FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Παπαδόπουλος: «Θέλω τη Λαμία στον τελικό»

Την αυριανή κλήρωση καθώς και αρκετά άλλα θέματα για τον Αστέρα Τρίπολης και το πρωτάθλημα της SuperLeague, κλήθηκε να σχολιάσει ο πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΣ Λαμία, Νίκος Παπαδόπουλος.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας μίλησε στο ραδιόφωνο «Arcadia 93.8» σχολιάζοντας την αυριανή κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος, την πορεία του Αστέρα Τρίπολης αλλά για το ποια ομάδα θα ήθελε να αντιμετωπίσει αν κατάφερνε η ομάδα του να φτάσει ξανά στον τελικό του θεσμού.

Αυτό που συγκρατήσαμε από τις δηλώσεις του Παπαδόπουλου, είναι πως θα ήθελε να αντιμετωπίσει τη Λαμία στον τελικό του Κυπέλλου, αν τελικά καταφέρει να περάσει η ομάδα του.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την ασίστ που έδωσε με το βολέ στον αγώνα με τον Παναιτωλικό:

“Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Δεν είναι όπως τα παλιά χρόνια που ο τερματοφύλακας δεν συμμετείχε στο παιχνίδι. Πλέον οι περισσότερες ομάδες ζητάνε από τον τερματοφύλακα να συμμετέχει. Οσον αφορά την ασίστ στο παιχνίδι του Σαββάτου, χαίρομαι που βοήθησα την ομάδα και ελπίζω να το κάνω πιο συχνά”.

Αν το έχει ξανακάνει στο παρελθόν:

“Ηταν πέρυσι στο παιχνίδι Λαμία – Αστέρας. Το νικητήριο γκολ που πετύχαμε με την ομάδα της Λαμίας”.

Για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και το πάθος που έδειξαν οι Αρκάδες:

“Θύμισε πολύ το παιχνίδι με την Χιμπέρνιαν, γιατί εξελίχθηκε έστω και για ένα ημίχρονο με την Χιμπέρνιαν και δύο με τον Παναιτωλικό παρόμοια. Θέλω να πω όμως πως κάποιες φορές το να δέχεσαι κόκκινη κάρτα σε κάνει να συγκεντρώνεσαι περισσότερο γιατί το απαιτεί το παιχνίδι. Είσαι με παίκτη λιγότερο και πρέπει να ανταπεξέλθεις. Θεωρώ όμως ότι ευτυχήσαμε να ανταπεξέλθουμε και πήραμε τους τρεις βαθμούς, που είχαμε πολύ ανάγκη.

Είναι μία χρονιά που έχουμε πολλές ατυχίες. Από τραυματισμούς, από ατυχίες μέσα στο παιχνίδι. Αν δείτε τους αγώνες σε πολλούς απ’ αυτούς αξίζουμε να πάρουμε κάτι και δεν το παίρνουμε. Θεωρώ όμως πως είναι μια περίεργη χρονιά. Ιδιαίτερη χρονιά. Βέβαια, μπορούμε να ρεφάρουμε στο Κύπελλο και μακάρι να πάμε στον τελικό”.

Για το παιχνίδι του Σαββάτου με την Ξάνθη:

“Θεωρώ πως έχουμε μεγαλύτερη ποιότητα από την Ξάνθη  και ας μη το δείχνει η βαθμολογική μας θέση. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει και έχουμε το πρόσωπο που δείξαμε με τον Παναιτωλικό, πιστεύω πως θα κερδίσουμε την Ξάνθη”.

Για το ποια ομάδα θέλει αντίπαλο στα ημιτελικά του Κυπέλλου:

“Εγώ θέλω την Λαμία στον τελικό. Αλλά η λογική λέει πως για να πας τελικό η ομάδα που είναι στα μέτρα σου είναι η Λαμία. Από εκεί και πέρα θα προτιμούσα την Λαμία στον τελικό”.

