ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ο «mr. penalty» στο στόχαστρο του ΠΑΣ Λαμία! (pics+vids)

Ο Θανάσης Γκαραβέλης όπως όλα δείχνουν θα είναι η πρώτη μεταγραφή του ΠΑΣ Λαμία για την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο και το LamiaSports σας τον παρουσιάζει.

Ο Θανάσης Γκαραβέλης όπως όλα δείχνουν θα είναι η πρώτη μεταγραφή του ΠΑΣ Λαμία για την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο και το LamiaSports σας τον παρουσιάζει.

Απανωτά δημοσιεύματα φέρνουν τον Θανάση Γκαραβέλη στην πόρτα του ΠΑΣ Λαμία, με τον Έλληνα τερματοφύλακα, όπως όλα δείχνουν να αποτελεί την πρώτη μεταγραφική κίνηση της «κυανόλευκης» ομάδας.

Το LamiaSports, έψαξε και βρήκε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον 28χρονο ποδοσφαιριστή και σας τον παρουσιάζει.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΚΑΡΑΒΕΛΗΣ

Ο γεννημένος στην Κοζάνη Θανάσης Γκαραβέλης, έχει ύψος 1.90μ, είναι 28 ετών και είναι δεξιοπόδαρος.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο απο την ομάδα της Κοζάνη, ενώ η πρώτη του μεταγαφή ήταν για την Ξάνθη όπου και φόρεσε τη φανέλα της Skoda Ξάνθης. Με τους Ακρίτες αγωνίστηκε σε 5 αγώνες, έχοντας 1 ματς ανέπαφη την εστία του ενώ δέχθηκε συνολικά 6 τέρματα.

Το 2016 δόθηκε δανεικός από την Ξάνθη στον Πανθρακικό, με τον οποίο πραγματοποίησε 13 συμμετοχές, όπου σε 5 αγώνες κράτησε ανέπαφη την εστία του, ενώ δέχθηκε 13 γκολ.

Μετά τον δανεισμό του στον Πανθρακικό, ήρθε αυτός στον Παναιγειάλιο, το 2017. Με την ομάδα από το Αίγιο αγωνίστηκε σε 18 αγώνες, δέχθηκε 17 ενώ κράτησε την εστία του ανέπαφη σε 7 ματς.

Τον Ιούλιο του 2019 έμεινε ελεύθερος από την Ξάνθη και αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΝΠΣ Βόλος. Με τους Θεσσαλούς πραγματοποίησε 38 συμμετοχές με 58 γκολ παθητικό και 10 αγώνες clean sheet.

Οι συμμετοχές του Γκαραβέλη:

Στις περισσότερες συμμετοχές του με την ομάδα του Βόλου την περσινή σεζόν, ο 28χρονος τερματοφύλακας φορούσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, παρόλο αυτά το στατιστικό που τον ξεχώρισε την χρονιά που ολοκληρώθηκε ήταν αλλο.

Ο Γκαραβέλης, κατάφερε σε μία χρονιά να αποκρούσει 3 πέναλτι. Μάλιστα το ένα από αυτό και το πρώτο της σεζόν που έπιασε, ήταν απέναντι στον ΠΑΣ Λαμία. Ένα ακόμη στοιχείο για τον «mr. penalty» που προβάρει τη φανέλα του ΠΑΣ, ήταν ότι τα πέναλτι τα έπιασε σε διάστημα λίγο ημερών. Από τις 5 Οκτωβρίου που απέκρουσε το πρώτο έως τις 30 Νοεμβρίου που ήταν η τελευταία του απόκρουση. Το πρώτο πέναλτι του έπιασε στο 45΄ και τα επόμενα δύο στο 55΄…

Στην ήττα της «κυανόλευκης» ομάδας με 1-2 από τον Βόλο, ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε το πέναλτι του Μιγκέλ Μπιανκόνι.

Μετά από το πέναλτι του Μπιανκόνι, ακολούθησαν άλλα δύο. Το δεύτερο ήταν στην ισοπαλία του Βόλου με τον Παναθηναϊκό με 1-1 σκορ. Στο 55΄του αγώνα και αφού το σκορ ήταν ήδη 1-1, ο Γκαραβέλης απέκρουσε το πέναλτι του Καρλίτος κρατώντας το σκορ έως το τέλος.

Το τρίτο πέναλτι της σεζόν, ο Κοζανίτης τερματοφύλακας το έπιασε σε αγώνα απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης. Το σκορ ήταν ήδη 3-3, που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα και στο 55΄ο Μπεντινέλι αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι. Ο Γκαραβέλης πέφτει σωστά και αποκρούσει το τρίτο του πέναλτι της σεζόν.

Συνολικά στην καριέρα του, ο Έλληνας γκολκίπερ έχει αποκρούσει άλλα δύο πέναλτι. Αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα της Football League, όπου τη σεζόν 2016-2017 φορώντας τη φανέλα του Πανθρακικού αντιμετώπισε τα Τρίκαλα. Στο 33΄ο Κουσκουνάς, ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι αλλά βρήκε απέναντί του τον Γκαραβέλη.

Για την ίδια σεζόν, ο 28χρονος γκολκίπερ φορώντας τη φανέλα του Παναιγιάλειου αυτή τη φορά αντιμετώπισε τον Απόλλωνα Σμύρνης. Στο 82΄του αγώνα, ο Εμάνουελ Κονέ αναλαμβάνει να εκτελέσει την «εσχάτη των ποινών» αλλά ο Γκαραβέλης ήταν και πάλι εκεί για να αποκρούσει!

Διαβάστε επίσης

Back to top button