Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ελεγχοι για μεταγραφές, στα γραφεία της Ρόμα, της Λάτσιο και της Σαλερνιτάνα

Εξονυχιστικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν εχθές (5/4) στα κεντρικά γραφεία της Ρόμα, της Λάτσιο και της Σαλερνιτάνα, στο πλαίσιο των ερευνών για τις μεταγραφές παικτών, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους ενδιαφερόμενους συλλόγους.

Εξονυχιστικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν εχθές (5/4) στα κεντρικά γραφεία της Ρόμα, της Λάτσιο και της Σαλερνιτάνα, στο πλαίσιο των ερευνών για τις μεταγραφές παικτών, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους ενδιαφερόμενους συλλόγους.

Η έρευνα που «στοχεύει» την Ρόμα, αφορά ένδεκα μεταγραφές που έγιναν μεταξύ 2017 και 2021, ενώ αυτή που συνδέεται με την Λάτσιο και την Σαλερνιτάνα, αφορά επτά πωλήσεις παικτών μεταξύ αυτών των δύο συλλόγων την ίδια περίοδο, όταν ανήκαν στον ίδιο ιδιοκτήτη, τον Κλαούντιο Λοτίτο, ο οποίος παραμένει «αφεντικό» της Λάτσιο.

Η διοίκηση της Ρόμα, γνωστοποίησε «την έναρξη ερευνών» εναντίον του συλλόγου και «μερικών από τους νυν και πρώην ηγέτες του».

Τόσο οι Αμερικανοί, Νταν και Ράϊαν Φρίντκιν, ιδιοκτήτες της La Louve από το καλοκαίρι του 2020, όσο και το πρώην «αφεντικό», επίσης Αμερικανός, Τζέϊμς Παλότα, αποτελούν αντικείμενο αυτών των ερευνών, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Η διοίκηση της Ρόμα, ανέφερε ότι ελπίζει «πως όλο το φως θα χυθεί το συντομότερο δυνατό σε αυτήν την περίπτωση», διασφαλίζοντας στο σχετικό δελτίο Τύπου, ότι «ενεργούσε πάντα, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα».

Η προκαταρκτική έρευνα που αφορά στην Λάτσιο, βασίζεται ιδίως σε υποψίες έκδοσης «τιμολογίων για ανύπαρκτες συναλλαγές», σύμφωνα με τα πρακτορεία AGI και Ansa.
Η διοίκηση της Λάτσιο, διαβεβαίωσε σε σχετικό δελτίο Τύπου, ότι όλα τα «έγγραφά της ήταν εντάξει και εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα σε όλες τις αρχές», προσθέτοντας: «Εχουμε τον μεγαλύτερο σεβασμό για το δικαστικό Σώμα και ως εκ τούτου σκοπεύουμε να διαλύσουμε γρήγορα κάθε παρεξήγηση ή αμφιβολία».

Ο ιδιοκτήτης της, Κλαούντιο Λοτίτο, ήταν μέχρι το καλοκαίρι του 2021, συνιδιοκτήτης της Σαλερνιτάνα. Ομως ο σύλλογος από την Καμπανία, «άλλαξε χέρια» όταν ανέβηκε στην Serie A, αφού οι κανονισμοί δεν επιτρέπουν στο ίδιο άτομο να ελέγχει δύο ομάδες που παίζουν στην ίδια κατηγορία.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της Σαλερνιτάνα, εξήγησε ότι «η τρέχουσα ιδιοκτησία είναι εντελώς άσχετη με τις υπό διερεύνηση επιχειρήσεις, οι οποίες σχετίζονται με τις εποχές που προηγήθηκαν της αλλαγής ιδιοκτησίας».

Το θέμα των μεταγραφών παικτών και των πιθανών τεχνητά διογκωμένων κεφαλαίων που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τους λογαριασμούς των συλλόγων, βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης σχετικά και με την Γιουβέντους. Οι «μπιανκονέρι» έχουν τιμωρηθεί από τις αθλητικές αρχές με αφαίρεση δεκαπέντε βαθμών, ενώ η ποινική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και η επόμενη ακρόαση, έχει προγραμματισθεί για τις 10 Μαϊου.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button