Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Τρεις ομάδες για δύο εισιτήρια στον 8ο όμιλο

Ενα «εισιτήριο» για τους «16» του Μουντιάλ, περιμένει την Σενεγάλη και την Κολομβία, μετά το τέλος της μεταξύ τους αναμέτρησης για την 3η αγωνιστική του 8ου ομίλου. Ο αγώνας θα γίνει σήμερα (17:00) στην Σαμάρα και ο νικητής εξασφαλίζει μία θέση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Βέβαια, οι Αφρικανοί που μέχρι στιγμής έχουν νικήσει 2-1 την Πολωνία κι έχουν αναδειχθεί ισόπαλοι 2-2 με την Ιαπωνία, έχουν την «πολυτέλεια» να παίξουν και για την ισοπαλία, δεδομένου ότι και σε αυτήν την περίπτωση θα προκριθούν. Αντίθετα, οι Κολομβιανοί θέλουν νίκη για να είναι σίγουροι, καθώς σε ενδεχόμενη ισοπαλία, η πρόκριση θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της Ιαπωνίας.

Ο Αλιού Σισέ που δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα για τον καταρτισμό της 11αδας, θα παρατάξει την ομάδα με το κλασσικό 4-3-3 που μέχρι στιγμής διατηρεί αήττητη την εκπρόσωπο της Αφρικής. Με τους Νιάνγκ και Μανέ στην επίθεση, εξασφαλίζεται αφ΄ ενός πίεση στην αντίπαλη άμυνα και αφ΄ ετέρου αποτελεσματικότητα στο γκολ.

Οσον αφορά στους Νοτιοαμερικανούς του Χοσέ Πέκερμαν, εντυπωσίασαν απέναντι στην Πολωνία και αναμένεται να παραταχθούν εκ νέου με 4-2-3-1 και τους Κουαδράδο, Χάμες Ροντρίγκες, Φαλκάο άξονες στην επιθετική λειτουργία, που είναι ικανή να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα.

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλιού Σισέ): Χ. Εντιαγέ, Βαγκέ, Σανέ, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί, Γκουεγέ, Αλφ. Εντιαγέ, Π.Α. Εντιαγέ, Μανέ, Νιανγκ, Σαρ.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρίας, Μίνα, Μόχικα, Σάντσες, Μπάριος, Ουρίμπε, Χάμες, Κουαδράδο, Κιντέρο, Φαλκάο.

Για την πρόκριση η Ιαπωνία, για το γόητρο η Πολωνία

Βίους αντίθετους διάγουν στο Μουντιάλ της Ρωσίας, Ιαπωνία και Πολωνία, που αναμετρώνται σήμερα  (17:00) στο Βόλγκογκραντ, για την 3η αγωνιστική του 8ου ομίλου. Οι Ασιάτες -αν και δεν ήταν στα φαβορί του ομίλου- εκπλήσσουν μέχρι στιγμής και κρατούν την πρόκριση στα πόδια τους.

Με ενδεχόμενη νίκη παίρνουν το «εισιτήριο» και το μόνο που απομένει να διαπιστωθεί, είναι έαν οι απογοητευτικοί Πολωνοί θ΄ αντιμετωπίσουν τον αγώνα ως ένα ματς του Μουντιάλ ή εάν θα κυριαρχήσει ο αποκλεισμός και οι συνέπειες του στην ψυχολογία τους. Υπό προϋποθέσεις, βέβαια και ανάλογα με το αποτέλεσμα στον αγώνα Σενεγάλη-Κολομβία- η Ιαπωνία προκρίνεται και με ισοπαλία.

Ο Ακίρα Νισίνο θα εμπιστευθεί και πάλι το 4-2-3-1 που τον έχει «βγάλει ασπροπρόσωπο», με τους Χασέμπε, Σιμπασάκι, Ινούϊ, Καγκάβα και Χαραγκούτσι να ελέγχουν τον ρυθμό της ομάδας και να τροφοδοτούν τον Οσάκο που παίζει στην κορυφή.

Από την πλευρά του, ο Ανταμ Ναβάλκα, που προτιμά τον ίδιο σχηματισμό, δεν αποκλείεται να δώσει την ευκαιρία σε παίκτες που δεν είχαν συμμετοχή, να ζήσουν την εμπειρία τυ Μουντιάλ.

Διαιτητής: Γιάνι Σικάζβε (Ζάμπια)

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΙΑΠΩΝΙΑ (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Ναγκατόμο, Σότζι, Γιοσίντα, Χ. Σακάι, Σιμπασάκι, Χασέμπε, Χαραγκούτσι, Καγκάβα, Ινούι, Οσάκο.

ΠΟΛΩΝΙΑ (Ανταμ Ναβάλκα): Σέζνι, Πάζνταν, Γκλικ, Μπλαστσικόφσκι, Πίστσεκ, Κριτσόβιακ, Ρίμπους, Ζιελίνσκι, Μίλικ, Γκροζίτσκι, Λεβαντόφσκι.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button