Άλλα αθλήματα

Rally Ακρόπολις: Δείτε τους χάρτες των ειδικών διαδρομών

Πριν από λίγες ώρες έγινε η ανακοίνωση του προγράμματος του φετινού Rally Ακρόπολις, και αυτοί είναι οι προσωρινοί χάρτες των ειδικών διαδρομών.

Πριν από λίγες ώρες έγινε η ανακοίνωση του προγράμματος του φετινού Rally Ακρόπολις, και αυτοί είναι οι προσωρινοί χάρτες των ειδικών διαδρομών. Το πρόγραμμα του Rally Ακρόπολις, στην επιστροφή του αγώνα στο WRC περιλαμβάνει 15 ειδικές διαδρομές και 292,16 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Αναλυτικότερα την πρώτη μέρα, Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το Shakedown στην Δίβρη, ενώ στην συνέχεια τα πληρώματα θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για την εκκίνηση, και στην συνέχεια για την υπερειδική, η οποία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Χάρτες Rally Ακρόπολις 2021

Την Παρασκευή το πρωί τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς το Λουτράκι, για 3 ειδικές διαδρομές. Θα περάσουν δύο φορές από την ειδική των Αγίων Θεοδώρων και μία από την ειδική Λουτράκι, ενώ στην συνέχεια θα ανηφορίσουν προς την Θήβα και την Ελάτεια. (Άγιοι Θεόδωροι (17,99 χλμ.), Λουτράκι (19,4 χλμ., Θήβα (23,27 χλμ.) και Ελάτεια (11,71 χλμ.).). Μετά το πρώτο πέρασμα από τους Αγίους Θεοδώρους και το Λουτράκι, τα πληρώματα θα έχουν μόνο αλλαγή ελαστικών, η οποία θα γίνει στο παραλιακό μέτωπο του Λουτρακίου. Η Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει 5 ειδικές διαδρομές, μήκους 90,36 αγωνιστικών χιλιομέτρων.  Η εναρκτήρια ημέρα του Εθνικού μας αγώνα θα ολοκληρωθεί στη Λαμία, με το βραδινό Flexi Service και ανασυγκρότηση.

Χάρτες Rally Ακρόπολις 2021

Το Σάββατο θα διεξαχθούν δύο περάσματα από την ειδική Παύλιανη, δύο και από την ειδική Ελευθεροχώρι, και από ένα πέρασμα στις ειδικές Γραβιά και Βωξίτες. Μετά τις δύο πρώτες ειδικές τα πληρώματα θα έχουν αλλαγή ελαστικών στο Λιμάνι της Ιτέας, ενώ θα υπάρξει και service πριν τις δύο τελευταίες ειδικές του αγώνα.

Το πρώτο loop αποτελείται από τις ειδικές διαδρομές Παύλιανη (24,64 χλμ.) και Γραβιά (24,81 χλμ.), ενώ θα ακολουθήσει ζώνη αλλαγής ελαστικών στην Ιτέα. Εν συνεχεία, τα πληρώματα θα αγωνιστούν στις ειδικές διαδρομές Βωξίτες (22,97 χλμ.) και Ελευθεροχώρι (18,14 χλμ.), πριν από το μεσημεριανό σέρβις στη Λαμία. Η δεύτερη ημέρα θα ολοκληρωθεί με δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές διαδρομές Παύλιανη και Ελευθεροχώρι. Η δεύτερη ημέρα, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, είναι η μεγαλύτερη του τριημέρου, με 6 ειδικές διαδρομές μήκους 133,34 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Χάρτες Rally Ακρόπολις 2021

Την τελευταία ημέρα του Rally Ακρόπολις θα διεξαχθούν 2 περάσματα από την ειδική Ταρζάν, από τα οποία το δεύτερο θα είναι η PowerStage, και ένα από την ειδική Πύργος. Μετά το πρώτο πέρασμα της ειδικής Ταρζάν και της ειδικής Πύργος, τα πληρώματα θα επιστρέψουν στο service park πριν κατευθυνθούν στην τελευταία ειδική του αγώνα.

Η τρίτη και καταληκτική ημέρα, Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει 3 ειδικές διαδρομές μήκους 68,46 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Η αρχή θα γίνει με τη μεγαλύτερη διαδρομή του αγώνα, “Πύργος” (33,3 χλμ.), ενώ αμέσως μετά στο Ράλλυ Ακρόπολις θα επιστρέψει ο θρυλικός Ταρζάν, με μήκος 17,58 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Ο Ταρζάν, θα αποτελέσει και την Power Stage του αγώνα, ο τερματισμός του οποίου θα γίνει στη Λαμία. Συνολικά, ο αγώνας περιλαμβάνει 15 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 292,16 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής ανοίγει την Παρασκευή 9 Ιουλίου και λήγει τη Δευτέρα 9 Αυγούστου. Η δημοσίευση του πίνακα συμμετεχόντων, προγραμματίζεται για τη Παρασκευή 13 Αυγούστου.

Χάρτες Rally Ακρόπολις 2021

Πανηγυρική εκκίνηση στην Ακρόπολη

Όπως είναι γνωστό, επίκεντρο του Ράλλυ Ακρόπολις θα είναι η πόλη της Λαμίας, ενώ το κεντρικό σέρβις παρκ θα βρίσκεται στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (Π.Ε.Λ.).

Το shakedown θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, σε διαδρομή μήκους 4,30 χλμ., πέριξ της Λαμίας.

Μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα κατέβουν στην Αθήνα, καθώς το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει η Πανηγυρική Εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. νόψει της πρώτης ημέρας του αγώνα, τα πληρώματα θα διανυκτερεύσουν στην Αθήνα.

Acropolis Rally - Aris Vovos

ΔΕΙΤΕ ΤΟ RALLY GUIDE

 

Page 1 / 36

Zoom 100%

με πληροφορίες 4troxoi.gr, totalracing.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button