Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Σαν Σήμερα: Ο Γεωργάτος «μετακομίζει» στην Ίντερ των αστέρων

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος παίρνει μεταγραφή από τον Ολυμπιακό στο Μιλάνο και την Ίντερ, έναντι του ποσού των 2.5 δις δραχμών.

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος παίρνει μεταγραφή από τον Ολυμπιακό στο Μιλάνο και την Ίντερ, έναντι του ποσού των 2.5 δις δραχμών.

Σαν Σήμερα: Ο Γρηγόρης Γεωργάτος παίρνει μεταγραφή από τον Ολυμπιακό στο Μιλάνο και την Ίντερ, έναντι του ποσού των 2.5 δις δραχμών.

Σαν Σήμερα ο Γρηγόρης Γεωργάτος, στις 11 Αυγούστου του 1999, μεταγράφηκε από τον Ολυμπιακό στην Ίντερ, έναντι 2.5 δις δραχμών (7εκ. ευρώ).

Ήταν τότε η κορυφαία μεταγραφή ποδοσφαιριστή από την Ελλάδα, στο εξωτερικό. Ο 48χρονος σήμερα Γεωργάτος, κατέγραψε 46 συμμετοχές.

Σ’ αυτές πέτυχε συνολικά τέσσερα τέρματα, ενώ μοίρασε και δύο τελικές πάσες, αγωνιζόμενος ως αριστερός μπακ.

Στην πρώτη του χρονιά στους «Νερατζούρι», είχε προπονητή τον Μαρσέλο Λίπι. Με τον οποίο ήταν βασικός και αγωνίστηκε σε 28 παιχνίδια, στα οποία βρήκε τρεις φορές δίχτυα.

Το 2000-01, επέστρεψε στον Ολυμπιακό, για να γυρίσει και πάλι στην ομάδα της Βόρειας Ιταλίας, έναν χρόνο αργότερα. Παρόλα αυτά έχασε την θέση του βασικού.

Οι τραυματισμοί του, είχαν ως αποτέλεσμα να παίξει σε 12 αγώνες και να σκοράρει μία φορά. Οι οπαδοί της ομάδας τον λάτρεψαν πέρα από τα επιτεύγματα του στον αγωνιστικό χώρο και για το πάθος με το οποίο αγωνιζόταν όπως τόνιζαν.

Αγωνίστηκε με σπουδαίους συμπαίκτες όπως ήταν οι Ρονάλντο, Ρομπέρτο Μπάτζιο, Κριστιάν Βιέρι, Πάουλο Σόουζα, Αντρέα Πίρλο, Κλάρενς Ζέεντορφ, Κριστιάν Πανούτσι, Άντζελο Περούτσι, Ιβάν Σαμοράνο

Μάλιστα μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο με το «φαινόμενο». Για τον οποίο ο πρώην Έλληνας ποδοσφαιριστής, ανέφερε πως δεν είχε κανένα ίχνος βεντετισμού. Γι’ αυτόν ήταν ο κορυφαίος φορ όλων των εποχών, με απίστευτο ταλέντο.

Ενώ τον Λίπι, τον οποίο είχε προπονητή στην πρώτη του χρονιά στην Ίντερ σημειώνει πως: «Η προπόνηση με τον Λίπι ήταν κάτι το… εξωπραγματικό για μένα.

Δεν ξαναείδα ποτέ στη ζωή μου να δίνεται τέτοια βάση στην ψυχολογία και στο στήσιμο της ομάδας. Πράγματα καινούργια για μένα. Γνώρισα τη δόξα, την καταξίωση, την αγάπη των ανθρώπων της ομάδας και του κόσμου. Με γνώριζαν ακόμη και οι Γιαπωνέζοι που έκαναν τουρισμό».

Επέστρεψε στην ΑΕΚ το 2002-03, ενώ είχε και τρίτη θητεία στον Ολυμπιακό, στον οποίο έκλεισε την καριέρα του.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button