ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Το μεσοεπιθετικό «παζλ» της Λαμίας (pics)

Η παραμονή ή όχι του Ντέλετιτς θα αποτελέσει «βαρόμετρο» και θα κρίνει τις περαιτέρω κινήσεις του ΠΑΣ Λαμία σε ότι αφορά το δημιουργικό/εκτελεστικό σκέλο

Η παραμονή ή όχι του Ντέλετιτς θα αποτελέσει «βαρόμετρο» και θα κρίνει τις περαιτέρω κινήσεις του ΠΑΣ Λαμία σε ότι αφορά το δημιουργικό/εκτελεστικό σκέλο

Στη θέση τους μπαίνουν σταδιακά τα κομμάτια του παζλ της Λαμίας για την επόμενης σεζόν και μετά την προσθήκη του Μανούσου στην ομάδα έφτασαν ουσιαστικά τις 5 καλοκαιρινές μεταγραφές, αφού προηγήθηκαν εκείνες των Γκαραβέλη, Ελευθεριάδη, Γκέντσογλου και εκκρεμεί το τυπικό σκέλος για τον Νούνιες.

Πλέον στο μεσοεπιθετικό κομμάτι απομένει να ξεκαθαρίσει το τι μέλλει γενέσθαι με τον Ντέλετιτς και ορισμένες «πινελιές», αλλά και μόνο αν συμβεί το πρώτο αυτόματα θα έχουμε, σε μεγάλο βαθμό, εικόνα για το status quo της νέας χρονιάς.

Οπου από τα χαφ και μπροστά πάμε με παρακάτω δεδομένα.

Αρχικά από το «μέτωπο» των αποχωρήσεων. Στη Λαμία δεν θα συνεχίσουν λοιπόν οι ακραίοι Γκαζαριάν, Μπα που αποκτήθηκαν τον Γενάρη. Αμφότεροι λογίζονταν στις «ρεζέρβες», αφού ο μεν πρώτος έπαιξε μόλις σε 5 ματς (2 βασικός), ο δε δεύτερος σε 8 (3 βασικός). Δεν σκόραραν, δεν έδωσαν κάποια ασίστ και ο Αρμένιος θα επιστρέψει στην ΑΕ Λεμεσού που ανήκει (ήταν δανεικός), ενώ ο Μαυριτανός θα αποχωρήσει. Την ίδια στιγμή ο Πίτι που γύρισε τον χειμώνα (9 εμφανίσεις) μπήκε στα 40 και αναμένεται να κρεμάσει τα παπούτσια του και ως μόνη ενδεκαδάτη «απώλεια» είναι εκείνη του Αραμπούλι.

efygan

Ο Γεωργιανός που αναγεννήθηκε το 2021 σημείωσε κομβικά γκολ και ξεχώρισε, αλλά μένει ελεύθερος και αυτή τη στιγμή προχωράμε με γνώμονα πως δεν θα παραμείνει στο ΔΑΚ. Ωστόσο δεν είναι τυχαίο πως δίπλα από το όνομα του 27χρονου στράικερ υπάρχει «ερωτηματικό». Οι δύο πλευρές διατηρούν πολύ καλές σχέσεις και για όσο καιρό ο ποδοσφαιριστής παραμένει ελεύθερος και παράλληλα η ομάδα «εξετάζει» το ενδεχόμενο προσθήκης «9αριού», τότε θα μπορεί να υπάρξει εκ νέου δίαυλος επικοινωνίας.

Πάμε τώρα στο ποιοι συνεχίζουν. Οι Ρόμανιτς (28/4), Καραμάνος (30/2), Τσούκαλος (6/1) έχουν συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν και οι 2 πρώτοι είναι από τις «κολώνες» της Λαμίας. Ο Σέρβος στα άκρα, ενώ ο αρχηγός ήταν εκ των κορυφαίων, τόσο σαν περιφερειακός όσο και σαν κλασικό «9άρι». Ο τρίτος της «παρέας» όπως και οι νεαροί ΝικολόπουλοςΚωστίκαςΒλαχομήτρος μπορούν να δώσουν λύσεις, ενώ από την περασμένη σεζόν ακλόνητος είναι και ο Ταϊρόν. Ο Ισπανός επέστρεψε τον Ιανουάριο στην ομάδα και παρότι ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό, εμφανίστηκε σε 10 αγώνες (1 ασίστ) και ανανέωσε το συμβόλαιό του.
synexizoyn

Πλέον όλα τα βλέμματα στρέφονται στον Ντέλετιτς και η παραμονή ή όχι του Σέρβου θα αποτελέσει το κριτήριο για τον περαιτέρω μεταγραφικό σχεδιασμό. Ο μεγάλος της MVP στα play out όπου σημείωσε 3 γκολ, είχε ισάριθμες ασίστ και άλλα τόσα δοκάρια δεν υπολογίζεται από την ΑΕΚ όπου ανήκει και θα παραχωρηθεί εκ νέου δανεικός. Η Λαμία προβάλει ως το «μεγάλο» φαβορί να τον αποκτήσει και εφόσον μείνει η παρουσία του θα είναι μεγάλο «συν» για την επόμενη σεζόν.

Κλείνοντας οδηγούμαστε στο κεφάλαιο (μέχρι στιγμής) μεταγραφές. Ο Ελευθεριάδης που έκανε πολύ καλή σεζόν με τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα (29 ματς/4 γκολ) αποκτήθηκε για τα άκρα (και όχι μόνο) και αυτόματα «καλύφθηκε» με το… πολύ παραπάνω το κενό των Γκαζαριάν, Μπα. Ο Μανούσος ύστερα από μία τετραετία στον Ατρόμητο θα είναι κάτι σαν… διπλός πράκτορας, αφού μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο «9» όσο και στο φτερό. Οπου αν τελικά μείνει ο Ντέλετιτς στη Λαμία θα έχουν για τις εκεί θέσεις τους δυο προαναφερθέντες, τον Ρόμανιτς και υπό προϋποθέσεις κάποιον εκ των νεαρών. Ετσι θα «λείπει» μόνο ένα κομμάτι του παζλ.

irthan

Την ίδια στιγμή στο «10» ο Νούνιες θα πλαισιώσει τον Ταϊρόν και το όνομα του νεαρού χαφ από την Κόστα Ρίκα μπαίνει με «ερωτηματικό» επειδή ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί (αναμένεται τις επόμενες ημέρες) στην ομάδα. Υπό αυτές τις συνθήκες και με γνώμονα την παραμονή ή όχι του Σέρβου (το τονίσαμε και παραπάνω πως είναι το «βαρόμετρο») η Λαμία, στο μεσοεπιθετικό σκέλος, θα αποκτήσει περαιτέρω «βαριά» 2 παίκτες. Ή έναν που θα μπορεί να παίξει στην κορυφή αλλά και πίσω από τον φορ (στυλ Μανούσου) ή ένα «9άρι» και έναν για την τριάδα πίσω από τον «φουνταριστό». Είναι τόσο κομβικό το θέμα του «Ντέλε» που δεν πρέπει να λησμονά κάποιος πως το «πείραμα» του Γρηγορίου με εκείνον επιθετικό σε 3-5-2 που είδαμε στα play out λειτούργησε πάρα πολύ καλά.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button