Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Υπόθεση ΑΕΚ στη Δεοντολογίας – Καταθέσεις στην Επιτροπή για τις εκλογές στην ΕΠΣ Καρδίτσας

Οι εκλογές στην ΕΠΣ Καρδίτσας, τον Φεβρουάριο του 2019, ήταν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, για την υπόθεση της ΑΕΚ. Στο κενό αίτημα για να μην μετέχει στην ακροαματική διαδικασία ο ερευνητής της υπόθεσης.

Οι εκλογές στην ΕΠΣ Καρδίτσας, τον Φεβρουάριο του 2019, ήταν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, για την υπόθεση της ΑΕΚ. Στο κενό αίτημα για να μην μετέχει στην ακροαματική διαδικασία ο ερευνητής της υπόθεσης.

Μετά τις εκλογές στην Ενωση Σάλας, η Επιτροπή Δεοντολογίας ασχολήθηκε τη Δευτέρα 7/6 με τις αρχαιρεσίες στην Ένωση Καρδίτσας, όσον αφορά την υπόθεση της ΑΕΚ και την φερόμενη εμπλοκή της σε εκλογές Ενώσεων.

Υπόθεση για την οποία υπάρχει εισήγηση για αφαίρεση -10 βαθμών στην ΠΑΕ και ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο, μεταξύ άλλων, στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Επίσης, προτείνεται τιμωρία των Γιάννη Παπαδόπουλου, Άγγελου Δανιήλ (πρόεδρος ΕΠΣ Αχαΐας και μέλος Ε.Ε. ΕΠΟ), Κώστα Ντάσιου (αναπληρωτής ταμίας ΕΠΣ Αχαΐας) και Νίκου Αυλωνίτη (πρόεδρος ΕΠΣ Σάλας).

Όλα αυτά έπειτα από καταγγελία σωματείου της Καρδίτσας για το οποίο η ΕΠΟ έχει αποφανθεί ότι δεν υπάρχει!

Η δικηγόρος του Δημήτρη Μελισσανίδη, Ελευθερία Ρίζου, ζήτησε να μην συμμετέχει ο ερευνητής και εισηγητής της υπόθεσης, Ανδρέας Αθανασίου στην ακροαματική διαδικασία. «Είναι σαν ο ανακριτής να συμμετέχει στο δικαστήριο και να κάνει ερωτήσεις. Η συμμετοχή του δίνει μια διάσταση στη διαδικασία που δεν υπάρχει. Προσπαθεί να προασπίσει την εισήγηση του. Η θέση που του δίνει ο Κώδικας Δεοντολογίας είναι μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας να κάνει την τελική του έκθεση. Θα εισηγηθεί στην έκθεση του την τελική, σύμφωνα με αυτά που θα ειπωθούν στην ακροαματική διαδικασία, από αυτούς που μετέχουν νόμιμα». Με το συγκεκριμένο αίτημα συμφώνησαν και οι δικηγόροι των υπόλοιπων κατηγορουμένων αλλά και της ΑΕΚ, ωστόσο το Προεδρείο δεν το αποδέχθηκε.

Ο κ. Αθανασίου συμμετέχει στη διαδικασία με ερωτήσεις και είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τη νομικό του Δημήτρη Μελισσανίδη, Ελευθερία Ρίζου όταν είχε ρωτήσει μάρτυρα κατηγορίας, ποιος έκανε κουμάντο στη γενική συνέλευση της Ένωσης Σάλας.

Στο μικροσκόπιο οι εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας

Η Επιτροπή ασχολήθηκε με τις εκλογές στην ΕΠΣ Καρδίτσας στις 2/2/2019 για τα οποία ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Μανώλης Παλάσκας κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση την ώρα της Γενικής Συνέλευσης στο γραφείο του προέδρου από τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τους κ. Κρανή, Σφήκα, Ρόβα, παρουσία του δικηγόρου Χάρη Γρηγορίου.

