ΜεταγραφέςΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ποσοστό από την μεταγραφή του Νούνιες στη Λαμία κρατά η Καρταχινές!

Διαβάστε τι αναφέρει το ρεπορτάζ για τη φερόμενη μεταγραφή του ΠΑΣ Λαμία από την Κόστα Ρίκα.

Διαβάστε τι αναφέρει το ρεπορτάζ για τη φερόμενη μεταγραφή του ΠΑΣ Λαμία από την Κόστα Ρίκα.

Ένα μεγάλο κεφάλαιο έκλεισε για τον Νούνιες, αυτό της Καρταχίνες και ένα καινούργιο ανοίγει, αυτό του ΠΑΣ Λαμία με την πρώτη του ομάδα να μην έχει κανένα όφελος από την μετακίνηση αυτή παρά μόνο ένα ποσοστό μεταπώλησης. Και αυτό υπό όρους!

Η σχέση αγάπης του Νούνιες με την Καρταχίνες ξεκίνησε στην ηλικία των πέντε, όταν φόρεσε τα κυανόλευκα για πρώτη φορά. Εκεί έμαθε το ποδόσφαιρο, έκανε το ντεμπούτο του, πανηγύρισε το πρώτο του γκολ και έπαιξε 129 αγώνες στην πρώτη κατηγορία. Ωστόσο, κάθε ιστορία έχει το τέλος της και ο Κρίστοφερ Νούνιες έκλεισε το κεφάλαιο του με την ομάδα.

Μετά από 18 χρόνια στα κυανόλευκα της Καρταχίνες, ο 23χρονος επιτελικός επέλεξε να μην συνεχίσει στις τάξεις της ομάδας, απορρίπτοντας τις προτάσεις για ανανέωση που του είχαν κατατεθεί αφού ο ίδιος είχε στόχο να συνεχίσει στην Ευρώπη. Αυτός ήταν και ο λόγος που απέρριψε την δελεαστική πρόταση της Ντεπορτίβο Σαπρίσσα, η οποία όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο Αθλητικός Διευθυντής του συλλόγου, Άνχελ Λουίς Καταλίνα, “ήταν πολύ κοντά σε συμφωνία και υπήρχαν σοβαρές πιθανότητες να υπογράψει όμως όταν παρουσιάστηκε η προοπτική της Ευρώπης, η υπόθεση ναυάγησε” Ελεύθερος, με ποσοστό μεταπώλησης υπό όρους!

Από εκεί και πέρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το οικονομικό κομμάτι της συμφωνίας του Νούνιες με την Λαμία, η οποία δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά ως προς την πρώην ομάδα του παρά μόνον με το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή.

Όπως τονίζει σε συνέντευξή του ο νομικός αθλητικού δικαίου Adolfo Hernandez, η διοίκηση της Καρταχίνες δεν θα έχει λαμβάνειν κανένα ποσό από τα τροφεία του ποδοσφαιριστή (διότι είναι 23 ετών) εξηγώντας το καθεστώς μεταγραφών που ισχύει στην χώρα.

Το μόνο όφελος που μπορεί να έχει η Καρταχίνες είναι σε περίπτωση που ο Νούνιες μετεγγραφεί από την Λαμία σε ομάδα διαφορετικής εθνικότητας. Τότε οι κυανόλευκοι της Κόστα Ρίκα θα λάβουν ποσοστό 5% επί του συνολικού ποσού της μεταγραφής!

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί με την περίπτωση του Κέιλορ Νάβας για τον οποίο η ομάδα που τον ανέδειξε, Ντεπορτίβο Σαπρίσσα, έβαλε ένα ποσό στα ταμεία της από την μεταγραφή του πορτιέρο από την Ρεάλ στην Παρί Σεν Ζερμέν, σε αντίθεση με την μεταγραφή του από την Λεβάντε στην Βασίλισσα, από την οποία δεν έλαβε κάποιο ποσό αφού επρόκειτω για ομάδες ίδιας εθνικότητας.

Συνεπώς καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για ένα εξαιρετικό deal από οικονομικής πλευράς, χωρίς να έχουν διαρρεύσει ακόμη οι απολαβές του ποδοσφαιρστή από την ομάδα μας, δεδομένου πως μιλάμε για έναν πολλά υποσχόμενο ποδοσφαιριστή ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

πηγή: Lamiara.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button