Άλλα αθλήματα

Τέλος ο Μπότας από τη Mercedes γράφουν οι Ιταλοί

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο το συμβόλαιο του Μπότας δεν θα ανανεωθεί και ο Ράσελ θα είναι ο διάδοχός του στη Mercedes

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο το συμβόλαιο του Μπότας δεν θα ανανεωθεί και ο Ράσελ θα είναι ο διάδοχός του στη Mercedes

Τον τελευταίο καιρό η φημολογία σχετικά με το μέλλον του Βάλτερι Μπότας στη Mercedes είναι πιο έντονη από ποτέ, με διάφορους «insiders» να δημοσιεύουν πληροφορίες ότι από τη γερμανική ομάδα η απόφαση να μην ανανεωθεί το συμβόλαιό του στο τέλος της χρονιάς είναι ήδη ειλημμένη.

Τελευταία -και ίσως σοβαρότερη- αναφορά αποτελεί ένα ποστ στο instagram του ιταλικού Sky Sports, που γράφει ότι το κανάλι έχει επαληθεύσει την πληροφορία ότι το συμβόλαιο του Μπότας δεν θα ανανεωθεί και το ποστ κλείνει με τις λέξεις «Pronto Russell», δηλαδή «Γεια σου Ράσελ».

 

Πολλοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η κίνηση της αντικατάστασης του Μπότας με τον Τζορτζ Ράσελ έχει νόημα για τη Mercedes για διάφορους λόγους, και ο καιρός είναι πλέον κατάλληλος. Πρώτος παράγοντας είναι το κακό ξεκίνημα του Μπότας στη φετινή χρονιά, με αποκορύφωμα τον πιο πρόσφατο αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν, που ο Φινλανδός τερμάτισε εκτός βαθμών απλώς γιατί δεν είχε την ταχύτητα να διεκδικήσει μια καλύτερη θέση.

Πέρα όμως από την κακή φόρμα του Μπότας, ο προβιβασμός του Ράσελ στην ομάδα της Mercedes (θυμίζουμε ότι η Mercedes έχει τα δικαιώματά του από τότε που έτρεχε στις μικρότερες κατηγορίες) είναι μια κίνηση που μοιάζει αναπόφευκτη για τη γερμανική ομάδα. Μπορεί ο Λιούις Χάμιλτον να διατηρεί την απόδοσή του σε κορυφαίο επίπεδο, αλλά το συμβόλαιό του με τη Mercedes είναι μονοετές και είναι απρόβλεπτο τι θα αποφασίσει να κάνει στο μέλλον, ιδιαίτερα αν φέτος εξασφαλίσει τον 8ο παγκόσμιο τίτλο του. Συνεπώς, ο Ράσελ, ο οποίος θεωρείται πιθανότερος διάδοχός του, θα πρέπει να έχει ενσωματωθεί στην ομάδα για να μπορέσει να αναλάβει κάποια στιγμή τον ηγετικό ρόλο για τον οποίο προορίζεται.

bottas

Όπως όμως έχει δείξει ο Ράσελ σε διάφορες περιπτώσεις, όπως Μπαχρέιν του 2020, όταν ο Χάμιλτον έλειψε λόγω κορωνοϊού, αλλά κυρίως στο φετινό αγώνα της Ίμολα, όπου συγκρούστηκε με τον Μπότας, είναι ένας ιδιαίτερα ανταγωνιστικός οδηγός που δύσκολα κάνει πίσω. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια ιδιαίτερη δυναμική μέσα στην ομάδα αν αποτελέσει δίδυμο με τον Χάμιλτον, ο οποίος επίσης είναι πολύ απαιτητικός. Ο Τότο Βολφ όμως είναι συνηθισμένος στο να διαχειρίζεται «εκρηκτικά» δίδυμα (βλ. Χάμιλτον-Ρόσμπεργκ).

Αν οι αποφάσεις έχουν ληφθεί, τότε σύντομα πρέπει να αναμένονται και οι ανακοινώσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί τα παραπάνω να επιβεβαιωθούν αρκετά σύντομα, στο περιθώριο του GP Μεγ. Βρετανίας που θα γίνει στην πίστα του Silverstone στο διάστημα 16-18 Ιουλίου.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button