Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Τα «φέσια» στο ποδόσφαιρο έκαναν Έλληνα άσο να γίνει υδραυλικός για να ζήσει!

Τα χρέη των ομάδων στις οποίες προς το πρόσωπο του αγωνίστηκε έκαναν τον Στέλιο Τσουκάνη να εγκαταλείψει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Τα χρέη των ομάδων στις οποίες προς το πρόσωπο του αγωνίστηκε έκαναν τον Στέλιο Τσουκάνη να εγκαταλείψει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα είναι κοινός τόπος η πεποίθηση πως οι Έλληνες ποδοσφαιριστές ζουν μια πλουσιοπάροχη ζωή με ανέσεις λόγω των οικονομικών τους απολαβών.
Η πικρή αλήθεια είναι όμως ότι οι ποδοσφαιριστές αυτοί είναι μειονότητα και οι πιο πολλοί Έλληνες παίκτες, στην καλύτερη περίπτωση, απλά έχουν έναν αξιοπρεπή μισθό.

Η πρόσφατη έκθεση της FIFPro, της Παγκόσμιας Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, αποκάλυψε τη σκληρή πραγματικότητα. Περίπου το 1/3 των 1.005 ποδοσφαιριστών που έλαβαν οικονομική ενίσχυση από το Ταμείο Αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε από κοινού με τη FIFA, είναι Έλληνες.

Αν η οικονομική κρίση έφερε τα πάνω κάτω οικονομικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η πανδημία ήταν η χαριστική βολή, όπως φυσικά ισχύει και σε άλλα επαγγέλματα.

Από το 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2020, οπότε και ανακοινώθηκε η ίδρυση του Ταμείου, πάνω από 100 ομάδες παγκοσμίως χρεοκόπησαν, πολλές εξ αυτών ελληνικές και πάνω από 250 παίκτες έμειναν απλήρωτοι. Ένας από αυτούς είναι ο Στέλιος Τσουκάνης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο sputniknews

Διαβάστε επίσης

Back to top button