Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

«Καθάρισε» τον Vettori o Adesanya!

O Ιsrael Adesanya κράτησε δίκαια τον middleweight τίτλο του UFC, μιας και στο πλαίσιο του main event του UFC 263 επικράτησε με ομόφωνη απόφαση του Marvin Vettori.

O Ιsrael Adesanya κράτησε δίκαια τον middleweight τίτλο του UFC, μιας και στο πλαίσιο του main event του UFC 263 επικράτησε με ομόφωνη απόφαση του Marvin Vettori.

Οι κριτές έδωσαν όλους τους γύρους στον Adesanya με 50-45 επικυρώνοντας μια εμφάνιση του Νιγηριανού στην οποία δεν χρειάστηκε να ιδρώσει και πολύ ώστε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

Στον πρώτο γύρο οι δύο μαχητές ξεκίνησαν με low kicks, με τον Vettori να καταφέρνει να τον πηγαίνει νωρίς στο έδαφος με single leg takedown. Εκεί όμως ο Adesanya σηκώθηκε γρήγορα. Μέχρι το τέλος του γύρου ξεχώρισαν οι εξαιρετικές αποφυγές του Νιγηριανού κάθε φορά που ο Ιταλός επιχειρούσε να τον βρει με γροθιές.

Στον δεύτερο γύρο ο Adesanya μπήκε πιο εκρηκτικά με συνδυασμούς στο striking βρίσκοντας ανοιχτό τον Vettori στα μπασίματά του, μιας και που δύσκολα δούλευε μέση και κεφάλι για αποφυγές. Με αριστερά low kicks συνέχιζε ο ‘Last Stylebender’ να ταλαιπωρεί το δεξί μπροστά πόδι του Ιταλού. Τις δύο φορές που ο Vettori επιχείρησε να τον πάει στο έδαφος με takedown πιάνοντάς τον από την μέση , ο Adesanya αμύνθηκε στην άκρη του κλουβιού διατηρώντας με ανοιχτά πόδια σταθερή βάση, ενώ από εκεί του πέρναγε και αγκώνες στο κεφάλι.

Στον τρίτο γύρο με double leg takedown o Vettori γρήγορα πέτυχε ένα δεύτερο takedown, αν και πάνω στην προσπάθεια έφαγε ένα γόνατο στο κεφάλι. Στο έδαφος πήγε τον Adesanya για οπίσθιο πνιγμό (rear-naked choke), όμως ο Νιγηριανός αμύνθηκε εξαιρετικά, ξέφυγε και βρέθηκε από πάνω. Λίγο μετά οι δυο τους σηκώθηκαν πάλι όρθιοι με το ματς να διακόπτεται προσωρινά λόγω eye poke (δάχτυλα μέσα στα μάτια) από τον Adesanya στον Vettori. Το ματς συνεχίστηκε με τον Vettori να υπομένει εκ νέου σε τακτά χρονικά διαστήματα λακτίσματα στον μηρό. Ακριβώς στο καμπανάκι ένα λάκτισμα στην βουβωνική χώρα πάνω στον Ιταλό σταμάτα το ματς για λίγο.

Στον τέταρτο γύρο ο Adesanya μπήκε εκ νέου εκρηκτικός στην όρθια μάχη με τον Vettori για μια ακόμα φορά να τον πηγαίνει στο έδαφος, αλλά να μην μπορεί να τον κρατήσει για πολλά δευτερόλεπτα κάτω. Τα ψηλά λακτίσματα στο κεφάλι και οι αποφυγές με πλάγια βήματα άνηκαν επίσης στο οπλοστάσιο του πρωταθλητή και σε αυτό το πεντάλεπτο. Ο διεκδικητής εμφανώς πονούσε στο μπροστά δεξί του πόδι, ενώ οι όποιες νέες απόπειρες για takedown έπεσαν στο κενό.

Μπαίνοντας στον τελευταίο πέμπτο γύρο ο Adesanya ήταν προφανώς μπροστά στα σκορ των κριτών και εκεί ήταν που ο Vettori έπρεπε να τα δώσει όλα. Όμως ο ‘Last Stylebender’ δεν του άφησε κανένα να κενό ώστε να καταφέρει το οτιδήποτε. Στο τέλος έσπαγε και πλάκα μαζί του κάνοντας τον Ιταλό να φαίνεται λίγος στα μάτια του κοινού.

 

πηγή: Ufight.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button