Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΑΕΛ: Πώς φέρνει λεφτά στα ταμεία ο Σπαρβ

Για το UEFA EURO 2020, όπως ανακοίνωσε η UEFA θα δοθούν τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ευρώ σε συλλόγους

Για το UEFA EURO 2020, όπως ανακοίνωσε η UEFA θα δοθούν τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ευρώ σε συλλόγους

Για το UEFA EURO 2020, όπως ανακοίνωσε η UEFA θα δοθούν τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ευρώ σε συλλόγους, όπως συμφωνήθηκε στο μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ της UEFA και του ECA, το οποίο ανανεώθηκε το 2019.

Με βάση τον μηχανισμό διανομής πληρωμών που έχει εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, 70 εκατομμύρια ευρώ αναλογούν στους συλλόγους που απελευθέρωσαν παίκτες για τα προκριματικά του EURO και το Πρωτάθλημα Εθνών της UEFA και τα υπόλοιπα 130 εκατομμύρια θα διανεμηθούν μεταξύ αυτών των συλλόγων που απελευθερώνουν παίκτες για το UEFA EURO 2020.

Όσον αφορά με ποιο ποσό θα επωφελούνται οι ομάδες που δίνουν παίκτες για το EURO, με βάση τα ποσά που δόθηκαν το 2016, για κάθε ημέρα παρουσίας του ποδοσφαιριστή η ομάδα παίρνει 4.530 ευρώ.

Ακόμη δεν ανακοίνωσε επίσημα η UEFA για τη διοργάνωση το φετινό καλοκαίρι, αλλά αποκλείεται να είναι χαμηλότερο από τις 4.530 ευρώ. Συνεπώς ο Σπαρβ που είναι παίκτης της ΠΑΕ ΑΕΛ φέρνει στο ταμείο της κάθε μέρα το συγκεκριμένο ποσό.

Κρούσματα κορονοϊού στην Εθνική Βολιβίας

Λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα του Κόπα Αμέρικα, οι ομάδες της Βενεζουέλας και της Βολιβίας (στην οποία συμμετέχει ο παίκτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Αντριάν Χουσίνο) επλήγησαν από τον κορονοϊό. Ένδεκα μέλη της αποστολής της Βενεζουέλας, συμπεριλαμβανομένων οκτώ παικτών, βρέθηκαν «θετικά». Ανάμεσά τους και ο αρχηγός της ομάδας, Τόμας Ρινκόν.

«Όλοι είναι απομονωμένοι στο ξενοδοχείο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν έλθει σε επαφή μαζί τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βραζιλιάνος υπουργός Υγείας, Μαρσέλο Κουϊρόγκα, ανακοινώνοντας πως ο εναρκτήριος αγώνας με τη Βραζιλία θα διεξαχθεί.

πηγή: mikriliga.com

Διαβάστε επίσης

Back to top button