Για το αν είναι συναισθηματικοί ή όχι οι λόγοι:

“Γιατί θέλω να πάρουμε το Κύπελλο. Γι’ αυτό το λέω. Το λέω και συναισθηματικά και επαγγελματικά. Τώρα παίζω στον Αστέρα, δεν μπορώ να κοιτάξω το παρελθόν μου και το καλό της προηγούμενης μου ομάδας”.

Για την καριέρα του και για το πέρασμα του από την Φορτούνα Ντύσελντορφ:

“Στον Ολυμπιακό πήγα 15 χρονών, πριν έπαιζα σε μία Ακαδημία στην Πάτρα, στον Παμπατραϊκός όταν ήμουν 6 χρονών. Οι διαφορές που είδα στην Φορτούνα είναι κυρίως σε οργανωτικό επίπεδο. Από τα γήπεδα, από τα προπονητικά κέντρα. Βέβαια, ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, όπως και ο Αστέρας και δεν είχαν μεγάλες διαφορές στα προπονητικά. Για το γήπεδο, Φορτούνα είχε ένα 60.000 θέσεων και τα 45.000 ήταν διαρκείας. Από  εκεί και πέρα οι διαφορές ποιοτικά σαν ποδοσφαιριστές νομίζω ότι καθαρά τεχνικά, είμαστε ανώτεροι από τις μικρομεσαίες ομάδες της Γερμανίας. Δεν πάω όμως στο επίπεδο του Ολυμπιακού που έχει ξεφύγει. Μία ομάδα όπως είναι ο Αστέρας, δε νομίζω πως τεχνικά έχει να ζηλέψει κάτι από τις μικρομεσαίες ομάδες της Γερμανίας. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι στη νοοτροπία των παικτών από εμάς. Εχουν μάθει να δουλεύουν 100% στις προπονήσεις από  μικρά παιδιά. Εχουν άλλο τέμπο μέσα τους”.

Για το αν είναι ικανοποιημένος από τις προπονητικές εγκαταστάσεις του Αστέρα:

“Εννοείται ότι βοηθάει να κάνουμε καλύτερα την δουλειά μας ως ποδοσφαιριστές. Οταν οι περισσότερες ομάδες της κατηγορίας της Ελλάδας, στην Α’ Εθνική, δεν έχουν καν προπονητικά κέντρα και δανείζονται από εδώ και από εκεί για να κάνουν την προπόνηση τους, ο Αστέρας τα διαθέτει αυτά. Στα παρέχει καθημερινά, δεν έχεις την αβεβαιότητα ότι που θα με πάρουν τηλέφωνο, που θα τρέξω για προπόνηση. Ξέρεις ότι έχεις τα προπονητικά σου, ξέρεις ότι έχεις το γυμναστήριο σου, ξέρεις ότι έχεις τις σάουνες και τις πισίνες σου για αποθεραπεία σου. Σ’ όλα αυτά νομίζω πως ο Αστέρας, μετά τις τρεις μεγάλες ομάδες στα παρέχει όλα στο 100%”.

Για το ξεκίνημα ως τερματοφύλακας:

“Ξεκίνησα, ως αριστερό μπακ. Τώρα μιλάμε για μικρές ηλικίες. Απλά ήμουν ένα ψηλό παιδί που σε ηλικία 14 ετών, ήμουν 1.93-1.94 και μου πρότειναν να παίξω τερματοφύλακας. Τυχαία. Είδα ότι ήμουν καλός, είδαν κι αυτοί ότι υπάρχουν προοπτικές και το καθιερώσαμε”.

Για το ποιο παιχνίδι του έχει μείνει χαραγμένο και ποιο προσπαθεί να ξεχάσει:

“Θεωρώ ότι σαν το καλύτερο παιχνίδι που έχω κάνει στην καριέρα μου, ήταν το περσινό Λαμία – Πανιώνιος, που είχαμε κερδίσει 1-0  και είχα βγει MVPτης αγωνιστικής. Θα ήθελα να ξεχάσω το περιστατικό που έγινε πέρυσι στη Λεωφόρο. Δικαιολογημένο μεν από εμένα γιατί κανένας άνθρωπος δεν έχει το δικαίωμα να σε προσβάλλει και να σε βρίζει με αισχρό τρόπο. Από την άλλη όμως, δεν είναι ωραίο ο κόσμος να βλέπει ένα πρόσωπο του αθλητή και του επαγγελματία που τα παιδιά έχουν σαν πρότυπο. Ενα κακό πρόσωπο δεν είναι ωραίο”.

