Άλλα αθλήματα

Σαν Σήμερα: Το τελευταίο «αντίο» του Νίκι Λάουντα

Σαν Σήμερα πριν από δύο χρόνια έφυγε από την ζωή, ο θρυλικός οδηγός της F1, ο Νίκι Λάουντα.

Σαν Σήμερα πριν από δύο χρόνια έφυγε από την ζωή, ο θρυλικός οδηγός της F1, ο Νίκι Λάουντα.

Ο θρυλικός οδηγός της F1, Νίκι Λάουντα, στις 20 Μαΐου του 2019, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών.

O Αυστριακός πάντως πέρασε παλαιότερα έναν πολύ φρικτό τραυματισμό, στο σιρκουί του Νίρμπουργκρινγκ, στην Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα την 1η Αυγούστου του 1976, το μονοθέσιο του, της Ferrari, έπεσε με δύναμη πάνω σε έναν τοίχο. Στην συνέχεια έπιασε φωτιά και παρέμεινε στο σημείο για περίπου ένα λεπτό, πριν τον απεγκλωβίσουν άλλοι οδηγοί, που σταμάτησαν την πορεία τους και έτρεξαν προς το σημείο.

Μπορεί να μην έχασε την ζωή του, όμως αυτό το ένα λεπτό, ήταν αρκετό, για να υποστεί ειδικά στο πρόσωπο του, ισχυρά εγκαύματα. Δεν του έφτανε μάλιστα αυτό, καθώς τα τοξικά αέρια, προκάλεσαν μεγάλη καταστροφή στους πνεύμονες του.

Παρόλα αυτά δεν παράτησε την… μάχη που έδινε για τον τίτλο, με τον Βρετανό Τζέιμς Χαντ. Έξι εβδομάδες αργότερα αγωνίστηκε στο ιταλικό Grand Prix. Στο τέλος της σεζόν όμως, ο Χαντ ήταν αυτός που στέφτηκε πρωταθλητής.

Η δικαίωση του, ήρθε ένα χρόνο αργότερα (1977), όταν οδηγώντας την Ferrari, κατέκτησε για δεύτερη φορά στην καριέρα του, τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή. Το 1979 σταμάτησε από τους αγώνες για να ιδρύσει την αεροπορική εταιρεία, «Lauda Air».

Τον τρίτο και τελευταίο τίτλο του, τον πήρε το 1984 αλλά αυτή την φορά με την McLaren με συνδιεκδικητή, τον πιλότο με τον οποίο βρίσκονταν στην ίδια ομάδα, τον Αλέν Προστ. Έμεινε στην ιστορία ως ο μόνος οδηγός που κατάφερε να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής, με τις δύο πιο επιτυχημένες εταιρίες κατασκευής μονοθέσιων, την McLaren αλλά και την Ferrari.

Ο Λάουντα γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 1949 στην Βιέννη. Παππούς του από την πλευρά του πατέρα του, ήταν ο βιομήχανος, Χανς Λάουντα.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button