Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ο «Σόλσκιερ» του Ιωνικού!

O... Σόλσκιερ του Ιωνικού το έκανε ξανά: Έξι γκολ, όλα στο τέλος, όλα σαν αλλαγή!

O… Σόλσκιερ του Ιωνικού το έκανε ξανά: Έξι γκολ, όλα στο τέλος, όλα σαν αλλαγή!

O ήρωας του Ιωνικού, Γιώργος Μάναλης, που πέτυχε το γκολ της ανόδου κόντρα στον Εργοτέλη, για μία ακόμη φορά μπαίνοντας ως αλλαγή, μιλάει στο SDNA και παραδέχεται ότι τον παρομοιάζουν με τον… Σόλσκιερ και τον Χασάν!

Αγωνίστηκε φέτος σε 24 παιχνίδια. Στα 19 είδε το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή από τον πάγκο. Ε και, τι σημασία έχει; Στο μπάσκετ συνηθίζουν να λένε “σημασία δεν έχει ποιος ξεκινάει το παιχνίδι, αλλά ποιος το τελειώνει”. Κι ο Γιώργος Μάναλης παρότι ήταν τις περισσότερες φορές αναπληρωματικός τη φετινή σεζόν, αποδείχτηκε ένας από τους πιο καθοριστικούς παίκτες του Ιωνικού, στην προσπάθειά του για επιστροφή στα “σαλόνια” μετά από 14 χρόνια.

Κι αφού συνέβαινε διαρκώς στη διάρκεια της χρονιάς, δεν θα μπορούσε να… σιγήσει και στο τελευταίο παιχνίδι, εκεί όπου η ομάδα του Δημήτρη Σπανού βρέθηκε στα σχοινιά και με την πλάτη στον τοίχο.

Πίσω στο σκορ από το 60′ με το γκολ του Κοκκίνη, ισοφάριση με τον Μουμίν στο 74′, αλλά το 1-1 δεν έφτανε στους Νικαιώτες, αφού αν έμενε ως το τέλος, η Ξάνθη θα έπαιρνε το εισιτήριο για την απευθείας άνοδο (υπερτερούσε στην ισοβαθμία) κι εκείνοι θα πήγαιναν στα μπαράζ με τον Παναιτωλικό. Για μία ακόμη φορά όμως, ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τον Ιωνικό φέτος, ο Γιώργος Μάναλης, ήταν εκεί, δήλωσε “παρών” και έδωσε ξανά τη λύση ερχόμενος από τον πάγκο, σκοράροντας στο 81′ το γκολ της ανόδου.

Αυτό που έχει πετύχει τη φετινή σεζόν ο 26χρονος επιθετικός δεν έχει προηγούμενο, καθώς πέτυχε συνολικά έξι γκολ και σε όλα μπήκε αλλαγή στο παιχνίδι, στα πέντε σκόραρε μετά το 80′ με την ομάδα του να νικάει, ενώ ακόμα μία βρήκε δίχτυα στο 79′ με τον Λεβαδειακό, όπου οι Νικαιώτες δέχτηκαν το 2-3 στο 93′! Στη μοναδική φορά που ο Ιωνικός δεν κέρδισε.

Έχουμε και λέμε…

Λεβαδειακός-Ιωνικός 1-2, ο Μάναλης μπαίνει στο 76′ και στο 81′ πετυχαίνει το γκολ της ανατροπής.

Ιωνικός-Παναχαϊκή 1-0, ο Μάναλης μπαίνει στο 68′ και στο 93′ σκοράρει το γκολ της νίκης.

ΟΦΙ-Ιωνικός 1-2, ο Μάναλης μπαίνει στο 79′ και στο 84′ σημειώνει ξανά το νικητήριο τέρμα.

Τρίκαλα-Ιωνικός 2-3, ο Μάναλης μπαίνει αλλαγή στο 67′ και στο 91′ ισοφαρίζει σε 2-2 από 2-0 που έχανε η ομάδα του, για να πετύχει ο Κάστρο στο 95′ το τρίτο γκολ!

