Άλλα αθλήματα

WRC-Ράλι Πορτογαλίας: Νίκησε ο Έβανς, μάχη στη βαθμολογία (pics & vid)

Ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing απέφυγε τις κακοτοπιές στο τελευταίο σκέλος του ράλι

Ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing απέφυγε τις κακοτοπιές στο τελευταίο σκέλος του ράλι

Μετά από δύο ανατρεπτικά σκέλη, η τελευταία ημέρα δράσης στο πλαίσιο του Ράλι Πορτογαλίας δεν είχε ιδιαίτερα απρόοπτα. Ο Έλφιν Έβανς δεν διαχειρίστηκε απλά το προβάδισμά των δέκα δευτερολέπτων που είχε το βράδυ του Σαββάτου. Πάτησε τέρμα γκάζι, κέρδισε 3 από τις 5 ειδικές διαδρομές της ημέρας και έφτασε στην τέταρτη νίκη του στο WRC με τελικό προβάδισμα 28.3 δευτερολέπτων.

«Ίσως να μην ήμασταν το ταχύτερο πλήρωμα αυτό το τριήμερο, είχαμε όμως καλό ρυθμό, αποφύγαμε τα προβλήματα και ισχυροποιήσαμε τη θέση μας στη βαθμολογία την κατάλληλη στιγμή, καθώς έπονται μερικά πολύ σκληρά ράλι», σχολίασε ο Ουαλός.

Οδηγός… part-time
Δεύτερος τερμάτισε ο Ντάνι Σόρντο, που μετά τα προβλήματα με τον κινητήρα του Hyundai i20 Coupe WRC την Παρασκευή, δεν κατάφερε να ανακτήσει τα ηνία. Πήρε όμως ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και σήκωσε τη σημαία της Κορεάτικης μάρκας. Μάλιστα αναλογικά, έχει καλύτερη συγκομιδή από τους υπόλοιπους οδηγούς της Hyundai, αφού σε δύο συμμετοχές έχει συγκεντρώσει 29 βαθμούς.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Σεμπαστιέν Οζιέ που δεν είχε πρόβλημα να κρατήσει πίσω του τον teammate του στην Toyota, Καταμότο Κατσούτα. Μάλιστα, τερματίζοντας τρίτος στην power stage, πήρε τρεις επιπλέον βαθμούς, πράγμα που τον διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας – έστω και με την ελάχιστη διαφορά των δύο πόντων. Ο Γάλλος έχει 79 ενώ ο Έβανς 77.

Ελαχιστοποίηση της ζημιάς
Ακολούθησαν οι Τιερί Νεβίλ και Οτ Τάνακ, που μετά την εγκατάλειψή τους από το δεύτερο σκέλος, επέστρεψαν χάρη στο σύστημα Rally2, με στόχο τη μέγιστη δυνατή συγκομιδή στην power stage. Πράγματι, ο Βέλγος και ο Εσθονός σημείωσαν τον δεύτερο και τον πρώτο χρόνο αντίστοιχα.

Πιο πίσω πλασαρίστηκαν τα Ford Fiesta της M-Sport με τους Γκους Γκρίνσμιθ και Αντριέν Φουρμό, ο νικητής της κατηγορίας WRC 2 Εσάπεκα Λάπι με Volkswagen Polo GTI R5, με τους Τεέμου Σούνινεν, Μάντς Όστμπεργκ και Νικολάι Γκριαζίν να συμπληρώνουν τη δεκάδα.

Αναλυτικά η κατάταξη:
1 Έβανς (Toyota) 3h38m26.2s
2 Σόρντο (Hyundai) +28.3s
3 Οζιέ (Toyota) +1m23.6s
4 Κατσούτα (Toyota) +2m28.4s
5 Γκρίνσμιθ (M-Sport Ford) +4m52.7s
6 Φουρμό (M-Sport Ford) +5m03.4s
7 Λάπι (Volkswagen) +9m37.2s
8 Σούνινεν (M-Sport Ford) +11m20.0s
9 Όστμπεργκ (Citroën) +12m01.5s
10 Γκριαζίν (Volkswagen) +12m35.8s

Δείτε τις καλύτερες στιγμές της ημέρας, στο video που ακολουθεί…

Επόμενος σταθμός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι είναι η μάχη της Σαρδηνίας, στις 3-6 Ιουνίου.

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button