Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΑΕΛ: Χάνει το ματς στα χαρτιά αν επιβεβαιωθεί η ρατσιστική επίθεση!

Τι προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ για ρατσιστική πράξη! Με τι ποινές κινδυνεύει η ΑΕΛ.

Τι προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ για ρατσιστική πράξη! Με τι ποινές κινδυνεύει η ΑΕΛ.

Ανεξάρτητα με τι έχει γραφτεί στο Φύλλο αγώνα από τον διαιτητή Μανούχο για το επεισόδιο Μπέρτου – Κάστρο, η Γιαννιώτικη ΠΑΕ ετοιμάζει μηνύσεις προς τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, αλλά και τη Θεσσαλική ΠΑΕ και η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο των δικαστηρίων.

Αν ο Μπέρτος, o oποίος αρνείται τα περί ρατσιστικής επίθεσης, οδηγηθεί στο πειθαρχικό της Λίγκας κινδυνεύει με ποινές από το άρθρο 18.

Εκεί περιγράφεται πως οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα Κώδικα μειώνει, μεροληπτεί κατά ή αμαυρώνει οποιονδήποτε, με τρόπο δυσφημιστικό, εξαιτίας της φυλής, του χρώματος, της γλώσσας, της θρησκείας ή της εθνοτικής προελεύσεώς του, ή διαπράξει οποιαδήποτε άλλη ρατσιστική ή περιφρονητική, πράξη, θα τιμωρείται:

– Αν είναι ποδοσφαιριστής με ποινή αποκλεισμού πέντε (5) αγωνιστικών τουλάχιστον και χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ τουλάχιστον.

«Καμπάνα» προβλέπεται, αν επιβεβαιωθεί η ρατσιστική επίθεση, βασει του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ και για την ΑΕΛ:

-Εάν αξιωματούχοι ή και ποδοσφαιριστές μίας ομάδας διαπράξουν ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, όπως περιγράφεται στην παρ. 1 του παρόντος, ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια ομάδα τιμωρείται, επιπλέον των ποινών της παραγράφου 1, με χρηματική ποινή, η οποία για μεν τις ΠΑΕ ανέρχεται από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως ογδόντα χιλιάδες (80.000) ευρώ, για δε τα σωματεία δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button