Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Η ΕΠΟ σε 2 εκπαιδευτικά προγράμματα

Σε δύο πρότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της ΓΓΑ λαμβάνει μέρος η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, κάνοντας πράξη τη στρατηγική επιλογή της για συμμετοχή σε δράσεις που έχουν ως στόχο την ανάδειξη των ποδοσφαιρικών αξιών και τη συνεργασία με όλους όσοι συμβάλουν αποφασιστικά στην ισχυροποίηση της κοινωνικής συνοχής μέσω παιδαγωγικών διαδικασιών.

Ειδικότερα, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Ε.Π.Ο. Θωμάς Μεταξάς και ο εκπαιδευτής Ιωάννης Γκίσης θα συμμετάσχουν στο καινοτόμο πρόγραμμα αθλητικών και διδακτικών επισκέψεων και επιμορφωτικών δραστηριοτήτων στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, το οποίο υλοποιεί η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Σκοπός του εν λόγω προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών με το ποδόσφαιρο σάλας μέσω εναλλακτικών τρόπων άσκησης, η ενίσχυση της δημιουργικής έκφρασης, η δυνατότητα ανάπτυξης ατομικών και ομαδικών δεξιοτήτων και η εμβάθυνση σε βασικές αξίες ζωής. Επιπλέον, προβλέπεται η παροχή στους μαθητές πλούσιου εκπαιδευτικού και πληροφοριακού υλικού για την ιστορία του Καυτανζόγλειου Σταδίου, καθώς επίσης μια σειρά επισκέψεων σε αυτό το διαχρονικό σύμβολο αθλητισμού, πολιτισμού και ιστορίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Εξάλλου, η Ε.Π.Ο. συμμετέχει και στο πρόγραμμα «Παιδί και Παιχνίδι για Όλους» της Γ.Γ.Α., το οποίο αφορά συναντήσεις μεταξύ παιδιών με ειδικές ικανότητες (από σωματεία ομοσπονδιών ΑΜΕΑ και ειδικά σχολεία) και παιδιών που παίζουν ποδόσφαιρο σε σωματεία υποδομών. Ήδη οι ΕΠΣ Αθήνας, ΕΠΣΑΝΑ, Αχαΐας ενημέρωσαν την Ομοσπονδία για τις ακαδημίες-μέλη τους που δήλωσαν ενδιαφέρον, σε μια πρωτοποριακή διαδικασία που φιλοδοξεί να κινηθεί στην κατεύθυνση καταπολέμησης του ρατσισμού και κάθε είδους ψυχολογικής και σωματικής κακοποίησης και απομόνωσης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Επίσης, το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία υγιούς παιδαγωγικού περιβάλλοντος στα παιδιά.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button