Τι έχει να πει για τα εκπληκτικά του επιτεύγματα ο επιθετικός του Ιωνικού, που πριν δύο χρόνια αγωνιζόταν στη Γ’ Εθνική με τον Εθνικό, πέρυσι πήρε… προαγωγή για τη Football League με τον Ιωνικό, φέτος για τρίτη σεζόν αγωνίζεται σε ανώτερη κατηγορία και από του χρόνου -αν συνεχίσει στην ομάδα της Νίκαιας (λήγει το συμβόλαιό του)- θα ανέβει και το τέταρτο σερί σκαλοπάτι για τη SL 1;

“Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Νομίζω δεν έχω κοιμηθεί καθόλου όλο το βράδυ από την υπερένταση. Δεν έχω συνηδειτοποιήσει καλά-καλά τι έχει συμβεί. Ήταν πολύ σημαντικό και αυτό το γκολ, δείγμα πάνω απ’ όλα ότι είμαστε μία καλή ομάδα. Δεν έκανα άλλωστε τα πάντα εγώ, δεν πήρα την μπάλα να τους περάσω όλους. Ήταν ένα ομαδικό γκολ, οπότε αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους”, αναφέρει αρχικά στο SDNA ο Μάναλης που δικαίως παίρνει τον τίτλο του… Σόλσκιερ του Ιωνικού, μιας και ο παλαίμαχος Νορβηγος στράικερ έμεινε στην ιστορία ως η “χρυσή αλλαγή της Γιουνάιτεντ”.

Όπως παραδέχεται μάλιστα κι ο ίδιος: “Με φωνάζουν κάποιες φορές χαριτολογώντας Σόλσκιερ ή Χασάν συμπαίκτες και φίλοι για τα γκολ που έχω βάλει στο τέλος”!

“Άμα γίνει η αρχή, στη συνέχεια και μόνο η σκέψη ότι μπορεί να το ξανακάνεις, σε βοηθάει. Προσπαθώ όμως να μην το σκέφτομαι μέσα στο παιχνίδι, γιατί σε αγχώνει. Αλλά σκέφτεσαι ότι κάποια στιγμή θα γίνει. Αφού έγινε και τώρα, όλα καλά. Στο τέλος νιώσαμε όλοι μεγάλη ανακούφιση. Ήταν ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, πιεστικό. Στα πλέι οφ χάσαμε τη μεγάλη διαφορά που είχαμε, νιώθαμε πίεση όσο μειωνόταν, αλλά στο τέλος το χαρήκαμε όλοι μαζί”.

Συνεχίζοντας σημειώνει ότι: “Πριν το παιχνίδι υπήρχε άγχος, αλλά μπαίνοντας στο γήπεδο πάντα το ξεχνάς. Παίξαμε με μία καλή ομάδα, που ερχόταν από σερί νικών. Δείξαμε όμως μέσα στο γήπεδο ότι το θέλαμε πολύ, σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Ήταν ένα ιστορικό παιχνίδι για τον Ιωνικό”.

Για τις συνεχείς ανατροπές του Ιωνικού, λέει πως: “Το καλό όλη τη χρονιά είναι ότι είχαμε μία ξεκάθαρη φιλοσοφία και δεν επηρεαζόμασταν από τυχόν αναποδιές που έρχονταν μέσα στο παιχνίδι. Το είχαμε κάτι πολλές φορές φέτος, να ανατρέψουμε τα εις βάρος μας σκορ και το πιστεύαμε ότι θα το ξανακάνουμε. Είμαστε όλοι μέρος αυτής της ιστορικής επιτυχίας για τον Ιωνικό, φυσικά μία πολύ μεγάλη στιγμή για την καριέρα μας, αλλά και για την ομάδα”.

Όσο για τους έξαλλους πανηγυρισμούς στο τέλος του αγώνα: “Είδαμε έναν απίστευτο κόσμο να χαίρεται, να τραγουδάει, να δακρύζει. Νέα παιδιά, μεγάλοι, άνθρωποι 60-70 ετών να σε ευχαριστούν “για αυτά που μας χαρίσατε”. Ξέρουμε ότι ο κόσμος της ομάδας είναι θερμόαιμος και βρίσκεται πάντα δίπλα μας. Ήταν μία μεγάλη δικαίωση για όλους. Για τους παίκτες, για τον πρόεδρο. Εντάξει, εμείς βάζουμε τον ιδρώτα μας, αλλά κι εκείνος βάζει τα λεφτά του για να πάρει αυτή τη χαρά που νομίζω ότι τα αντισταθμίζει όλα”.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button