ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Το μεταγραφικό «παζάρι» ανοίγει και οι λίστες με τους free agents «παίρνουν φωτιά» (pics)

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν ανοίξει το μεταγραφικό «παζάρι» και ήδη αρκετές ομάδες έχουν ξεκινήσει τις κινήσεις τους τόσο με αγορές όσο και με ποδοσφαιριστές free agents.

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν ανοίξει το μεταγραφικό «παζάρι» και ήδη αρκετές ομάδες έχουν ξεκινήσει τις κινήσεις τους τόσο με αγορές όσο και με ποδοσφαιριστές free agents.

Πρόσφατα είδαμε το διπλό μεταγραφικό «χτύπημα» της Τράμπζονσπορ, η οποία έντυσε στα χρώματά της τον Ζερβινιό και τον Μπρούνο Πέρες, που έμειναν ελεύθεροι από την Πάρμα και την Ρόμα αντίστοιχα ενώ είδαμε και στα δικά μας μέρη τον ΟΦΗ να παίρνει ως free agent τον Τριαντάφυλλο Πασαλίδη από τον Αστέρα Τρίπολης.

Λεφτά μπορεί να υπάρχουν… τουλάχιστον στα μεγάλα πρωταθλήματα όμως όπως σε κάθε μεταγραφική περίοδο το «παιχνίδι» παίζεται στους free agents.

Ήδη αρκετές ομάδες έχουν αρχίσει το ξεσκαρτάρισμα και πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν μείνει ελεύθεροι να ψάχνουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Εκεί θα σταθούμε και εμείς, μιας και η ομάδα του ΠΑΣ Λαμία αναμένεται να «βγει στις αγορές» για μεταγραφική ενίσχυση και οι λίστες με τους free agents θα «πάρουν φωτιά».

Πάμε λοιπόν να δούμε με τη βοήθεια του transfermarkt.com ένα δείγμα από τους παίκτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι αυτή τη στιγμή. Δεν θα συμπεριλάβουμε στη λίστα μας ποδοσφαιριστές όπως ο Άλεξ Τεσέιρα και ο Τικίνιο Σοάρες που έχουν ποδοσφαιρική αξία αρκετά εκατομμύρια, αλλά θα δούμε ποιοι από αυτούς που δεν έχουν συμβόλαιο είναι προσιτοί να έρθουν και προς τα μέρη μας…

Τυχαία η σειρά και ξεκινάμε:

Dino Ndlovu – σέντερ φορ – 31 ετών – Νοτιοαφρικανός

Ο Dino Ndlovu, είναι «γνωστός» μας από το πέρασμά του από το κυπριακό πρωτάθλημα και την Ανόρθωση με την οποία είχε 31 συμμετοχές και 17 γκολ.

Ο Νοτιοαφρικανός φορ, εκτός ότι είναι διεθνής με τη χώρα του, έχει αγωνιστεί στο Champions League, τόσο σε ομίλους όσο και σε προκριματικούς αγώνες. Συνολικά, έχει ώς τώρα 117 αγώνες, 40 γκολ και 14 ασίστ. Τελευταία του ομάδα ήταν η ZJ Greentown, ομάδα Β΄κατηγορίας της Κίνας.

 

Paolo Hurtado – μεσοεπιθετικός – 30χρονος- Περουβιανός 

Ο Paolo Hurtado, είναι ένας Περουβιανός μεσοεπιθετικός ο οποίος κατά κύριο λόγο παίζει πίσω από το σέντερ φορ, όμως έχει κάνει και αρκετά ματς ως εξτρέμ. Το μεγάλο «μπαμ» στην καριέρα του το έκανε στην πορτογαλική Guimaraes με 80 ματς, 25 γκολ και 10 ασίστ. Είναι διεθνής με την Εθνική Περού ενώ η τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε ήταν η βουλγαρική Lokomotiv Plovdiv με την οποία αγωνίστηκε μόλις 2 φορές.

 

Ravel Morrison – μεσοεπιθετικός – 28 χρονος – Τζαμαϊκανός

Ο Ravel Morrison για πολλούς δεν χρειάζεται συστάσεις. Μεγάλη καριέρα στην Αγγλία, όμως οι τραυματισμοί και οι λάθος επιλογές τον έφεραν εκτός του νησιού και μακριά από ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Γουέστ Χαμ και η Μίντλεσμπρο. Τα περισσότερα παιχνίδια του τα έχει σημειώσει με την Μπέρμιγχαμ έχοντας 30 αγώνες με 3 γκολ και 3 ασίστ. Τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε ήταν η ολλανδική ADO Den Haag.

 

Lacina Traore – σέντερ φορ – 31 χρονος – Ιβοριανός

Μονακό, Έβερτον, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Χιχόν είναι μερικές από τις ομάδες που αγωνίστηκε ο Lacina Traore. Ο Ιβοριανός διεθνής (13 συμμ. 4 γκολ) σέντερ φορ έχει μεγάλες παραστάσεις από πρωταθλήματα όπως η Ligue 1 και η Premier League όμως τις περισσότερες συμμετοχές του τις έχει σημειώσει με την ρουμανική CFR Cluj, όπου είχε 82 αγώνες με 21 γκολ και 8 ασίστ. Συνολικά στηνη καριέρα του μετράει 58 γκολ, 26 ασίστ σε 196 ματς.