Ωστόσο, όταν του επισημάνθηκε ότι δεν αναφέρθηκε στην υπόθεση της συγκεκριμένης Ένωσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο, απάντησε: «Μακάρι να ήμουν σε θέση να μιλήσω καλά με τον δικηγόρο. Ότι έγραψε ο δικηγόρος». Ακόμη, όπως είπε χαρακτηριστικά στην Επιτροπή, θέλει προστασία. «Θέλω προστασία από εδώ και πέρα να το ξέρετε. Έχω μιλήσει και με άλλους ανθρώπους, έχει γίνει ο χαμός» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κατάθεση του Μανώλη Παλάσκα:

Ήρθαν από τον Δεκέμβριο στην Καρδίτσα οι κ. Δανιήλ, Ντάσιος να προετοιμαστούν, να μιλήσουν με τα σωματεία… Φυσικά είναι παράνομο, υπόσχονταν στα σωματεία αθλητικό υλικό, οικονομική ενίσχυση. Δεν είχαν σχέση με το ποδόσφαιρο της Καρδίτσας. Για τον Παπαδόπουλο υπάρχει μηνυτήρια αναφορά από μένα από το 2015 και τις εκλογές τότε. Από το καταστατικό απαγορεύεται, δεν μπορούσαν και να είναι στη συνέλευση και να κάνουν αυτά που έκαναν.

Τα πρακτικά των εκλογών πλαστογραφήθηκαν από τον κ. Γαλάνη. Ο συγκεκριμένος πλαστογράφος των πρακτικών, δεν είναι μέλος της Ένωσης. Δεν είναι μέλος της συνέλευσης.

Πρόεδρος: Τι προηγήθηκε των εκλογών;

Παλάσκας: Στη Γενική Συνέλευση πήγαμε το πρωί, πήγα στο γραφείο του προέδρου, έσπασε την πόρτα ο σημερινός πρόεδρος με τον κ. Παπαδόπουλο, την είχαμε κλειδώσει, είχαμε πληροφορηθεί ότι ερχόντουσαν από άλλους νομούς, αυτούς που έχω καταγγείλει, με χτύπησαν, έχασα τις αισθήσεις μου. Έσπασαν τις κάμερες, άρχισαν να φωνάζουν. Μετά ήρθε ο Γρηγορίου και μου είπε να παραιτηθώ…

Σε διάφορα χωριά γινόντουσαν φασαρίες για να αλλάξουν γνώμη τα μέλη των Ενώσεων. Στην Ιτέα πίεσαν τον πρόεδρο του Ενιπέα και παραιτήθηκε, ο κ. Καραγιάννης. Ο ίδιος με πήρε τηλέφωνο μου είπε ότι παραιτήθηκε γιατί ήρθαν στο χωριό και γινόταν χαμός. Δεν θυμάμαι αν είπε ότι απειλήθηκε, μου είπε ότι δεν μπορεί να αντέξει άλλο.

Δεν γνωρίζω άλλο περιστατικό, ερχόντουσαν στα γραφεία, φώναζαν και έκαναν προσχηματικές μηνύσεις. Δεν είναι εντύπωση μου ότι παραιτήθηκε, την έχω δει σε δικόγραφο που κατέθεσε ο κ. Καραγιάννης. Φοβήθηκε, τι μπορούσε να κάνει, να μείνει;

Πρόεδρος: Αυτό που το λέτε σήμερα, δεν το είπατε στην προσφυγή σας. Ούτε σε εμάς το είπατε

Παλάσκας: Το Διαιτητικό Δικαστήριο, φανταστείτε τι έγινε. Δεν έγιναν εκλογές… Εγώ δεν ήμουν σε κατάσταση, ούτε βρέθηκα στο Διαιτητικό.

Ο Παπαδόπουλος, Κρανής, Σφήκας, Ρόβας με χτύπησαν και ο Γρηγορίου ήταν πάνω από το κεφάλι μου και μου έλεγε «σου είπα να παραιτηθείς». Στο γραφείο που με χτύπησαν ήταν αυτοί που σας είπα.

Ντάσιος και Δανιήλ ήταν στην αίθουσα, όχι στο γραφείο. Με πήγε το 100 στο νοσοκομείο.

Τα Κρανιά που έχει εκπρόσωπο τον Παπαδόπουλο, λένε ότι τους πήρα τα βιβλία και με κρατήσαν μέσα με προσχηματικό δικόγραφο. Τα βιβλία τα έχει κατασχέσει εισαγγελέας, είναι στην ογκωδέστατη δικογραφία.

Έχω ενημερωθεί από τον Τύπου για τη ΓΣ. Τι δουλειά είχε ο Γρηγορίου στη ΓΣ, απαγορεύεται;

Εγώ ότι έγινε, έγινε στο γραφείο. Αυτά που έγιναν στη Συνέλευση τα διάβασα από τον Τύπου και από ανθρώπους που ήταν μέσα. Υπάρχουν φωτογραφίες, ρεπορτάζ, τα πάντα… Εγώ δεν έχω κάνει κάτι, αυτοί ήρθαν για να πάρουν τη σφραγίδα.

