Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ο Μαουρίσιο φαβορί για αντικαταστάτης του «λαβωμένου» Γκατσίνοβιτς στο ματς με την ΑΕΚ

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού απόλαυσαν το ρεπό που τους έδωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς την Τρίτη (3/5) κι απ' το πρωί της Τετάρτης (4/5), ξεκινούν την προετοιμασία τους για το κυριακάτικο (8/5, 19:30), καθοριστικό ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική των play off. #slgr #panathinaikosfc #aekfc #slgrinterwetten #season2021_2022 #playoffs

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού απόλαυσαν το ρεπό που τους έδωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς την Τρίτη (3/5) κι απ’ το πρωί της Τετάρτης (4/5), ξεκινούν την προετοιμασία τους για το κυριακάτικο (8/5, 19:30), καθοριστικό ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική των play off.

Ένα ματς “κλειδί” για τους “πράσινους”, διότι αν περάσουν αλώβητοι κι απ’ την έδρα της ΑΕΚ, διατηρώντας το αήττητο σερί τους (πόσω μάλλον δε, αν νικήσουν) θα κάνουν ένα τεράστιο βήμα για την επιστροφή τους στα Κύπελλα Ευρώπης έπειτα από μία πενταετία.

Το κύριο πρόβλημα για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει να κάνει με τον τραυματισμό του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, ο οποίος γλίτωσε τη θλάση στο δικέφαλο μηριαίο μυ, όμως το ελαφρύ τράβηγμα που υπέστη θα τον κρατήσει εκτός απ’ το ματς με την ΑΕΚ. Και θα “τρέξει” για να προλάβει τον επόμενο, μεγάλο αγώνα του “τριφυλλιού” με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο (8η αγωνιστική, 11/5).

Η απουσία του Σέρβου μεσοεπιθετικού, στερεί απ’ τον Παναθηναϊκό ένα μεγάλο “όπλο” τόσο δημιουργικά, όσο και σε επίπεδο πρέσινγκ στην πρώτη πάσα του αντιπάλου όπου ο Γκατσίνοβιτς είναι μακράν ο πιο αποτελεσματικός παίκτης της μεσοεπιθετικής γραμμής. Κι ως εκ τούτου θα φέρει αλλαγές στην τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αλλά και πιθανότατα στον σχηματισμό, με το “καθαρό” 4-3-3, να επιστρέφει μετά από αρκετές εβδομάδες στο “κάδρο”.

Σ’ αυτή την περίπτωση, επικρατέστερος για να πάρει τη θέση του 27χρονου Σέρβου στην ενδεκάδα, είναι ο Μαουρίσιο Σιλβέιρα, με τον Λούκας Βιγιαφάνιες να “ανεβαίνει” πιο ψηλά στο γήπεδο, αναλαμβάνοντας τη σύνδεση της μεσαίας γραμμής, με τον Φώτη Ιωαννίδη και τους δύο εξτρέμ, Σεμπαστιάν Παλάσιος και Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button