Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

«Εξάρα» της Άουγκσμπουργκ στη Στουτγάρδη!(vids)

Με το επιβλητικό 6-0 επί της Στουτγάρδης, η Άουγκσμπουργκ πήρε απόσταση δέκα βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη- Σκαρφάλωσε στην έκτη θέση η Λεβερκούζεν

BUNDESLIGA- 30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ 6-0

ΓΗΠΕΔΟ: WWK ARENA

Στην καλύτερη εφετινή της εμφάνιση, η Άουγκσμπουργκ νίκησε 6-0 τη Στουτγάρδη και απομακρύνθηκε 10 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Στο πρώτο μισάωρο είχαν κριθεί όλα, με την Άουγκσμπουργκ να πετυχαίνει τρία γκολ. Στο 11ο λεπτό, ο Σμιντ έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Κεντίρα έπιασε με τη μια το σουτ και σκόραρε για το 1-0. Στο 18′ ο Σμιντ εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον ξεμαρκάριστο Χαν που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον γκολκίπερ Τσίλερ και έκανε το 2-0. Η Άουγκσμπουργκ συνέχισε να είναι καταιγιστική και στο 29′ ο Ρίχτερ έβγαλε τον Μαξ απέναντι από τον τερματοφύλακα και εκείνος πλάσαρε για το 3-0.
Άλλα τρία γκολ για την Άουγκσμπουργκ στην επανάληψη. Στο 53′ σε φάση διαρκείας στα καρέ της Στουτγάρδης, ο Σταφυλίδης σούταρε, η μπάλα κόντραρε και ο Ρίχτερ με μονοκόμματο σουτ, από πλάγια θέση, σημείωσε ένα υπέροχο γκολ για το 4-0. Έξι λεπτά αργότερα, ο Χαν από τα δεξιά σέντραρε, ο Μαξ βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι ξεμαρκάριστος και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ρίχτερ, στο 68ο λεπτό, με ατομική προσπάθεια και δυνατό σουτ, διαμορφώνοντας το 6-0.

ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ: Λουτ, Σμιντ, Γκοουβελέου (64′ Όξφορντ), Ντάνσο, Σταφυλίδης, Κεντίρα (37′ Μόραβεκ), Μπάιερ, Χαν, Ρίχτερ (79′ Σίμπερ), Μαξ, Γκρέγκοριτς

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ: Τσίλερ, Καμπάκ, Μπαουμγκάρτλ, Κεμπφ, Παβάρντ, Έσβαϊν (46′ Ντινταβί), Κάστρο, Τσούμπερ, Ινσούα (46′ Δώνης), Γκόμεζ, Γκονζάλες

 

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ-ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ 2-0

ΓΗΠΕΔΟ: BAY ARENA

Με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της, 2-0 τη Νυρεμβέργη, η Μπάγερ Λεβερκούζεν ανέβηκε στην 6η θέση που οδηγεί στο Europa League. Πρωταγωνιστής ο Αλάριο που μπήκε στο ματς στο 34′ και είχε ένα γκολ και μια ασίστ.

Η Νυρεμβέργη απείλησε πρώτη στο 16ο λεπτό με τον Λόουβεν να σημαδεύει στο κέντρο της εστίας, αλλά τον Χραντέτσκι να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση. Δύο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά της Λεβερκούζεν να απειλήσει με τον Χάβερτς, απέκρουσε ο Ματένια. Στο 34′ ο Μπέιλι δεν μπορούσε να συνεχίσει και στη θέση του πέρασε ο Αλάριο, που αναδείχθηκε σε MVP του ματς.
Στο 61′ σε εκτέλεση κόρνερ, ο Αργεντινός στράικερ πήρε την κεφαλιά, ο αμυντικός της Νυρεμβέργης έδιωξε, αφότου η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή και έτσι η Λεβερκούζεν άνοιξε το σκορ. Ο Χάβερτς νικήθηκε και πάλι από τον Ματένια, στο 69′, με τη Νυρεμβέργη να απειλεί με ισοφάριση στο 85ο λεπτό με τον Λόουβεν να σουτάρει και την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια. Όλα κρίθηκαν στο 86ο λεπτό με τον Αλάριο να βρίσκει τον Φόλαντ, εκείνος πλάσαρε τον Ματένια και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για τη Λεβερκούζεν. Παραμένει προτελευταία η Νυρεμβέργη που ελπίζει να φτάσει στη 16η θέση, απέχει τρεις βαθμούς, ώστε να παίξει την παραμονή της σε μπαράζ.

