ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Τόσιτς: «Θα το θυμάμαι το γκολ για όλη μου τη ζωή / Είπα στον Ρόμανιτς ότι θα πανηγυρίσω με siuuu»

Η καριέρα του Ζόραν Τόσιτς δεν χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης αλλά αποτυπώνει ανάγλυφα πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή κλάσης, που μεταξύ άλλων φόρεσε ως τώρα τη φανέλα των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πάνω από 70 φορές του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος. #stoiximan_slgr #lamiafc #ZoranTosic #goal #Serbia #SportsNews #season2022_2023

Ο Ζόραν Τόσιτς «υπέγραψε» την παραμονή της Λαμίας, ήταν ο άνθρωπος που έκρινε τα παιχνίδια της με Λεβαδειακό, Ιωνικό και μίλησε στο Gazzetta για το γκολ… μια κατηγορία που σημείωσε στη Νεάπολη και τον πανηγυρισμό του αλά Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η καριέρα του Ζόραν Τόσιτς δεν χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης αλλά αποτυπώνει ανάγλυφα πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή κλάσης, που μεταξύ άλλων φόρεσε ως τώρα τη φανέλα των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πάνω από 70 φορές του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός το απέδειξε πλέον και στα μέρη μας, αφού ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των play-outs όταν σε διάστημα μίας εβδομάδας σημείωσε δύο κρίσιμα γκολ και οδήγησε τη Λαμία στο μεγάλο στόχο της παραμονής. Αρχικά ισοφάρισε (1-1) στις καθυστερήσεις το ματς με τον Λεβαδειακό και λίγες ημέρες μετά αποτέλεσε το πρόσωπο της βραδιάς στο 2-2 της Νίκαιας.

Στην ανάπαυλα η ομάδα του που έπαιζε για δύο αποτελέσματα βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 2-0, εξέλιξη που την οδηγούσε στη Super League 2 και ο 35χρονος πέρασε τότε ως αλλαγή. «Μπαρουτοκαπνισμένος» σε μεγάλο παιχνίδια, φτάσαμε στο 73’ όταν η Λαμία κέρδισε ένα φάουλ αρκετά μακριά από τα αντίπαλα καρέ και ενώ είχε ήδη μειώσει σε 2-1. Εκείνος δεν το σκέφθηκε πολύ. Πήρε την μπάλα και με μία αριστοτεχνική εκτέλεση την έστειλε στα δίχτυα, εξέλιξη που ανέτρεψε άρδην τα δεδομένα.

Το 2-2 παρέμεινε μέχρι το φινάλε και χάρις σε αυτό η Λαμία συνεχίζει στα «σαλόνια», ενώ ο Τόσιτς μίλησε στο Gazzetta για τα όσα συνέβησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. «Εχω σημειώσει αρκετά γκολ με απευθείας εκτελέσεις φάουλ και ‘δουλεύω’ πάνω σε αυτό το κομμάτι. Οταν πήρα την μπάλα για να το χτυπήσω, προσπάθησα να μείνω συγκεντρωμένος γιατί ήξερα πως μπορεί να μην μου δοθεί άλλη ανάλογη ευκαιρία στο παιχνίδι. Να σου πω την αλήθεια, την προηγούμενη ημέρα είχα στο μυαλό μου αυτή ακριβώς τη στιγμή, να βρίσκομαι σε μία ανάλογη θέση», μας είπε αρχικά.

«Θα το θυμάμαι για όλη μου τη ζωή»

Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα δούμε πως μεταξύ άλλων έχει πανηγυρίσει έξι πρωταθλήματα σε τρεις διαφορετικές χώρες (με Παρτιζάν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Τομπόλ), αρκετά Κύπελλα και έλαβε δεκάδες ατομικές διακρίσεις. Την ίδια στιγμή σε επίσημες αναμετρήσεις όλων των διοργανώσεων μετρά πάνω από 110 προσωπικά τέρματα και η απορία εύλογη. Είναι το γκολ/φάουλ της Νίκαιας το πιο σημαντικό; «Εχω πετύχει αρκετά σημαντικά γκολ. Πάντως αυτό είναι σίγουρα το πιο κρίσιμο και θα το θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή», απάντησε.

