ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Χρήστος Ελευθεριάδης: Από τον Αλμωπό, στο «χρυσό παπούτσι» και από εκεί στη Λαμία! (pics+vids)

Το who is who του δεύτερου μεταγραφικού αποκτήματος του ΠΑΣ Λαμία, που ακούει στο όνομα Χρήστος Ελευθεριάδης.

Το who is who του δεύτερου μεταγραφικού αποκτήματος του ΠΑΣ Λαμία, που ακούει στο όνομα Χρήστος Ελευθεριάδης.

Η Λαμία εδώ και λίγες ώρες έχει πραγματοποιήσει την δεύτερη μεταγραφή της στο καλοκαιρινό «παζάρι», με τον Χρήστο Ελευθεριάδη να φορά τα «κυανόλευκα» για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ποιος είναι όμως ο 29χρονος Καβαλιώτης εξτρέμ; Από ποια ομάδα ξεκίνησε και με ποια φανέλα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της SuperLeague 2;

Το LamiaSports έψαξε και βρήκε όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΣ Λαμία!

Το who is who του Χρήστου Ελευθεριάδη

Ο Χρήστος Ελευθεριάδης, έχει γεννηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου του 1991 στην Καβάλα, είναι 29 ετών και έχει ύψος 1,78μ.

Παρόλο που η φυσική του θέση είναι αυτή του αριστερού εξτρέμ, ο Ελευθεριάδης είναι δεξιοπόδαρος με εξαιρετική τεχνική, ταχύτητα αλλά και έφεση στο σκοράρισμα.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Αλμωπό Αριδαίας, όμως το 2010 άφησε την Αριδαία για να αγωνιστεί στην Καβάλα της SuperLeague 1. Mε τους Καβαλιώτες αγωνίστηκε μόλις 2 φορές χωρίς να καταφέρει να βρει δίχτυα.

Έπειτα, ήρθε το πέρασμα από τον Πιερικό το οποίο και τον έκανε γνωστό στους φίλους του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Στην ομάδα της Κατερίνης κάθισε τρεις χρονιές, έχοντας 7 γκολ και 6 ασίστ σε 65 αγώνες.

Μετά τον Πιερικό επέστρεψε στον Αλμωπό, για να αναχωρίσει και πάλι για τις Σέρρες αυτή τη φορά. Στην ομάδα των Σερρών έπαιξα σε 10 αγώνες έχοντας μόλις 1 ασίστ.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 έρχεται η πρόταση της Νίκη Βόλου. Φεύγοντας από την ομάδα της Μαγνησίας, τον Αύγουστο του 2016, ο Ελευθεριάδης φορά τη φανέλα της Παναχαϊκής της Superleague 2. Μέσα σε τρεις χρονιές καταφέρνει να γίνει ένα από τα βασικότερα στελέχη της ομάδας στο πρωτάθλημα, ενώ τη χρονιά 2018-2019 παίρνει το βραβείο του πρώτου σκόρερ με 16 τέρματα σύνολο.

Με την ομάδα της Πατρας συνολικά είχε 60 συμμετοχές, 21 γκολ και 1 ασίστ, ενώ τη χρονιά που βγήκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα η Παναχαϊκή τερμάτισε στην 7η θέση.

Από το 2019 αγωνιζόταν στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, όπου «έδεσε» και σε αυτό το σύνολο. Ολοκλήρωσε τη θητεία του εκεί με 41 αγώνες, 7 γκολ και 2 ασίστ και πλέον θα φορά τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία.

Δείτε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Ελευθεριάδη στα ελληνικά γήπεδα:

Διαβάστε επίσης

Back to top button