 

Andrej Kadlec – δεξιός μπακ – 25 χρονος – Σλοβάκος

Άγνωστος στο ελληνικό κοινό ο Andrej Kadlec, καθώς δεν έχει αγωνιστεί σε αρκετά γνωστά πρωταθλήματα ή μεγάλες ομάδες. Παρόλο αυτά, έχει καταφέρει στα 25 του να αγωνιστεί σε 84 αγώνες τις Spartak Trnava, με 3 γκολ και 6 ασίστ ενώ έχει περάσει και από την Πολωνία φορώντας τη φανέλα της Jagiellonia Bialystok με 33 αγώνες. Να αναφέρουμε πως ο Kadlec έχει στεφθεί πρωταθλητής τη σεζόν 2017-2018 με την Spartak, όντως βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας.

 

Mattias Johansson – δεξιός μπακ – 29 χρονος – Σουηδός

Ο επόμενος της λίστας είναι γνωστός μας. Ο Mattias Johansson, έχει περάσει με αρκετά μεγάλη επιτυχία από τη SuperLeague φορώντας τη φανέλα του Παθηναϊκού έχοντας 72 αγώνες, 5 γκολ και 4 ασίστ. Παρόλο αυτά, ο Σουηδός μπακ τους περισσότερους αγώνες του τους έχει δώσει παίζοντας για την ολλανδική AZ Alkmaar, με την οποία έχει αγωνιστεί σε 176 αγώνες, με 6 γκολ και 11 ασίστ. Τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε ήταν η τούρκική Genclebirligi με 29 αγώνες, 3 γκολ και 1 ασίστ.

 

Leonardo da Silva – αριστερός εξτρέμ – 29 χρονος – Βραζιλιάνος

Έκανε τα πρώτο του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ευρώπη στο Βέλγιο. Μετακόμισε στην Κύπρο και στο Παραλίμνι (12 αγώνες, 6 γκολ) και κατάφερε να φορέσει τη φανέλα της FK Partizan Belgrade. Με την Partizan αγωνίστηκε σε 41 αγώνες, μετρώντας 27 γκολ και 8 ασίστ. Έχει επίσης αγωνιστεί στη Ρωσία (Anzhi – 33αγώνες, 9γκολ, 6ασίστ), την Ουκρανία (Metalurg – 9αγώνες, 1γκολ, 1ασίστ) αλλά και στη Σαουδική Αραβία και στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε ο Leonardo ήταν η Shabab Dubai με  την οποία είχε 11 συμμετοχές, 7 γκολ και 1 ασίστ. Να σημειώσουμε πως ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έχει πανηγυρίσει το νταμπλ στη Σερβία με την Partizan, ενώ αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ τη σεζόν 2016-2017 με 24 γκολ.

 

Pape Souare – αμυντικός – 30 χρονος – Σενεγαλέζος

Έχει αγωνιστεί σε δύο διαφορετικά πρωταθλήματα και σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες. Ο Pape Souare, ο Σενεγαλέζος αριστεροπόδαρος μπακ, έχει περάσει από την Ligue 1 φορώντα τις φανέλες της LOSC Lille (72 αγώνες, 3 γκολ) και της Stade Reims με 25 αγώνες και 1 ασίστ. Έχει αγωνιστεί όμως και στην Premier League για λογαριασμό της Crystal Palace. Με την ομάδα του Λονδίνου αγωνίστηκε σε 64 αγώνες έχοντας μάλιστα και 3 ασίστ. Τη χρονιά που μας πέρασε επέστρεψε στη Γαλλία όμως στην Ligue 2 για την ES Troyes AC, παίζοντας σε 17 αγώνες. Τέλος να αναφέρουμε πως είναι διεθνής με τη Σενεγάλη έχοντας στα πόδια του 26 αγώνες και 1 γκολ.

 

Rhodolfo – κεντρικός αμυντικός – 34 χρονος – Βραζιλιάνος

Ο Rhodolfo, αν και 34 ετών παραμένει σε φουλ αγωνιστική δράση και μην ξεχνάμε πως είναι ένας συλλέκτης τίτλων. Ο Βραζιλιάνος σέντερ μπακ έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα Τουρκίας με την Μπεσίκτας (37 αγώνες – 2 γκολ), ένα πρωτάθλημα Βραζιλίας με την Flamengo (46 αγώνες – 1 γκολ) με την οποία κατέκτησε και το Copa Libertadores. Επίσης, έχει κατακτήσει και το Copa Sudamericana με την ομάδα της Sao Paulo (82 αγώνες, 1 γκολ, 3 ασίστ). Παρόλο αυτά τα περισσότερα παιχνίδια του τα έχει κάνει με την Athletico Paranaense όπου μετρά 99 αγώνες, 2 γκολ και 2 ασίστ. Τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε ήταν η βραζιλιάνικη Coritiba FC, με 18 αγώνες.

 

Julio Cesar – τερματοφύλακας – 34 χρονος – Βραζιλιάνος

Ο Julio Cesar, έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ποδοσφαιρικής του καριέρας στην Βραζιλία, όπου φόρεσε τις φανέλες των Gremio (9 συμμ.), Botafogo (19 συμμ.) και Fluminense (90 συμμ.). Παρόλο αυτά έχει περάσει και από την Ευρώπη και μάλιστα σε μεγάλα πρωταθλήματα. Ο 34χρονος τερματοφύλακας έχει αγωνιστεί στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Belenenses SAD έχοντας 47 αγώνες, ενώ έκατσε κάτω από τα δοκάρια και της Benfica με 24 αγώνες. Τέλος, έχει περάσει και από την Ισπανία, όπου αγωνίστηκε στη Getafe (5 αγώνες) και στην Granada CF (17 αγώνες).

Διαβάστε επίσης

Back to top button