Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Γκουαρδιόλα: Δέκα χρόνια αποτυχίες!

Η Τσέλσι κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι και έδωσε συνέχεια στις αποτυχημένες προσπάθειες του Πεπ Γκουαρδιόλα να πάρει τον τίτλο από όταν έφυγε από τη Μπαρτσελόνα.

Η Τσέλσι κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι και έδωσε συνέχεια στις αποτυχημένες προσπάθειες του Πεπ Γκουαρδιόλα να πάρει τον τίτλο από όταν έφυγε από τη Μπαρτσελόνα.

Και πάνε πια δέκα χρόνια από την τελευταία φορά που ο Ισπανός προπονητής έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης, την περίοδο 2010-11 όταν ήταν στον πάγκο των Καταλανών.

Από τότε ως σήμερα, μια δεκαετία μετά πια, μόνο αποτυχίες μετράει ο Γκουαρδιόλα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση καθώς δεν τα κατάφερε ούτε ως τεχνικός της Μπάγερν ούτε στα πέντε χρόνια που είναι στο τιμόνι των «Πολιτών».

Έφτασε, βέβαια, τη Μάντσεστερ Σίτι στον πρώτο τελικό Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της, αλλά ως εκεί…

«Κάναμε μια τέλεια, μια εξαιρετική σεζόν. Είμαι λυπημένος για την ήττα, αλλά ανταγωνιστήκαμε σε πολύ καλό επίπεδο. Θα κάνουμε την προσπάθειά μας ώστε να βρεθούμε ξανά σε τελικό και να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Για αυτόν τον σύλλογο είναι κάτι πολύ σπουδαίο να είναι εδώ» είπε ο Γκουαρδιόλα μετά την ήττα από την Τσέλσι.

Ο Ισπανός δήλωσε, βέβαια, ικανοποιημένος με την παρουσία της Σίτι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς τα προηγούμενα χρόνια η αγγλική ομάδα είχε αποκλειστεί από τη Μονακό, τη Λίβερπουλ, την Τότεναμ και τη Λιόν. Επίσης, ο Γκουαρδιόλα ξεπέρασε ως προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι και το φράγμα των ημιτελικών καθώς ως προπονητής της Μπάγερν είχε αποκλειστεί νωρίτερα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ακριβώς δέκα χρόνια μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ ως προπονητής της Μπαρτσελόνα, που τότε είχε επικρατήσει με 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Γουέμπλεϊ», ο Γκουαρδιόλα δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της καριέρας του.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button