Άλλα αθλήματα

Η Ferrari αναμένει απότομη προσγείωση στο Αζερμπαϊτζάν

Έπειτα από έναν εντυπωσιακό αγώνα στο GP Μονακό παίρνοντας την pole position, όμως η απόδοσή της αναμένεται διαφορετική στο Μπακού.

Έπειτα από έναν εντυπωσιακό αγώνα στο GP Μονακό παίρνοντας την pole position, όμως η απόδοσή της αναμένεται διαφορετική στο Μπακού.

Το 2021 έχει ξεκινήσει με θετικό πρόσημο για τη Ferrari, η οποία ανέκαμψε σημαντικά σε σύγκριση με το 2020. Οι μάχες της έχουν περιοριστεί απέναντι στη McLaren για το ποιος είναι ο “Best of the Rest”. Όμως αυτό άλλαξε στο Μονακό, καθώς οι αρετές της SF21 έδωσαν τη δυνατότητα στον Σαρλ Λεκλέρ να κατακτήσει την πρώτη pole για τη Ferrari από το 2019.

Το επερχόμενο GP Αζερμπαϊτζάν θα είναι πολύ διαφορετικό για τη Scuderia, η οποία δεν θα βρίσκεται στην ίδια θέση. Αυτό πιστεύει και ο Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα στο Μπακού πιστεύει πως η εμφάνιση της ομάδας του στο Μονακό δεν θα επαναληφτεί φέτος.

«Πιστεύω πως τώρα θα επιστρέψουμε στη κανονικότητα. Η εμφάνιση μας στο Μονακό δεν θα επαναληφτεί ξανά. Μαχόμασταν για τη νίκη κάτι το οποίο είναι φοβερό για όλους και μας έδωσε επιπλέον κίνητρο. Αλλά τώρα στο Μπακού με τις μεγάλες ευθείες και τις ταχύτητες, πιστεύω πως θα επιστρέψουμε στην ανταγωνιστικότητα που είχαμε πριν το Μονακό».

Στη συνέχεια θέλησε να αναφερθεί στις δυνατότητες του μονοθεσίου του. Μάλιστα, αποκάλυψε πως η αεροδυναμική της SF21 ήταν καλύτερη από αυτή που περιμένανε στη Ferrari.

«Η αεροδυναμική του μονοθεσίου μας, είναι πολύ δυνατή. Στις στροφές χαμηλής ταχύτητας, η αεροδυναμική και η δύναμη του σασί έχει φοβερά αποτελέσματα. Έχουμε πολύ καλή ισορροπία επίσης το οποίο μας βοηθάει και στις αργές στροφές. Βασικά, στο Μονακό ήμασταν ακόμα πιο δυνατοί από τις υπόλοιπες πίστες. Κάτι βρήκαμε στο Μονακό και πρέπει να το αναλύσουμε. Αλλά όπως είπα ήταν ξεχωριστό αποτέλεσμα το Μονακό. Η Σιγκαπούρη έχει ίδια χαρακτηριστικά, αλλά οι συνθήκες θα είναι πολύ διαφορετικές εκεί».

Η Ferrari οδεύει στο GP Αζερμπαϊτζάν έχοντας την 4η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών με 78 βαθμούς, μόλις 2 από την McLaren.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button