Άλλα αθλήματα

To πρόγραμμα της F1 για το GP Μονακό

Ο πέμπτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1 πλησιάζει, με το εντυπωσιακό GP Μονακό να επιστρέφει μετά από έναν χρόνο απουσίας.

Ο πέμπτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1 πλησιάζει, με το εντυπωσιακό GP Μονακό να επιστρέφει μετά από έναν χρόνο απουσίας.

Έπειτα από ένα κενό δύο εβδομάδων, το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ θα επισκεφθεί τους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου.

Ο λαμπρός αυτός αγώνας αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι στο καλεντάρι της F1. Είναι μια διαδρομή όπου όλοι οι οδηγοί θέλουν να κατακτήσουν και δικαίως χαρακτηρίζεται ως μια από τις δυκολότερες πίστες, αν όχι η πιο δύσκολη πίστα στο πρόγραμμα.

Το GP Μονακό αποτελεί και έναν εκ των τριών αγώνων που συντελούν το λεγόμενο Triple Crown στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οι άλλοι δύο αγώνες είναι το Indy 500 και οι 24 Ώρες του Le Mans.Οι αγώνες στο Μονακό ξεκίνησαν προπολεμικά, ενώ αρκετοί θρύλοι έχουν γράψει το όνομα τους με χρυσά γράμματα. Πολυνίκης στην συγκεκριμένη πίστα είναι ο Άιρτον Σένα με 6 νίκες, με τις 5 από αυτές να είναι συνεχόμενες.

Στο σήμερα τώρα, η μάχη για το φετινό Πρωτάθλημα συνεχίζεται ακάθεκτη με τους Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν να είναι έτοιμοι για ακόμα μια παράσταση. Ο Βρετανός προηγείται στο Πρωτάθλημα με 94 βαθμούς, ενώ ο Ολλανδός ακολουθεί στην 2η θέση με 80. Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε ένα κάποια εκ των υπόλοιπων ομάδων καταφέρει να χωθεί σφήνα.

Η τηλεοπτική κάλυψη του GP Ισπανίας για το Πρωτάθλημα της F1 θα γίνει μέσω της ΕΡΤ και της Cosmote TV. Φυσικά μπορείτε να μπείτε στην παρέα μας στο live του gazzetta.gr, τόσο στις κατατακτήριες αλλά και στον αγώνα.

GP Μονακό

Πέμπτη, 20 Μαΐου12:30, Πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών 16:00, Δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών

Σάββατο, 22 Μαΐου13:00, Τρίτη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών 16:00, Κατατακτήριες Δοκιμές

Κυριακή, 23 Μαΐου 16:00: Αγώνας

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button