και να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

«Τα self test είναι σημαντικός μηχανισμός για να διατηρήσουμε αυτή την ελευθερία».

Μιλώντας για την πορεία των δεικτών της πανδημίας είπε πως θα δούμε μια αποκλιμάκωση προς το τέλος του μήνα και κυρίως μέσα στον Ιούνιο.

The 6 WILDEST Comebacks In NBA Finals History

«Δεν είμαστε σε πτωτική πορεία στα κρούσματα. Είχαμε πτωτική πορεία στις ΜΕΘ και στους θανάτους», είπε και συμπλήρωσε ότι χτες, τα κρούσματα ήταν λιγότερα από ό,τι υπολόγιζαν τα μοντέλα.

«Θα ξαναδούμε να ανεβαίνει ο αριθμός των κρουσμάτων. Μέχρι 2.600 θα είναι ο εβδομαδιαίος μέσος όρος κρουσμάτων, μέχρι τέλος του μήνα», εκτίμησε.

Αναφερόμενος στις μεταλλάξεις, ο καθηγητής είπε πως η βρετανική μετάλλαξη είναι αυτή που ευθύνεται για το μεγάλο ύψος του τρίτου κύματος.

Ανέφερε, επίσης, ότι φαίνεται πως η ινδική μετάλλαξη μπορεί να περάσει σε ένα βαθμό την ανοσία. Ωστόσο, επεσήμανε ότι τα εμβόλια μας καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό, σχεδόν για όλες τις μεταλλάξεις.

Εξήγησε, μάλιστα, ότι ακόμα κι αν δε μας καλύπτουν πλήρως, η πιθανότητα μετάδοσης του ιού είναι χαμηλότερη από αυτή που θα ήταν και η νόσηση θα είναι ηπιότερη.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button