Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Κανονικά στη Λεωφόρο οι εκλογές της ΕΟΚ την Κυριακή

Η παρέμβαση Αυγενάκη, με σκοπό να ακυρώσει τις εκλογές της Κυριακής (30/05), προκάλεσε θυμηδία στην ΕΟΚ, ωστόσο από την Ομοσπονδία έγινε ξεκάθαρο ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στη Λεωφόρο, όπως επιτάσσει ο νόμος.

Η παρέμβαση Αυγενάκη, με σκοπό να ακυρώσει τις εκλογές της Κυριακής (30/05), προκάλεσε θυμηδία στην ΕΟΚ, ωστόσο από την Ομοσπονδία έγινε ξεκάθαρο ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στη Λεωφόρο, όπως επιτάσσει ο νόμος.

Η νέα παρέμβαση Αυγενάκη ενόψει των εκλογών της ΕΟΚ πήγε να… τινάξει τη διαδικασία στον αέρα λίγες μέρες πριν την 30η Μαϊου, ημέρα κατά την οποία έχει οριστεί η διαδικασία στη Λεωφόρο, με φυσική παρουσία.

Παρά τα.. τερτίπια των τελευταίων ωρών, όμως, οι εκλογές θα γίνουν κανονικά. Διότι η δικαστική απόφαση που εκδόθηκε κάνει ξεκάθαρο πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν την Κυριακή, καθώς αυτός είναι ο λόγος που έχει οριστεί προσωρινή διοίκηση στην Ομοσπονδία.

Ο ρόλος της ήταν εξ αρχής να οδηγήσει σε εκλογές την Κυριακή 30 Μαϊου. Μάλιστα ο νόμος καλύπτει απόλυτα την ομοσπονδία, μέσω της ΚΥΑ που εκδόθηκε το Σάββατο, ώστε να γίνει η διαδικασία με φυσική παρουσία.

Για να γίνει οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να ανατραπεί η υπάρχουν δικαστική απόφαση. Μόνο σε αυτή την πιθανότητα δεν θα γίνουν οι εκλογές την Κυριακή με φυσική παρουσία. Από την Ομοσπονδία αυτό που τονίζουν είναι εξωγενείς παράγοντες προσπαθούν να ακυρώσουν την εκλογική διαδικασία και την δικαστική απόφαση που έχει παρθεί.

Η Ομοσπονδία δεν πρόκειται να παρανομήσει, ακυρώνοντας τις εκλογές και πηγαίνοντας με άλλο τρόπο σε εκλογική μάχη. Θα κάνει αυτό που λέει ο νόμος, ο οποίος, με βάση την απόφαση του Πρωτοδικείου, αναφέρει πως η προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ πρέπει να οδηγήσει σε διαδικασία εκλογών την ομοσπονδία και αυτό θα γίνει στις 30 Μαϊου.

Μάλιστα η απόφαση αυτή σφραγίστηκε και την Δευτέρα (24/05). Άρα, αυτό σημαίνει πως οτιδήποτε άλλο συμβεί από εδώ και πέρα είναι παράνομο.

Συν τοις άλλοις, η ΚΥΑ είναι ξεκάθαρη πως επιτρέπει σε ανοιχτούς/συναυλιακούς χώρους το 50% χωρητικότητας. Κάτι που σημαίνει πως στη Λεωφόρο από τις 16.000 θέσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι 8.000.

Εν προκειμένω, μιλάμε για 500 σωματεία, άρα 500 άτομα. Έτσι, από την ΕΟΚ έλεγαν ότι δεν τίθεται κανένα θέμα ακύρωσης της διαδικασίας και την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στην ομοσπονδία, οδηγώντας το ελληνικό μπάσκετ σε νέα εποχή.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button