Για λεκτικές επιθέσεις από μπράβους πριν από τη γενική συνέλευση, δεν ήμουν εκεί, μου το είπαν άτομα που ήταν εκεί…

Αυτά που τράβηξα, ο Θεός να φυλάξει, αφού ζούμε… Οι απειλές σε μένα και την οικογένεια μου.. Θέλω προστασία από εδώ και πέρα να το ξέρετε. Έχω μιλήσει και με άλλους ανθρώπους, έχει γίνει ο χαμός.

Με ποια ιδιότητα ήσασταν εσείς στη συνέλευση κύριε Γρηγορίου. Ο πρώτος διδάξας της παρανομίας είστε εσείς. Τα πρακτικά της ΓΣ είναι καφενείο, που τη βρήκαν τη σφραγίδα, σπάσαν τα γραφεία…

Γρηγορίου: Γιατί δεν καταθέσατε για την επίθεση που λέτε ότι δεχθήκατε στο Διαιτητικό;

Παλάσκας: Μακάρι να ήμουν σε θέση να μιλήσω καλά με τον δικηγόρο. Ότι έγραψε ο δικηγόρος… Δεν καταλάβαινα τίποτα από το ξύλο που έφαγα. Το ξέρεις ότι έφαγα ξύλο, εκεί ήσουν…

Ο κ. Ντάσιος με πήρε πολλές φορές τηλέφωνο. Τον είδα στις αρχές Δεκεμβρίου. Τον είδα και στη συνέλευση. Για τον κ. Δανιήλ δεν θυμάμαι για τη συνέλευση, τις άλλες ημέρες ήταν μόνιμα εκεί. Ήταν σίγουρα στις εκλογές, εγώ δεν το είδα πάντως. Η εφημερίδα δεν τον έχει, τον έχει το βίντεο θα το δω και θα σας το στείλω. Εγώ δεν τον είδα…

Πήρα τα πρακτικά από το Πρωτοδικείο, ο κ. Γαλάνης υπογράφει σαν εφορευτική ενώ δεν ήταν. Δεν ήταν μέλος της Συνέλευσης.

Με πίεζες, εσύ ειδικά και ο Παπαδόπουλος, με έπαιρνες τηλέφωνο και με πίεζες να ανακαλέσω τη μήνυση.

Ευαγγελάτος (δικηγόρος Παπαδόπουλου): Στις 26/2/2021 σε κατάθεση σας, δεν είχατε πει λέξη για Παπαδόπουλο. Σήμερα είπατε ότι σας χτύπησε

Παλάσκας: Αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας.

Ευαγγελάτος (δικηγόρος Παπαδόπουλου): Έχετε κάποιο ιατρικό πιστοποιητικό

Παλάσκας: Δεν πήρα αλλά αν θέλετε να πάω και να πάρω.

Μετά την επίθεση που δέχθηκα στις εκλογές έκανε μήνυση. Είπα ότι με χτύπησε ο Παπαδόπουλος και έφυγε από το γραφείο μόλις ήρθαν οι αστυνομικοί. Όταν η κα. Ρίζου του έδειξε φωτογραφία στην οποία δεν ήταν αιμόφυρτος, σχολίασε… «Ήμουν σε άσχημη κατάσταση, ευτυχώς που δεν έπαθα κάτι».

Ρίζου (δικηγόρος Μελισσανίδη): Υπάρχει Κίνηση Πολιτών Φιλάθλων Καρδίτσας;

Παλάσκας: Υπάρχει αλλά πιστεύω ότι δεν είναι εγκεκριμένη. Ξέρω τον Ηλία Χατζή, πρώην διαιτητής, αυτός είναι πρόεδρος. Οι κ. Κανής και Σφήκας είναι μέλη. Εγώ ξέρω ότι εκπροσωπούν αυτή την «Κίνηση».

Πολλές φορές ο Γιάννης Παπαδόπουλος με έχει πάρει συγκεκριμένο τηλέφωνο και με έχει απειλήσει. Να ανοίξει το τηλέφωνο να το ακούσει όλη η Ελλάδα. Σας μιλάω ονομαστικά για τον Παπαδόπουλο (να σημειωθεί ότι ο κ. Παλάσκας παρά την επιμονή της κας. Ρίζου δεν συναίνεσε να ακουστεί τηλεφωνική συνομιλία του με σωματείο της Καρδίτσας, που είχε ηχογραφηθεί εν αγνοία του, όπως είπε, και φέρεται να ακούγεται να προσπαθήσει να δωροδοκήσει μέλη του Σωματείου).