Στην περυσινή αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό που είχε αποβληθεί:

“Ισοφαρίσαμε στο 96’, στην τελευταία φάση από κόρνερ. Είχα ανέβει κι εγώ για να διεκδικήσω, ότι πιθανότητες έχω και όταν βάλαμε το γκολ, γυρίζω και βλέπω τον πρώτο άνθρωπο που βρήκα μπροστά μου τον αγκάλιασα. Και αντίπαλος να ήταν μπορεί να τον αγκάλιαζα. Ηταν τέτοια τα συναισθήματα που δεν έβλεπα ποιον αγκάλιαζα. Μετά ήρθε ο διαιτητής και μου έβγαλε κόκκινη κάρτα. Και παίκτης του Παναιτωλικού να ήταν μπορεί να τον αγκάλιαζα”.

Για τους ξένους διαιτητές:

“Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών. Είτε από προπονητές, είτε από παίκτες, είτε από παράγοντες, είτε από διαιτητές. Ολοι κάνουν λάθη όπως και στη ζωή. Ο καθένας στο επάγγελμα του κάνει λάθη. Θεωρώ όμως ότι οι ξένοι διαιτητές δεν επηρεάζονται τόσο εύκολα. Δεν εννοώ ότι επηρεάζονται κακόβουλα. Μπορεί ένας διαιτητής να διαβάζει ένα δημοσίευμα που λέει ότι «αυτός ο διαιτητής είναι προκατειλημμένος, θα κάνει αυτό θα κάνει το άλλο». Διαβάζοντας το, στο μυαλό του ο διαιτητής προσπαθεί να αποδείξει το αντίθετο. Και αυτό είναι πίεση. Πιέζεται ο διαιτητής κι αυτό φέρνει λάθη. Δεν θεωρώ ότι τα λάθη των διαιτητών είναι κακόβουλα. Θέλω να πω όμως πως και οι ξένοι διαιτητές κάνουν λάθη. Απλά δεν έχουν αυτή την πίεση μέσα τους, όπως έχουν οι Ελληνες διαιτητές. Δε νομίζω όμως ότι υπάρχει στο επίπεδο διαιτησίας, διαφορές”.

Για το αν είναι δίκαια πρώτος ο ΠΑΟΚ στη βαθμολογία:

“Δεν θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Και ο Ολυμπιακός παίζει καλά, και η ΑΕΚ, εντάξει τώρα το τελευταίο διάστημα υστερεί, απλά υπήρχαν περίοδοι που έπαιζε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Αλλά το πρωτάθλημα δεν το παίρνει αυτός που παίζει το πιο ωραίο ποδόσφαιρο, το παίρνει αυτός που μαζεύει τους περισσότερους βαθμούς. Η διαφορά του ΠΑΟΚ με τις υπόλοιπες ομάδες θεωρώ, ότι έχει παίκτες οι οποίοι κερδίζουν τα παιχνίδια. Είναι έμπειροι παίκτες, ταλαντούχοι και έχουν βρει τον τρόπο να κερδίζουν τα παιχνίδια.

Για το αν ο τερματοφύλακας είναι και προπονητής μέσα στο γήπεδο:

Συμφωνώ, κατά κάποιο τρόπο ναι γιατί είμαστε ο τελευταίος παίκτης και βλέπουμε όλο το γήπεδο. Βλέπουμε όλες τις κινήσεις των παικτών και μπορούμε να κρίνουμε και να διαβάσουμε το παιχνίδι αλλιώς”.

