Άλλα αθλήματα

Αποκλεισμός για Βαζαίο στα 100μ. πεταλούδα, «άγγιξε» το πανελλήνιο ρεκόρ των 50μ. πρόσθιο η Δρασίδου

Χαμηλά έμειναν οι δύο Έλληνες που μετείχαν στα προκριματικά των 100μ. πεταλούδα, κατά την 6η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης της Βουδαπέστης.

Χαμηλά έμειναν οι δύο Έλληνες που μετείχαν στα προκριματικά των 100μ. πεταλούδα, κατά την 6η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης της Βουδαπέστης.

Ο Ανδρέας Βαζαίος τερμάτισε σε 53.61, σεχδόν ένα δευτερόλεπτο μακριά από το ατομικό ρεκόρ του, και περιορίστηκε στην 42η θέση. Θα χρειαστεί να κάνει κάτι πολύ καλύτερο αύριο (23/5) στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική, προκειμένου η ελληνική ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Ο Στέφανος Δημητριάδης ολοκλήρωσε την πέμπτη παρουσία του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα καταγράφοντας χρόνο 54.10, που τον έφερε στην 47η θέση της κατάταξης. Ο Ούγγρος Κριστόφ Μίλακ έκανε επίδειξη δύναμης, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ αγώνων με 50.64, και οδεύει ολοταχώς προς νταμπλ χρυσών, μετά τη νίκη του στα 200μ.

Η Μαρίλεια Δρασίδου “άγγιξε” για ακόμη μία φορά το πανελλήνιο ρεκόρ της Αγγελικής Εξάρχου (31.52) στα 50μ. πρόσθιο, αλλά το έχασε ξανά για ελάχιστα εκατοστά του δευτερολέπτου. Η κολυμβήτρια του Παλαιού Φαλήρου πέτυχε χρόνο 31.55, βελτίωσε το ατομικό ρεκόρ της (31.57), αλλά έμεινε και πάλι με το… παράπονο. Συνολικά η Δρασίδου, η οποία στα 26 της έκανε ντεμπούτο σε μεγάλη διοργάνωση, κατετάγη 22η μεταξύ 51 αθλητριών, μένοντας για μόλις εννέα εκατοστά του δευτερολέπτου εκτός ημιτελικών.

Το “παιδί-θαύμα” της ιταλικής κολύμβησης, η 16χρονη Μπενεντέτα Πιλάτο, πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων με 29.50, που αποτελεί παράλληλα και ρεκόρ αγώνων, ενώ “απειλεί” το παγκόσμιο ρεκόρ της Λίλι Κινγκ (29.40).

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button