Άλλα αθλήματα

MotoGP Γαλλίας FP3: Βροχή και Μάρκεθ στη κορυφή

O Μαρκ Μάρκεθ ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στη τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, όπου η βροχή έπαιξε τον ρόλο της.

O Μαρκ Μάρκεθ ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στη τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, όπου η βροχή έπαιξε τον ρόλο της.

Ο Ισπανός μπήκε στη τελευταία περίοδο έχοντας ψηλά το κεφάλι. Έχοντας μπροστά του μικτές συνθήκες, κατάφερε να βρει εξαιρετικό ρυθμό και έγραψε το 1:40.736 για να πάρει την 1η θέση. Αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά την επιστροφή του που έκλεισε διαδικασία στην κορυφή. Ο χρόνος του ήταν αρκετός ώστε να αφήσει πίσω του την Aprilia του Λορένζο Σαβαντόρι που έκανε την έκπληξη στην διαδικασία όντας 0.613 δευτ. μακριά από την Honda. Ο Πέκο Μπανάια έφερε την Ducati στην 3η θέση στη τελευταία του προσπάθεια. Όμως έμεινε επτά δέκατα πίσω από τον Μάρκεθ.

Ο Μιγκέλ Ολιβέιρα συνέχισε την καλή δουλειά που ξεκίνησε την Παρασκευή και πήρε την 4η θέση με την KTM. O Πορτογάλος θέλει ένα δυνατό αποτέλεσμα, ώστε να δει βελτίωση στη μοτοσυκλέτα του. Ο Πολ Εσπαργκαρό έφερε την δεύτερη εργοστασιακή Honda στην πρώτη 5άδα, έχοντας επίσης πολύ καλό ρυθμό.

Ο Ζοάν Ζαρκό, επίσης στον τελευταίο του γύρο βελτίωσε για να πάρει την 6η θέση, αλλά ο ταχύτερος χρόνος του ήταν στο 1:41.775. Πίσω του ακολούθησαν οι δύο Suzuki, με τον Ζοάν Μιρ να είναι ταχύτερος του teammate του Άλεξ Ρινς για μόλις δύο δέκατα. Ο Ίκερ Λεκουόνα με την ιδιωτική KTM μπήκε στην 9η θέση σε μια ικανοποιητική εμφάνιση, ενώ την 10άδα έκλεισε ο Λούκα Μαρίνι με την ιδιωτική Ducati.

Ακριβώς εκτός αυτής είδαμε τις δύο LCR Honda και τον Αλέις Εσπαργκαρό να ακολουθούν. Πολύ άσχημη εμφάνιση των Yamaha, οι οποίες δεν μπορούν να βρουν ρυθμό σε βρεγμένο οδόστρωμα. Η ταχύτερη M1 ήταν του Μάβερικ Βινιάλες, μόλις στην 16η θέση και σχεδόν 3 δευτερόλεπτα μακριά από τον Μάρκεθ. Ο Βαλεντίνο Ρόσι ήταν σε χειρότερη κατάσταση στην 21η θέση, μόνο μπροστά από τον Μπραντ Μπίντερ.

Η βροχή στο FP3 σημαίνει πως στα συνδυασμένα αποτελέσματα, οι οδηγοί που θα είναι απευθείας στο Q2 είναι οι πρώτοι 10 του FP2. Όλοι οι υπόλοιποι θα δώσουν τη μάχη στο Q1 με πολύ ενδιαφέροντα ονόματα να το απτελούν.

Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για τις 15:30. Μην χάσετε τη δράση και στο live του gazzetta.gr. Σας περιμένουμε.

Αποτελέσματα FP3

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button