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Βάιζερ, Τα, Σ. Μπέντερ, Ουέντελ, Αράνγκις, Μπαουμγκάρτλινγκερ, Μπραντ (89′ Παουλίνιο), Χάβερτς (87′ Κορ), Φόλαντ, Μπέιλι (34′ Αλάριο)

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ: Ματένια, Μπάουερ, Μιουλ, Έβερτον (79′ Μαργκρέιτερ), Λάιμπολντ, Εράς, Περέιρα, Λόουβεν, Μπέρενς, Κερκ (62′ Βούρα), Ίσακ (75′ Τίλμαν)

 

ΜΑΪΝΤΣ-ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ 3-1

ΓΗΠΕΔΟ: OPEL PARK

Στη 10η θέση πλησίασε η Μάιντς, που επικράτησε 3-1 της Φορτούνα Ντίσελντορφ, επιστρέφοντας στις επιτυχίες, μετά την ήττα από την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Στα 35 δευτερόλεπτα η Μάιντς άνοιξε το σκορ όταν, από λάθος του Σούτνερ, η μπάλα έφτασε στον Ονισίβο, εκείνος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ματετά πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και έκανε το 1-0. Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά στο 8ο λεπτό με τον Κουάισον να πιάνει το σουτ και τον γκολκίπερ Ρένσινγκ να αποκρούει και στο 14′ η Φορτούνα απείλησε για πρώτη φορά, με σουτ του Ραμάν που έβγαλε ο Μίλερ. Στη δεύτερη καλή στιγμή της στο ματς, η ομάδα από το Ντίσελντορφ έφτασε στην ισοφάριση. Μέσα στην περιοχή, ο Ραμάν βρήκε τον Λουκεμπάκιο και εκείνος με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Νέα ευκαιρία για τον Κουάισον στο 24′ με το σουτ του να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με τη Μάιντς να χάνει και άλλη ευκαιρία στο 41ο λεπτό, σε εκτέλεση φάουλ του Γκμπαμέν. Στις καθυστερήσεις, οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα με τον Λάτζα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Στο 58ο λεπτό, η Φορτούνα Ντίσελντορφ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα, όταν κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Χακ. Ο Λουκεμπάκιο ανέλαβε την εκτέλεση αλλά σημάδεψε το δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι το πλήρωσαν στο 67ο λεπτό, όταν ο Ονισίβο βρέθηκε ξεμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και βρήκε στόχο για το 2-1 της Μάιντς. Με τη συμπλήρωση 70 λεπτών ο Ματετά έφτασε πολύ κοντά στο 3-1, όμως τα κατάφερε στο 87ο λεπτό αξιοποιώντας κάθετη του Μποέτιους και πλασάροντας τον γκολκίπερ Ρένσινγκ για το τρίτο γκολ της Μάιντς.

ΜΑΪΝΤΣ: Μίλερ, Ντονάτι, Χακ (58′ Μαξίμ), Νιακατέ, Άαρον, Κουάισον (71′ Μπακού), Γκμπαμέν, Λάτζα (88′ Κούντε), Μποέτιους, Ονισίβο, Ματετά

ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ: Ρένσινγκ, Ζίμερμαν, Αϊχάν, Καμίνσκι, Χόφμαν, Στέγκερ, Μοράλες (71′ Μπαρκόκ), Λουκεμπάκιο (76′ Κάραμαν), Ραμάν (81′ Ντουκς), Σούτνερ, Κοβνάτσκι


Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button