Άλλα αθλήματα

Περισσότεροι από 2000 αθλητές από 44 χώρες συμμετείχαν στον 1ο Rhodes Virtual Marathon

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Rhodes Virtual Marathon.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Rhodes Virtual Marathon. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 9 Απριλίου έως 9 Μαΐου 2021 με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 2000 αθλητών από 44 διαφορετικές χώρες του κόσμου!

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της  συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 σε όλο τον κόσμο και των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στην Ελλάδα για την αποτροπή της διασποράς της νόσου, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου με την φυσική παρουσία των δρομέων, στις 18 Απριλίου 2021 όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί, θέτοντας ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια συντελεστών και αθλητών.

Επιλέχθηκε η λύση του ψηφιακού (Virtual) αγώνα, που έδωσε τη δυνατότητα στους δρομείς ανά τον κόσμο να τρέξουν την απόσταση που επιθυμούν (Μαραθώνιο, Ημιμαραθώνιο, αγώνες δρόμου 10 χλμ., 5 χλμ. και 2 χλμ.) σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και να αναρτήσουν την επίδοσή τους στην εφαρμογή (app) Sporthive Live/Rhodes Virtual Marathon, παίρνοντας μέρος στη μεγάλη αθλητική γιορτή της Ρόδου!

«Λόγω των περιορισμών που επιβάλει η πανδημία και καθώς η προάσπιση της υγείας αποτελεί κύρια μας προτεραιότητα, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου με τη φυσική παρουσία αθλητών και συντελεστών. Νιώθοντας  ωστόσο την ανάγκη να διατηρήσουμε την επαφή με τους δρομείς και με όλους τους φίλους του Μαραθωνίου στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο, επιλέξαμε την εναλλακτική του Virtual/ψηφιακού αγώνα. Ο 1ος Rhodes Virtual Marathon ήταν ένας αγώνας προσαρμοσμένος στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνει η υφήλιος, αποδεικνύοντας την ευελιξία της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Ρόδου. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη μεγάλη ανταπόκριση αυτής μας της πρωτοβουλίας.

Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου και τον ΔΟΠΑΡ, όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές, τους πρεσβευτές του αγώνα και βεβαίως όλους τους αθλητές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τη συνεργασία και την προτίμησή. Ανανεώνουμε το ραντεβού στη Ρόδο στις 10 Απριλίου 2022 και δεσμευόμαστε να προσφέρουμε τον καλύτερο αγώνα στην ιστορία της διοργάνωσης», δήλωσε η Πρόεδρος της Οργανωτική Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου και Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button