«Μετά το γκολ ήμουν γεμάτος συναισθήματα»

Πλέον το όνομά του θα μείνει για πάντα γραμμένο με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία της Λαμίας, ενώ και ο ίδιος δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του. Ο λόγος;

Αμέσως μετά τον ερχομό του στην ομάδα στάθηκε αρκετά άτυχος και μέχρι πρότινος δεν τη βοήθησε όσο θα ήθελε Ωστόσο «μίλησε» την πιο κρίσιμη στιγμή. «Ημουν γεμάτος συναισθήματα μετά το γκολ. Τη φετινή σεζόν δεν έπαιξα πολύ και για αυτό σημαίνει πολλά για μένα αυτό το γκολ. Το αφιερώνω σε όλους τους φίλους της Λαμίας και σε όσους με έφεραν εδώ. Στον κύριο Τσέροβιτς (σ.σ. εκπρόσωπός του) και τον Οζέγκοβιτς (σ.σ. φορ του Βόλου) που ξέρω καλά και μου μιλήσαμε πριν έρθω. Δεν έπαιξα όσο περίμεναν όλοι από εμένα, γιατί είχα έναν τραυματισμό, ενώ αρρώστησα αμέσως μόλις αποθεραπεύτηκα. Στο φινάλε νομίζω πως όλοι είμαστε ικανοποιημένοι και όλοι μαζί τα καταφέραμε».

«Είπα του Ρόμανιτς πως αν σκοράρω θα πανηγυρίσω με… ‘siuuu’. Ηταν ωραίο»

Ο Τόσιτς μάλιστα έκλεψε την… παράσταση για δύο λόγους. Ο βασικός και προφανής για το πανέμορφο και άκρως σημαντικό γκολ που σημείωσε, αλλά ξεχώρισε και για τον πανηγυρισμό του, αφού μόλις έστειλε την μπάλα στα δίχτυα… ξέσπασε αλά Κριστιάνο Ρονάλντο με το χαρακτηριστικό «siuuu» που ακολουθεί πλέον τον CR7. «Αστειευόμαστε με αυτόν τον τρόπο στην προπόνηση και κάποιες φορές πανηγυρίζω έτσι όταν σκοράρω. Μία ημέρα πριν είπα του Λάζαρ (σ.σ. Ρόμανιτς) πως αν πετύχω κάποιο γκολ θα πανηγυρίσω με… ‘siuuu’. Νομίζω πως ήταν ωραίο (σ.σ. γέλια)», μας εξήγησε.

Παράλληλα στάθηκε και στα ψυχικά αποθέματα που έδειξαν όλοι στην ομάδα, αφού στην ανάπαυλα πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 2-0 κατά τους. «Ηταν δύσκολο, αλλά το πιστεύαμε. Το κλειδί ήταν ότι σκοράραμε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο. Τότε βρεθήκαμε ακόμη πιο κοντά στην επιτυχία. Υστερα από το 2-2 αμυνθήκαμε… με τις ζωές μας και πήραμε τον βαθμό».

«Η Ελλάδα είναι όμορφη, ανυπομονώ για την επόμενη σεζόν»

Οσο για το μέλλον, ο διεθνής ακραίος δεν κρύβει ότι περνά καλά στα μέρη μας και για αυτό άλλωστε ήδη ανυπομονεί για την επόμενη σεζόν. «Η Ελλάδα είναι μία όμορφη χώρα. Είναι φανταστικά εδώ. Η Λαμία είναι μία ήρεμη πόλη, περίπου 30 λεπτά μακριά από τη θάλασσα, ενώ και η Αθήνα βρίσκεται κοντά. Σε μία ώρα πτήση πάω στη Σερβία. Σε όλη μου την καριέρα ήμουν μακριά από τη χώρα μου, αλλά τώρα αυτό δεν είναι πρόβλημα. Ανυπομονώ για την επόμενη σεζόν και είμαι σίγουρος πως θα τα πάμε ακόμη καλύτερα», υπογρράμμισε.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button