Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Αγγλοι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές ζητούν ανεξάρτητη ποδοσφαιρική επιτροπή λόγω της European Super League

Λίνεκερ, Φέρντιναντ και Νέβιλ πρωτοστατούν στο μάζεμα υπογραφών ώστε να μην επιτραπεί στο μέλλον άλλη απόπειρα δημιουργίας κλειστής λίγκας όπως η European Super league.

Λίνεκερ, Φέρντιναντ και Νέβιλ πρωτοστατούν στο μάζεμα υπογραφών ώστε να μην επιτραπεί στο μέλλον άλλη απόπειρα δημιουργίας κλειστής λίγκας όπως η European Super league.

Παλαίμαχοι Αγγλοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Γκάρι Λίνεκερ, ο Ρίο Φέρντιναντ και ο Γκάρι Νέβιλ, μαζεύουν υπογραφές με σκοπό να δημιουργηθεί μία ανεξάρτητη επιτροπή η οποία θα «προφυλάξει» το ποδόσφαιρο από την «απειλή» της European Super League.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, μαζί με τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, στην καμπάνια συμμετέχουν κι άλλες 20 προσωπικότητες της τηλεόρασης, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι, όπου με ένα ανοιχτό γράμμα απαιτούν την δημιουργία ανεξάρτητου αθλητικού οργάνου στο ποδόσφαιρο.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν πως το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας τέτοιας λίγκας θα δημιουργήσει τεράστιο οικονομικό χάος μεταξύ των ομάδων που θα συμμετέχουν και των ομάδων των υπόλοιπων επαγγελματικών κατηγοριών.

«Χωρίς ταχεία και άμεση παρέμβαση, η επιστροφή της European Super League θα υπάρχει ως μια συνεχής απειλή» αναφέρουν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές.

Αυτό που επιδιώκουν είναι να υπάρχει μια ειδική επιτροπή που θα εξασφαλίζεται η μοιρασιά στα τηλεοπτικά δικαιώματα, καθώς φοβούνται πως θα ριχτούν υπερβολικά οι υπόλοιπες ομάδες της Premier League και των άλλων κατηγοριών, ενώ ζητούν επίσης και μία πληρωμή αλληλεγγύης προς τους ποδοσφαιριστές σε περίπτωση που γίνει πραγματικότητα αυτή η Λίγκα.

Ευελπιστούν ακόμη σε αυστηρότερους κανονισμούς, προστασία των συλλόγων από ακατάλληλους ιδιοκτήτες, κακή διαχείριση και κακές πρακτικές.

Παράλληλα, ο ανεξάρτητος ρυθμιστής θα επιδιώκει να προστατεύσει τις υπάρχουσες δομές και παραδόσεις του αγγλικού ποδοσφαίρου, αλλά και την απειλή μιας παρόμοιας προσπάθειας στο μέλλον.

Σύμφωνα με έρευνα του YouGov, το 79% των οπαδών τάσσονται υπέρ μιας ανεξάρτητης αρχής για το ποδόσφαιρο.

«Ως οπαδοί του ποδοσφαίρου, απογοητευτήκαμε από την προσπάθεια να δημιουργηθεί μία European Super League. Ήταν μια άμεση απειλή για το άθλημα και θα ήταν καταστροφή της έννοιας της αθλητικής αξίας και του ανταγωνισμού. Τώρα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά. Χωρίς ταχεία και άμεση παρέμβαση, η επιστροφή της European Super League θα είναι μια διαρκής απειλή. Χαιρετίζουμε την κυβερνητική στάση και ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει σε διαρκή αλλαγή σε μια σειρά σημαντικών αλλαγών, όπως η αντιμετώπιση του ρατσισμού, ζητήματα LGBTQ, κόστους εισιτηρίων και διανομής εισοδήματος. Όλοι αυτοί οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν εάν αναλάβουμε αποφασιστική δράση τώρα» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button