Για το ποιον Έλληνα γκολκίπερ ξεχωρίζει:

“Θεωρώ ότι ο Πασχαλάκης είναι αξιοσημείωτη η πορεία του μετά τα Γιάννινα και στον ΠΑΟΚ. Δεν είναι εύκολο να πας σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Ουσιαστικά ο Πασχαλάκης πριν τον ΠΑΟΚ, είχε μία γεμάτη χρονιά στα Γιάννινα. Πριν δεν είχε γεμάτες χρονιές. Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να πας στον ΠΑΟΚ, που κάνει πρωταθλητισμό και να κάνεις και τη διαφορά. Ειδικά μέσα εδώ στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης νομίζω πως αν δεν ήταν ο Πασχαλάκης, στο πρώτο ημίχρονο θα ήταν 2-0 ή 3-0.

Εμένα το είδωλο μου ήταν ο Φαν Ντερ Σαρ αλλά θεωρώ ότι ο Νόϊερ σαν τον άνθρωπο που άλλαξε το στυλ του τερματοφύλακα στο ποδόσφαιρο και νομίζω πως είναι ο κορυφαίος όλων στο ποδόσφαιρο γενικά. Σε όλη την ιστορία. Θεωρώ όμως τον καλύτερο με τα πόδια τον Τερ Στέγκεν, της Μπαρτσελόνα. Καθαρά με τα πόδια”.

Για τις προπονήσεις που κάνει ένας τερματοφύλακας:

“Εχουμε μάθει να ζούμε με αυτό. Από μικρά παιδιά το κάνουμε αυτό. Το δύσκολο να διαχειριστείς δεν είναι αυτό. Το δύσκολο είναι στη θέση του τερματοφύλακα, είναι το κάθε σου λάθος είναι γκολ. Σχεδόν ποτέ δεν είσαι αυτός που κέρδισε το παιχνίδι. Είσαι πολλές φορές όμως ο αποδιοπομπαίος τράγος. Δηλαδή κάνεις ένας λάθος, χάνει η ομάδα, φταις εσύ, δεν φταίει άλλος. Αυτό είναι δύσκολο να διαχειριστείς κατά τη γνώμη μου”.

Για το αν υπάρχει κάποιο πρόσωπο που να τον στηρίζει:

“Η οικογένεια μου, η κοπέλα μου πάντα με στηρίζουν και πάντα θα με στηρίζουν θεωρώ. Είναι ο άνθρωπος σου. Νομίζω ότι πρέπει να το κάνει αυτό. Οπως πρέπει να το κάνεις και εσύ για εκείνον. Πρέπει να είναι αμοιβαίο αυτό”.

Για τις συμβουλές που θα έδινε σ’ έναν νεαρό που θέλει να ασχοληθεί με τη θέση του τερματοφύλακα:

“Η συμβουλή μου, ίσως είναι λίγο κλισέ, αλλά θεωρώ πως για να πας ψηλά πρέπει να δουλέψεις πάρα πολύ και το σώμα σου και το μυαλό σου. Η δουλειά είναι το μυστικό. Δεν υπάρχει άλλο μυστικό. Ολοι οι ποδοσφαιριστές στην Α’ Εθνική κάτι έχουν.  Αυτό όμως που κάνει τη διαφορά είναι το πόσο συγκεντρωμένος στο στόχο σου είσαι και πόσο δουλεύεις το σώμα σου”.

Τέλος, ο πορτιέρε του Αστέρα έστειλε το δικό του μήνυμα του προς τον κόσμο του Αστέρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Το μήνυμα που θέλω να πω στον κόσμο της Τρίπολης είναι ότι είναι πραγματικά τυχερός που έχει μία ομάδα σαν τον Αστέρα, γιατί είναι κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και θέλω να τους πω να μας στηρίζουν γιατί πραγματικά πονάμε αυτή την ομάδα. Πραγματικά εύχομαι να πάρουμε την κούπα. Είναι όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή. Γιατί είναι αλλιώς να πάρεις Κύπελλο με τον Αστέρα Τρίπολης και είναι αλλιώς να το πάρεις με τον Ολυμπιακό. Θέλει μαγκιά να το πάρεις με τον Αστέρα Τρίπολης”.  

πηγή: arcadiasports.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button