ΑφιερώματαΜεταγραφέςΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

ΠΑΣ Λαμία & Μεταγραφές: «Blast from the past» με μεταγραφές της σεζόν 2017-2018

Η μεταγραφική περίοδος έχει ανοίξει και επειδή ακόμη ο ΠΑΣ Λαμία δεν έχει «μπει στον χορό» θα θυμηθούμε τις μεταγραφές της «κυανόλευκης» ομάδας την πρώτη της σεζόν στην SuperLeague 1.

Η μεταγραφική περίοδος έχει ανοίξει και επειδή ακόμη ο ΠΑΣ Λαμία δεν έχει «μπει στον χορό» θα θυμηθούμε τις μεταγραφές της «κυανόλευκης» ομάδας την πρώτη της σεζόν στην SuperLeague 1.

Μεταγραφές ακόμη για τον ΠΑΣ Λαμία δεν έχουμε, καθώς η ομάδα έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην ανανέωση των συμβολαίων ποδοσφαιριστών του περσινού κορμού, παρόλο αυτά το LamiaSports θα σας γυρίσει πίσω στο χρόνο, θα σας πάει στη σεζόν 2017-2018 και θα σας θυμίσει τις «κυανόλευκες» μεταγραφές εκείνης της χρονιάς.

Θα δούμε μεταγραφές που έγιναν και το καλοκαίρι εκείνης της σεζόν, αλλά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Εκτός από τις μεταγραφές του ΠΑΣ Λαμία θα σας αναφέρουμε με τη βοήθεια του transfermarkt.com και τις αποχωρήσεις που έγιναν από την ομάδα εκείνη την εποχή.

Blast from the past λοιπόν και πάμε να δούμε τις μεταγραφές που έκανε η τότε ομάδα του ΠΑΣ Λαμία με προπονητή τον Μπάμπη Τεννέ.

Η μεταγραφή της σεζόν 2017-2018 που «έκλεψε την παράσταση» ήταν αναμφίβολα αυτή του Φρανζίσκο Μεδίνα Λούνα Πίτι. Ο Ισπανός ήρθε ως ελεύθερος από την ΑΕΛ Λεμεσού για να αγωνιστεί συνολικά με τον ΠΑΣ σε 54 ματς, να σκοράρει 9 φορές και δώσει και 4 ασίστ.

Μία ακόμη σημαντική προσθήκη για την τότε ομάδα του ΠΑΣ Λαμία, ήταν αυτή του Μάρκ Ασίγκμπα. Ο Γκανέζος αμυντικός, που ανήκε στον Ολυμπιακό, είχε μόλις αποχωρήσει από τη Βέροια που έπαιζε ως δανεικός και έμεινε ελεύθερος από τους «ερυθρόλευκους» για να έρθει στη Λαμία. Ανήκει έως τώρα στην ομάδα και έχει αγωνιστεί σε 77 αγώνες με 2 γκολ.

Πριν σας αφήσουμε να δείτε την λίστα αναλυτικά με τις μεταγραφές της σεζόν 2017-2018 θα αναφέρουμε μία ακόμη προσθήκη εκείνης της εποχής. Ως ελεύθερος και αρχικά επί δοκιμή, είχε έρθει στη Λαμία ο Νίκος Παπαδόπουλος. Ο Έλληνας τερματοφύλακας, είχε ταξιδέψει στο Καρπενήσι με την υπόλοιπη ομάδα έτσι ώστε να κάνει προετοιμασία με σκοπό να δοκιμαστεί. Όχι μόνο έπεισε τον Τεννέ πως αξίζει να υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα, αλλά ήταν ένας από τους MVP της σημαντικής για την ομάδα πρώτη σεζόν στη μεγάλη κατηγορία. Με τη Λαμία ο Παπαδόπουλος αγωνίστηκε σε 26 αγώνες και κράτησε την εστία του ανέπαφη σε 7 από αυτούς.

Αναλυτικά οι μεταγραφές της Λαμίας τη σεζόν 2017-2018 (καλοκαιρινές-χειμερινές)

PlayersClubTransfer sum
AO Plataniasfree transfer
Hamilton Academical FCfree transfer
CF Reus Deportiu (liq.)free transfer
AE Larisafree transfer
PAOK Thessalonikiloan transfer
PAE Veriafree transfer
AEL Limassolfree transfer
Olympiacos Piraeusfree transfer
Omonia Nicosiafree transfer
Panetolikos GFSfree transfer
Agrotikos Asterasfree transfer
AEK Athensloan transfer
AE Spartifree transfer
AEK Athensloan transfer
PAS Gianninafree transfer
OFI Cretefree transfer
NK Celjefree transfer
Atromitos Athenfree transfer
Atlantas Klaipedafree transfer
AO Plataniasfree transfer
Valletta FCfree transfer
OFI Cretefree transfer
Without Club

 

Εκτός τώρα από τις μεταγραφές, τη σεζόν όπου η Λαμία αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία, είχαμε και αποχωρήσεις. Μάλιστα, ορισμένες από αυτές ήταν αρκετά σημαντικές για τον σύλλογο.

Μπορούμε να αναφέρουμε ως πρώτη και ίσως σημαντικότερη αποχώρηση αυτή του Ανδρέα Βασιλόγιαννη. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, μετά από μία εξαιρετική σεζόν στη Football League και την άνοδο στη SuperLeague 1 αποφάσισε να αποχωρήσει για την Τουρκία και την Ουμρανίγεσπορ. Με τον ΠΑΣ Λαμία αγωνίστηκε συνολικά σε 93 αγώνες, με 17 γκολ και 23 ασίστ.

Εξίσου σημαντική αποχώρηση ήταν και αυτή του Λουίτζι Τσενάμο. Ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες που φόρεσαν τη φανέλα της Λαμίας, αλλά και εκείνη την περίοδο ο πιο έμπειρος της ομάδας. Όταν η ομάδα ανέβηκε κατηγορία, έμεινε ελεύθερος για να φορέσει τη φανέλα του Παναιτωλικού όπου και «κρέμασε» τα γάντια του.

Στις σημαντικές αποχωρήσεις της σεζόν εκείνης θα αναφέρουμε και τον Λευτέρη Ματσούκα. Πρόκειται για ένα βασικό «γρανάζι» της ομάδας που ανέβηκε στην SuperLeague 1. Παρόλο αυτά, δεν παρέμεινε στην ομάδα όταν αυτή αγωνίστηκε στα «σαλόνια» της πρώτης κατηγορίας. Με τη φανέλα της Λαμίας αγωνίστηκε συνολικά σε 17 αγώνες με 4 γκολ στο ενεργητικό του.

Αναλυτικά οι αποχωρήσεις της σεζον 2017-2018 από τον ΠΑΣ Λαμία(καλοκαιρινές-χειμερινές):

PlayersClubTransfer sum
Real Murcia CFfree transfer
NK Triglav Kranjfree transfer
Doxa Dramasfree transfer
Doxa Dramasfree transfer
GS Kallithealoan transfer
Anagennisi Karditsasfree transfer
AO Trikalafree transfer
FSV Zwickaufree transfer
Opountios Martinoufree transfer
Asteras Iteasfree transfer
AS Rodosfree transfer
AO Trikalafree transfer
Panetolikos GFSfree transfer
Ümraniyesporfree transfer
Doxa Dramasfree transfer
Aittitos Spatonfree transfer
Sport Boys Warnesfree transfer
AE Lefkimmisfree transfer
OFI Cretefree transfer
AO Trikalafree transfer
Without Club
Without Club
AEK AthensEnd of loan

Διαβάστε επίσης

Back to top button