Εκλογές στην Καρδίτσα δεν έγιναν και το ξέρει όλος ο κόσμος.

Οδυσσέας Στεφανής (μέλος Σωματείου Καρδίτσας):

Υπήρχε αυτή η ένταση με τις εκλογές, θέλαμε να πάρουμε τις εκλογές. Υπήρχαν οι εντάσεις, όπως σε όλες τις εκλογές. Φωνές υπήρχαν, δεν έπεσε ξύλο. Βία με τα λόγια. Έμαθα από τους άλλους που ήταν πάνω, ότι δεν έγινε εκφώνηση άλλων σωματείων. Ήμουν στην αρχή και μετά έφυγα. Δεν τον γνωρίζω τον κ. Δανιήλ, ούτε τον κ. Ντάσιο. Τον Γιάννη Παπαδόπουλο, προσωπικά όχι απλά άκουσα αυτό το επίθετο κάπου. Δεν είδα κανένα βίαιο περιστατικό την ημέρα των εκλογών.

Δημήτριος Τάντος (εκπρόσωπος ΑΟ Καρδίτσας): Παπαδόπουλος, Ντάσιος και Δανιήλ είχαν έρθει στην Καρδίτσα και ξέρω ότι ασχολήθηκαν με τις εκλογές. Και μένα με κάλεσαν και δεν πήγα. Με κάλεσαν μου είπαν να μιλήσουμε για τις εκλογές και μου έταξαν κάποιες χορηγίες και αθλητικό υλικό.

Ο κ. Παπαδόπουλος με κάλεσε και μου είπε να μιλήσουμε για τις εκλογές και μου έταξε αθλητικό υλικό και του είπα όχι.

Πρόεδρος: Γιατί δεν το γράψατε το γεγονός αυτό στην κατάθεση σας;

Τάντος: Τότε δεν μου είπε κάνει εντύπωση. Δεν πήγα να μιλήσω γι’ αυτό δεν το έγραψα. Ξέρω ότι άλλοι πήγαν αλλά δεν ξέρω ποιοι. Δεν μπορώ να πω ποια σωματεία είναι, είναι μικρή η Καρδίτσα. Ξέρω ότι πήγαν κάποια αλλά δεν ξέρω ποια. Οι εκλογές ήταν στον 3ο, η Αστυνομία ήταν στο Ισόγειο. Μου επιτέθηκαν με σπρωξιές και βρισίματα. Φουσκωτοί και άγνωστα πρόσωπα, ήταν και ο Παπαδόπουλος. Νομίζω ότι ήταν οι μπράβοι που μου επιτέθηκαν. Ρώτησα «ποιοι είστε εσείς» και μου επιτέθηκαν. Ρώτησα συναδέλφους και μου είπαν ότι είναι εκεί οι Ντάσιος, Παπαδόπουλος και Δανιήλ και οι μπράβοι που μου επιτέθηκαν ήταν με αυτούς.

Ο Δανιήλ δεν μου επιτέθηκε. Μόνο είδα ότι ήταν εκεί όταν έφυγα.

Δεν έγινε ανάγνωση καταλόγου των σωματείων. Εκλογές δεν έγιναν ποτέ. Την ώρα που ήμουν εγώ μέσα, δεν έγινε ανάγνωση. Εγώ όσο έκατσα εκεί δεν έγινε ούτε ανάγνωση, ούτε τίποτα. Η δικαστική αντιπρόσωπος ήταν. Όσο ήμουνα εκεί δεν έγινε τίποτα. Δεν έμεινα, τι να μείνω μέσα στη ζούγκλα.

Πρόεδρος: Γιατί δεν πήγατε στην αστυνομία

Τάντος: Έκατσα σε ένα κλίμα ζούγκλας και μετά κατέβηκα και έφυγα. Πήγα σπίτι μου, δεν έκανα τίποτα. Ακούγονταν διάφορες φωνές, δεν ξέρω αν τον έδερναν τον Παλάσκα. Δεν πρόσεξα αν τον έδερναν ο Ντάσιος και ο Παπαδόπουλος. Δεν είδα τον Δανιήλ και τον Παπαδόπουλο από εκεί που καθόμουνα.

