Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι… μαγαζί γωνία και έχει βγάλει 12 εκατ. ευρώ από πωλήσεις!

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι μια ομάδα που παίρνει ποδοσφαιριστές, τους βελτιώνει και αργότερα τους… μοσχοπουλάει.

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι μια ομάδα που παίρνει ποδοσφαιριστές, τους βελτιώνει και αργότερα τους… μοσχοπουλάει. Στην Τρίπολη έχουν… μάτι, γνωρίζουν μέσω του σκάουτινγκ να ξεχωρίζουν καλούς παίκτες και να τους κάνουν δικούς τους.

Προφανώς δεν μπορούν να πουν όχι όταν έρχονται μεγάλες προτάσεις ή όταν έρχονται από ομάδες που έχουν υψηλότερους στόχους. Γενικότερα οι άνθρωποι του Αστέρα φαίνεται να τα πηγαίνουν καλά στο τακτικό κομμάτι και σίγουρα είναι κερδισμένοι με τον τρόπο που χειρίζονται τα μεταγραφικά της ομάδας.

Με αφορμή την παραχώρηση του Γιάννη Κώτσιρα στον Παναθηναϊκό, το sportfm.gr… ξετυλίγει το κουβάρι των πωλήσεων του Αστέρα Τρίπολης τα τελευταία χρόνια.

Οι παίκτες του… εκατομμυρίου

Ο Απόστολος Γιάννου την σεζόν 2015-16 πουλήθηκε από τους Αρκάδες στην Γκουανγκζού με το ποσό των 2.5 εκατ. ευρώ! Ο Ελληνοαυστραλός επιθετικός είχε κάνει μια εξαιρετική χρονιά με τον Αστέρα και μέχρι τώρα αποτελεί μια πώληση-ρεκόρ για την ομάδα. Προφανώς ο Αστέρας δεν μπορούσε να πει όχι, ούτε και ο παίκτης αφού του πρόσφεραν ένα μεγάλο συμβόλαιο.

Ο Χερόνιμο Μπαράλες την ίδια σεζόν με τον Γιάννου, αποκτήθηκε από την Σίβασπορ με το ποσό του 1.5 εκατομμυρίου ευρώ. Ο 28χρονος τότε φορ μετά από μια τετραετία γύρισε ξανά στους Αρκάδες και συνεχίζει να… ματώνει τα αντίπαλα δίχτυα!

Ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις την σεζόν 2014-15 φόρεσε την φανέλα της Μάιντς η οποία πλήρωσε 1.2 εκατομμύρια ευρώ στον Αστέρα για την απόκτησή του, εξαργυρώνοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις που είχε κάνει με τους Αρκάδες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος την περασμένη σεζόν φόρεσε την φανέλα της Σασουόλο η οποία τον αγόρασε με 1.2 εκατομμύρια ευρώ και ο Έλληνας μπακ διαπρέπει στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Όλοι τους αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι, με τον Αστέρα να βάζει στα ταμεία του από τις πωλήσεις των τεσσάρων 6.4 εκατομμύρια ευρώ!

Ο Ντοναρούμα και οι άλλοι

Ο αδερφός του Τζίτζι Ντοναρούμα, Αντόνιο, την σεζόν 2017-18 αποκτήθηκε από την Μίλαν με το ποσό των 980 χιλιάδων ευρώ! Σημαντικό ρόλο στη μεταγραφή του έπαιξε ο ατζέντης των δυο αδερφών, Μίνο Ραϊόλα, ο οποίος σύμφωνα με τις… κακές γλώσσες είχε θέσει μεταξύ άλλων τον όρο να αγωνίζονται και τα δυο αδέρφια με τους «ροσονέρι» στην υπόθεση ανανέωσης του Τζίτζι.



Ο Ευγένιο Ισνάλντο το 2018-19 αγωνίστηκε στην Ντεφένσα Χουστίθια, η οποία τον απέκτησε με το ποσό των 850 χιλιάδων ευρώ στην 5η πιο ακριβή πώληση στην ιστορία του Αστέρα Τρίπολης.

Την σεζόν 2013-14 ο Ρούμπεν Ράγιος αποκτήθηκε από τη Μακάμπι Χάιφα με το ποσό να φτάνει τις 800 χιλιάδες ευρώ. Ο Ισπανός ήταν ένας τρομερά ποιοτικός ποδοσφαιριστής και από τους πιο εντυπωσιακούς μεσοεπιθετικούς που έχουμε θαυμάσει την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα.

Δημήτρης Κουρμπέλης την σεζόν 2016-17 φόρεσε την φανέλα του Παναθηναϊκού με το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ. Ο Έλληνας μέσος διανύει εξαιρετικές σεζόν με το «τριφύλλι» και το όνομά του έχει ακουστεί σε αρκετές μεταγραφικές περιόδους για συλλόγους του εξωτερικού, όπως στην Σαμπντόρια.

Πάμε λίγο πιο πίσω στον χρόνο, το 2010-11 όταν ο Μαρσελάο με το ποσό των 400 χιλιάδων ευρώ μετακόμισε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για λογαριασμό της Αλ Σάρτζα.

Ο Νίκος Μιχελής σε ηλικία 17 ετών έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του υπογράφοντας στην Primavera της Μίλαν με το ποσό των 400 χιλιάδων ευρώ επίσης.

Ο Ιγκόρ Σίλβα είναι ο επόμενος στη λίστα, με τον Βραζιλιάνο μπακ να μετακομίζει στον Πειραιά και στον Ολυμπιακό με 350 χιλιάδες ευρώ.

Μικρότερες αλλά και… αυτές είναι πωλήσεις

Ο Γιάννης Κώτσιρας έχει κλείσει στον Παναθηναϊκό για 250 χιλιάδες ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό καρπώθηκε ο Αστέρας και από τις πωλήσεις των Μάρτιν Καμπούροφ (πήγε στη Λοκομοτίβ Μόσχας) και για τον 18χρονο τότε Κώστα Φορτούνη ο οποίος είχε μετακομίσει στη Γερμανία και στην Καϊσερσλάουτερν.

Ο Λέβι Μαντίντα πωλήθηκε το 2018 στην τουρκική Ουμρανίγεσπορ με 200 χιλιάδες ευρώ, ενώ οι Αρκάδες είχαν βγάλει χρήματα (σσ. 170 χιλιάδες) με την παραχώρηση του Βαγγέλη Καούνου στον Παναιτωλικό.

Οι δυο πωλήσεις που… κλείνουν τη λίστα είναι αυτή του Γιώργου Αντζουλά στους νέους της Φιορεντίνα με 100 χιλιάδες ευρώ και αυτή του Μάρτιν Τόνσο στον Άρη με 75 χιλιάδες ευρώ!

Από το 2008 και έπειτα ο Αστέρας Τρίπολης άρχισε να… μεγαλώνει και να λειτουργεί με διαφορετικά πρότυπα και όσο περνούσαν τα χρόνια να κάνει ολοένα και μεγαλύτερες πωλήσεις, με αποκορύφωμα αυτή του Γιάννου το 2015. Οι Αρκάδες συνεχίζουν την προσφιλή τακτική τους μέχρι και σήμερα έχοντας βγάλει σχεδόν 12 εκατομμύρια ευρώ (σσ. 11.925.000) από πωλήσεις, ένα ποσό που αν μη τι άλλο δείχνει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τους ανθρώπους του Αστέρα και προφανώς τους έχει βοηθήσει αρκετά στα ταμεία τους.

πηγή: bwinSport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button