Τοπικές Ειδήσεις

Κορονοϊός: Κλειστά 400 σχολεία σε όλη την Ελλάδα!

Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στα σχολεία έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό. Μέσα σε μία εβδομάδα έκλεισαν 400 τμήματα και σχολικά συγκροτήματα σε όλη τη χώρα.

Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στα σχολεία έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό. Μέσα σε μία εβδομάδα έκλεισαν 400 τμήματα και σχολικά συγκροτήματα σε όλη τη χώρα.

Σχολεία: Παράλληλα οι επιστήμονες εκφράζουν φόβους για τη μείωση των εβδομαδιαίων self test στους μαθητές, από δύο σε ένα.

Πενήντα σχολεία (50) όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) μόνο στο Δήμο Αθηναίων έχουν προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας των τμημάτων τους, ενώ τρία σχολικά συγκροτήματα στην Αθήνα, ανέστειλαν εντελώς τη λειτουργία τους.

Τα σχολεία στα οποία εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού σε όλη την επικράτεια έφτασαν τα 400,μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 17/5/2021, 23:15, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Από τα 400 σχολεία, τα 40 βρίσκονται σε πλήρη αναστολή λειτουργίας (0,2969%) και τα υπόλοιπα σε μερική αναστολή (0,3915%) λόγω περιστατικών λοιμώξεων Covid-19 που εντοπίστηκαν σε τμήματα ανάμεσα σε μαθητές.

Η αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία είναι ραγδαία. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα (10/5) όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης άνοιξαν με λιγότερα από 10 σχολεία σε αναστολή τμημάτων σε όλη την επικράτεια.

Η συνέχεια, όμως, εξελίχθηκε ως εξής:

Τετάρτη (12/5) 27 σχολεία και τμήματα σε αναστολή,
Πέμπτη (13/5) 119 σχολεία
Δευτέρα (17/5) 400 σχολεία

Δείτε αναλυτική λίστα ΕΔΩ

Εξαδάκτυλος: «Οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν δύο self test την εβδομάδα»

Εξάλλου, την ώρα που τα «λουκέτα» στα σχολεία αυξάνονται ραγδαία, τον προβληματισμό του για τη μείωση των εβδομαδιαίων τεστ αυτοεξέτασης (self test) από δύο σε ένα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ωστόσο, η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων είχε εισηγηθεί να γίνονται δυο self test την εβδομάδα και όχι ένα, όπως ισχύει από εχθές Δευτέρα (17/5) για τους μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

«Η δική μας απόφαση ήταν για δύο τεστ την εβδομάδα. Αρχικά μάλιστα λέγαμε για ένα self test και ένα rapid», είπε και συμπλήρωσε πως «όσο περισσότερα τεστ κάνουμε, τόσο καλύτερα».

Μιλώντας πρόσφατα στο iatropedia.gr, o Νίκος Τζανάκης, αν. Καθηγητή Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης είχε τονίσει τη μεγάλη σημασία που έχουν τα δύο self test την εβδομάδα, για την αποφυγή της διασποράς στα σχολεία και την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας.

“Τα self test είναι μεγάλο όπλο αρκεί να γίνονται σωστά. Εγώ τα θεωρώ αρκετά ευαίσθητα, αρκεί να γίνονται ανά τρεις ημέρες, γιατί έχω προσωπικά παραδείγματα, που βρέθηκε το rapid αρνητικό και το self test θετικό. Επομένως καλό είναι να τα πάρουμε λίγο στα σοβαρά τα self test και να μην τα κάνουμε μόνο επειδή μας τα επιβάλλουν”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button