Κατ’ εμέ αυτοί ήθελαν να βγάλουν κάποια άτομα στο συμβούλιο. Κρίση μου είναι αυτό. Με αυτά που έζησα την ημέρα της συνέλευσης.

Ερώτηση: Οι Παπαδόπουλος, Δανιήλ και Ντάσιος πως συνδέονται με την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη;

Τάντος: Δεν ξέρω αν συνδέεται ο Παπαδόπουλος με ΑΕΚ και Μελισσανίδη. Και ειδικά για τους άλλους δύο δεν ξέρω πως βρέθηκαν στην Καρδίτσα. Δεν ξέρω αν η διοίκηση Παλάσκα υποστήριξε κάποια μεγάλη ομάδα του Πειραιά. Δεν τον γνωρίζω τον κ. Δανιήλ. Την ημέρα της συνέλευσης με προσκάλεσαν πάλι να μιλήσουμε, έβαλαν σωματεία ο κ. Παπαδόπουλος, ο κ. Ντάσιος. Ο Δανιήλ δεν με πήρε. Ρώτησα εκεί και μου είπαν ότι ήταν εκεί ο Ντάσιος, ο Παπαδόπουλος και ο Δανιήλ. Μου είπαν ότι είναι εκεί και μου τους έδειξαν.

Εγώ είδα διαπληκτισμό εκεί που ήταν ο Παλάσκας. Ξέρω ότι χτυπήθηκε, μετά το άκουσα. Δεν τον είδα λιπόθυμο, δεν το έβλεπα εκεί που ήταν. Λίγο τον είδα. Δεν τον είδα τον Παλάσκα όταν μπήκε μέσα, δεν ξέρω αν τον συνόδευαν φουσκωτοί. Ήταν συνέχεια κλίμα ζούγκλας, μέχρι τη στιγμή που έφυγα. Πήγα εκεί πέρα και είχα μείνει παγωτό.

Με πήρε τηλέφωνο ο Παπαδόπουλος και μου είπε ότι έχω μπλέξει. Αυτά έγιναν μετά, μετά την επίθεση μου.

Είδα ότι ο Παλάσκας διαπληκτίστηκε, δεν ξέρω με ποιον, ήταν εκεί ο Παπαδόπουλος, ήταν διάφοροι…

Ο Μελισσανίδης δεν με πήρε τηλέφωνο, δεν είχα ποτέ ενόχληση από τον Μελισσανίδη. Ο Δανιήλ με πήρε τηλέφωνο και μου είπε «Είμαι ο Δανιήλ από την Πάτρα, με γνωρίζεις;». Μου είπε «έχεις μπλέξει, δεν έπρεπε να καταθέσεις». Του έκλεισα το τηλέφωνο γιατί είχα δουλειά. Με κανέναν από τους τρεις δεν έχω μιλήσει τετ α τετ.

Πέτρος Γαλανης (εφορευτική επιτροπή στις εκλογές της ΕΠΣ):

Ο Παλάσκας πίεζε τις ομάδες και έπαιρνε τα βιβλία. Δεν μπορώ να σας πω γιατί ασχολήθηκε με την Ένωση. Δεν μπορώ να ξέρω αν κυκλοφορούσε με φουσκωτούς.

Στην εκλογική συνέλευση, πρώτη φορά είδα στην πόλη μου, ομάδα Δίας, περιπολικά και κόσμο, στον δρόμο που γινόντουσαν οι εκλογές. Υπάρχει αυτόφωρο λέει για 8-9 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και βλέπω τον Παλάσκα να μπαίνει στο ασανσέρ με δύο αστυνομικούς.

Ο Παλάσκας περπατούσε, μια χαρά ήταν. Να τον χτυπήσουν ποιοι; Ήταν μια χαρά, αρτιμελής. Πώς να τον χτυπήσουν, δεν θυμάμαι ποτέ τόση Αστυνομία στην Καρδίτσα. Υπήρχαν 300 άτομα μέσα στην αίθουσα, αστυνομικοί, πρόεδροι. Ήμουν μέλος σωματείου, δεν ήμουν υποψήφιος για τις εκλογές. Δεν είχαν ακούσει αν οι Ντάσιος, Παπαδόπουλος, Δανιήλ ήταν εκεί. Ούτε τους είχα δει. Όσο ήμουν μέλος της εφορευτικής επιτροπής δεν είδα τον Παπαδόπουλο εκεί, τον κ. Γρηγορίου τον είδα.

Πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button