Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ο Μέσι του Πανσερραϊκού: Χριστιανός, γεννημένος σε εκκλησία με ίνδαλμα τον Μανέ

Ο Πανσερραϊκός έχει τον δικό του Μέσι, ο οποίος έβαλε φοβερό γκολ το μεσημέρι του Σαββάτου (15/5) κόντρα στην Τρίγλια.

Ο Πανσερραϊκός έχει τον δικό του Μέσι, ο οποίος έβαλε φοβερό γκολ το μεσημέρι του Σαββάτου (15/5) κόντρα στην Τρίγλια. Το gazzetta.gr σάς παρουσιάζει την ιστορία του Ιβοριανού που γεννήθηκε σε εκκλησία και έχει ίνδαλμα τον Σαντιό Μανέ!

Το μεσημέρι του Σαββάτου (15/5) ο Πανσερραϊκός νίκησε 1-0 την Τρίγλια με σκόρερ τον Μέσι ή Ντ’Αβιλά Μέσι Κέσι όπως είναι το πλήρες όνομά του. Και γκολ όχι ό,τι κι ότι. Με φοβερό αριστερό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Το πρώτο του στην Ελλάδα με τα «λιοντάρια» ήταν χάρμα ιδέσθαι! Αρκετά τέτοια έχουμε δει από τον σταρ της Μπαρτσελόνα. Να όμως που στην Ελλάδα έχουμε τον δικό μας Μέσι.

ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΜΕΣΩ ΣΕΡΖ ΝΤΙΕ

Γεννημένος στις 20 Ιανουαρίου 2000 στην Ακτή Ελεφαντοστού, είναι το μοναδικό αγόρι της οικογένειας, περιτριγυρισμένος από πέντε αδερφές! Κάποτε η μητέρα του τον ρώτησε: «Τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου; Να σπουδάσεις ή να παίξεις μπάλα;». Αυτός απάντησε το δεύτερο και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.

Άρχισε να παίζει στην ακαδημία που διατηρεί στη χώρα της Αφρικής ο Σερζ Ντιέ, ο παλαίμαχος μέσος του Ηρακλή, της Καβάλας, της Βέροιας και της Ξάνθης. Σε ηλικία 16 ετών ταξίδεψε στην Ευρώπη και ενσωματώθηκε στη Γρανάδα. Επειδή ήθελε να παίξει σε ανδρικό επίπεδο, υπέγραψε στην Huétor Vega, κι ας συμμετείχε σε χαμηλή κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι είχε προτάσεις να παίξει στη Μπέτις και τη Ράγιο Βαγιεκάνο και ότι επέλεξε τελικά τον Πανσερραϊκό διότι εμπιστευόταν τον εκπρόσωπό του, Σερζ Ντιέ, με τον οποίο πρώτα επισκέφθηκε τις Σέρρες, είδε τις εγκαταστάσεις, μίλησε με τους ανθρώπους της ομάδας και πείστηκε να υπογράψει. Μπορεί να μη γνώριζε πολλά πράγματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ήξερε όμως ότι ο συμπατριώτης του, Γιαγιά Τουρέ, έχει περάσει από τη χώρα μας, από τον Ολυμπιακό.

ΜΕΣΙ ΓΙΑΤΙ… ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το όνομά του δεν το πήρε λόγω του σταρ της Μπαρτσελόνα, όπως πολλοί μπορεί να σκεφτούν. Η μητέρα του δεν τον γέννησε σε νοσοκομείο, αλλά σε μια εκκλησία της περιοχής όπου ζούσε η οικογένειά του στην Ακτή Ελεφαντοστού. Είναι Χριστιανός και η μητέρα του τού έδωσε το όνομα Μέσι, από τον Μεσσία Ιησού Χριστό «για να με φυλάει στη ζωή μου» όπως έχει παραδεχτεί.

Τον Λιονέλ Μέσι, πάντως, δεν τον γνώριζε καν μέχρι που πήγε στη Γρανάδα. Κι όταν τον είδε ενθουσιάστηκε. Άρχισε να βλέπει τα παιχνίδια του, να μελετά τις κινήσεις του και να προσπαθεί να τον μιμείται. Τον 33χρονο σπουδαίο ποδοσφαιριστή τον έχει δει από κοντά σε αγώνα της Γρανάδα κόντρα στη Μπαρτσελόνα, όταν όμως ο ήρωας της ιστορίας μας ήταν ball boy.

ΜΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ

Μπορεί να είναι ο Μέσι αυτός που θέλει να γίνει ως ποδοσφαιριστής, αλλά το ίνδαλμά του δεν είναι αυτός, αλλά ο Σενεγαλέζος Σαντιό Μανέ της Λίβερπουλ. Γιατί; Λόγω της καρδιάς του και της ψυχής του. Η αγαπημένη του ομάδα, μάλιστα, είναι η Λίβερπουλ στην οποία έχει όνειρο να παίξει κάποτε. Και φυσικά γνωρίζει ότι ο Κώστας Τσιμίκας ξεκίνησε από τον Πανσερραϊκό και σήμερα ανήκει στους «ρεντς». Προς το παρόν ο Μέσι είναι συμπαίκτης με τον αδερφό του «Τσίμι», Στέργιο.

Ο Ιβοριανός εξτρέμ του Πανσερραϊκού θεωρεί ότι στην Ελλάδα, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στην Ισπανία, δεν «τρώει» το ίδιο… ξύλο από τους αντιπάλους, ότι μπορεί να κινηθεί καλύτερα στο γήπεδο και να αποδώσει ό,τι θεωρεί ότι μπορεί. Ο στόχος του είναι οδηγήσει την ομάδα των Σερρών στην άνοδο και χαίρεται που οι οπαδοί τον σταματούν στον δρόμο και τον φωνάζουν «Μέσι, Μέσι…». Οι Αργεντινοί συμπαίκτες του, πάντως, τον αποκαλούν «Pulga», καθώς αυτό είναι το παρατσούκλι του Λιονέλ, που σημαίνει «ψύλλος». Και ο Μέσι του Πανσερραϊκού πάντως, δεν είναι το πρώτο μπόι. Έχει ύψος 1.67, είναι αριστεροπόδαρος και του αρέσει να «τρυπάει» τις αντίπαλες άμυνες.

Δείτε τα βίντεο εδώ

Διαβάστε επίσης

Back to top button