Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Σαν Σήμερα: «Έφυγε» ο Γιώργος Ξενίδης

Σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια, από τότε που είπε το τελευταίο «αντίο» ο Γιώργος Ξενίδης.

Σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια, από τότε που είπε το τελευταίο «αντίο» ο Γιώργος Ξενίδης.

Στις 3 Μαΐου του 2019, ο κόσμος του ποδοσφαίρου σοκαρίστηκε, από την ξαφνική απώλεια του Γιώργου Ξενίδη.

Ο Γιώργος Ξενίδης «έφυγε» σε ηλικία μόλις 45 ετών, από ανακοπή καρδιάς. Είχε ξεκινήσει την καριέρα του από τον Ηρακλή, στον οποίο παρέμεινε μέχρι το 2002. Μάλιστα προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα το 1994. Το δεύτερο μισό του 2001-02, πήγε στην ΑΕΚ.

Με την «Ένωση» κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Στην συνέχεια επέστρεψε στους «Κυανόλευκους». Στην δεύτερη του θητεία στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, έκατσε στον «Ημίθεο» για δύο χρόνια. Το 2004 αποφάσισε να αφήσει την Ελλάδα και να μετακομίσει στην Κύπρο.

Εκεί για δύο σεζόν φόρεσε τα χρώματα της Ανόρθωσης. Μαζί της κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2005, ενώ ήταν μέρος της, όταν απέκλεισε την Τραμπζονσπόρ στα προκριματικά του Champions League, της περιόδου 2005/06. Στην συνέχεια επέστρεψε ξανά στην χώρα μας και τον Ιωνικό Νίκαιας, το 2006.

Στον Ιωνικό έμεινε ως το 2008 και αγωνίστηκε μαζί του και στην Β` Εθνική και κρέμασε τα παπούτσια του.

Στην Α` Εθνική κατέγραψε 224 συμμετοχές. 195 με τον Ηρακλή, 20 με τον Ιωνικό και 9 με την ΑΕΚ, στις οποίες σημείωσε και 20 γκολ.

Μάλιστα το 2005 είχε προσπαθήσει μαζί με τον Βασίλη Μπορμπόκη να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button